EUROLYGA 2023

N. Pacevičius apie pertrauką sezone: „Buvo labai svarbu pailsėti, išsivalyti galvas“

Vilniaus „Wolves“ komanda turimą kelių savaičių FIBA pertrauką išnaudoja tiek poilsiui po įtempto sezono Europos taurės turnyre, tiek pasiruošimui laukiančioms svarbiausioms kovoms šalies čempionate.

 Nedas Pacevičius<br>S.Čirbos nuotr.
 Nedas Pacevičius<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2024, 12:15 PM

Po trumpų atostogų į darbus sugrįžusi komanda savaitę laiko praleido treniruočių salėje ir penktadienio vakarą Širvintose sužaidė draugiškas rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, kuriose įveikė savo varžovus 110:89.

Kalbėdamas apie pastarąsias porą savaičių be rungtynių, „Wolves“ vyr. treneris Nedas Pacevičius pasidžiaugė galimybe komandai šiek tiek atsipūsti po įtemptos sezono dalies.

„Visų pirma, buvo labai svarbu pailsėti, išsivalyti galvas. Smagu, kad tam buvo laiko. Stengėmės visiems suteikti šiek tiek poilsio, o dabar jau dirbame tam, kad palengvinti komandos grįžimą po pertraukos. Tos dvi savaitės, atrodo, yra nemažas laiko tarpas, bet jos sprogo labai greitai. Bet svarbiausia, kad žaidėja gavo progą pailsėti, praleisti laiko su savo šeimomis, o dabar jau savaitę laiko dirbame, bandome vėl įsivažiuoti į ankstesnį ritmą“, – apie pertrauką čempionate kalbėjo treneris.

– Ką jūs pats nuveikėte per laisvas nuo treniruočių dienas?

– Tiek man, tiek visam trenerių štabui irgi reikėjo to poilsio, atšviežinti galvas, atsinaujinti mintis. Iki šios pertraukos tvarkaraštis buvo labai įtemptas, daug rungtynių, kelionių, didelis tempas. Aš kaip ir visi komandoje tikrai neblogai išnaudojau tas dienas, pabuvau su šeima. Dabar jau visa koncentracija vėl nukreipta į laukiančius darbus ir likusią sezoną dalį.

– Kuria kryptimi šiuo metu vyksta komandos treniruotės?

– Gyvenant 5–6 mėnesius vienu ritmu, o po to pradedant gyventi kitokiu ritmu, būtų nelogiška pulti prie pačio žaidimo reikalų. Dabar labiau koncentruojamės į atsistatymą, įsivažiavimą, daugiau darbas su fizinio rengimo treneriu, tam tikrų paprastų detalių prisiminimas krepšinio aikštelėje. Dabartinės treniruotės yra tokios labiau įvadinės. Jos skirtos tam, kad kitą savaitę, ruošdamiesi sugrįžimui į šalies čempionatą, jau galėtume sugrįžti ir į rungtynių ritmą.

– Tiek „Wolves“, tiek kitos čempionato komandos pertraukos metu stengiasi sužaisti draugiškas rungtynes. Kiek jos yra reikalingos komandai šiuo metu?

– Jos yra labai svarbios. Galvoju, kad mielai sužaistume ir dar vienerias rungtynes, jos tikrai praverstų. Ypatingai dabar, kai neturime tai vienų, tai kitų žaidėjų dėl traumų, ligų ar pareigų rinktinėje, būna sunkoka gauti gerų progų pažaisti penki prieš penkis treniruotėse. Todėl draugiškos rungtynės tam yra labai naudingos ir svarbios. Jų laukėme, net, pasakyčiau, tiek žaidėjai, tiek treneriai buvome jau pasiilgę krepšinio.

– Sužaistose draugiškose rungtynėse „Wolves“ komanda įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Kokie tikslai buvo keliami komandai ir kaip sekėsi jų siekti?

– Visų pirma, turėjome tikslą duoti daugiau laiko tokiems žaidėjams kaip Rasheedas Sulaimonas, kuris dėl traumos praleido didesnę sezono dalį šalia komandos ir į rikiuotę grįžo visai neseniai. Reikėjo atsižvelgti ir į didesnę Kristupo rotaciją, žinant, kiek rungtynių pastaruoju metu jis sužaidė. Todėl stengėmės labiau individualizuoti žaidėjų krūvį, teisingai paskirstyti minutes, leisti pajausti žaidimo skonį. Svarbu buvo pažiūrėti, kaip komanda atrodo po pertraukos, kaip prisimena tarpusavio ryšius, kaip išpildo turėtus susitarimus tiek gynyboje, tiek puolime. Manau, sekėsi visai neblogai. Aišku, buvo nesusikalbėjimų, ne visi sprendimai buvo teisingi, bet to, atsižvelgiant į visas aplinkybes, tikėjomės.

– Kalbant apie Kristupą, stebėjote arenoje nacionalinės rinktinės rungtynes. Kaip vertini jo pasirodymą dvikovoje su Lenkija?

– Jo žaidimas nuteikė labai pozityviai. Gavo žaisti nemažai laiko, svarbių minučių. Žinoma, kaip ir mūsų komandoje, taip ir rinktinėje kai kuriais momentais galėjo būti šiek tiek drąsesnis, labiau imtis iniciatyvos. Visumoje, rinktinė, Kristupui būnant aikštelėje, funkcionavo labai neblogai, todėl džiaugiamės, kad jis gavo tą šansą, juo pasinaudojo ir sužaidė geras rungtynes.

– Už savaitės, kovo pradžioje, komanda keliaus į Telšius žaisti rungtynių su Mažeikių „M Basket-Delamode“. Ar jau žvalgotės į būsimą oponentą?

– Kažkiek minimaliai kontūrus jau esame apsibrėžę, viena akimi žiūrinėjame. Suprantama, kad šiomis savaitėmis didžiausias fokusas yra į save, bet nuo kitos savaitės pradžios prasidės kryptingas pasiruošimas rungtynėms su Mažeikių komanda. Tai yra pavojingas varžovas. Neabejoju, kad lauks rimta kova, visai kitokia, nei turėjome pirmame čempionato rate, todėl turėsime joms rimtai pasirengti ir nusiteikti maksimaliai, norėdami namo parsivežti teigiamą rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.