EUROLYGA 2023

N. Džokovičius prakalbo apie N. Jokičiaus dominavimą: „Jis perrašė istorijos knygas“

Jau 2022-ųjų vasarą gavęs progą stebėti savo tautiečio Nikola Jokičiaus žaidimą nacionalinėje rinktinėje, legendinis serbų tenisininkas Novakas Džokovičius pagaliau sulaukė progos pamatyti jį žaidžiantį NBA, „Denver Nuggets“ komandoje.

N.Džokovičius ir N.Jokičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius ir N.Jokičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pijus Pacevičius, lrytas.lt praktikantas

Mar 13, 2024, 10:06 AM, atnaujinta Mar 13, 2024, 10:13 AM

36-erių N.Džokovičius iš pirmos eilės stebėjo, kaip du kartus NBA naudingiausiu žaidėju jau pripažintas 29-erių N.Jokičius prieš „Los Angeles Lakers“ komandą surengė eilinį dominuojantį pasirodymą ir surinko 35 taškus, 10 atkovotų kamuolių bei 7 rezultatyvius perdavimus.

Po rungtynių teniso ikona pasikalbėjo su „Denver Post“ ir aptarė didžiausios savo šalies krepšinio žvaigždės pasiekimus, atstovaujant Denverio komandai.

„Ką jis davė ne tik Serbijos, bet ir visos Europos krepšiniui, yra neįtikėtina. Per pastaruosius trejus metus jis perrašė istorijos knygas ir net neplanuoja sustoti. Jis vis dar yra geriausios formos ir yra geriausias pasaulyje“, – taip apie NBA žvaigždę atsiliepė pirmoji planetos teniso raketė.

Kalbėdamas apie tai, kad abu yra iš Serbijos, N.Džokovičius pabrėžė to svarbą: „Mes didžiuojamės juo. Aš esu didelis jo ir visko, ką jis daro gerbėjas. Serbijos istorijoje nesame turėję daug tokio lygio atletų, tad jis vienas iš geriausių. Ir jis nesiruošia sustoti.“

Pastaruoju metu abu atletai palaiko glaudų ryšį: „Mes visą laiką stebėdavome vienas kito karjeras ir gerbėme bei žavėjomės vienas kitu. Taigi, aš manau, kad prabėgant vis daugiau laiko, mes vis labiau vertiname vienas kitą ir ką darome profesionaliai. Bet mes puikiai sutariame ir privačiame gyvenime. Jis yra susikoncentravęs į savo šeimą, lygiai taip pat kaip ir aš.“

Taip pat 24 kartus „Grand Slam“ turnyrų laimėtojas dar kartą užsiminė apie N.Jokičiaus kilmę.

„Jis yra labai artimas su savo šeima, šaknimis, savo šalimi ir miestu. Yra labai svarbu niekada nepamiršti iš kur esi kilęs. Jis pasiekė viršūnę viename žiūrimiausių sportų ir yra vienas žinomiausių atletų pasaulyje. Tai yra tiesiog įspūdinga, kad jis yra iš Serbijos“, – pabrėžė N.Džokovičius.

N.Jokičiaus atstovaujama „Nuggets“ šiuo metu NBA Vakarų konferencijoje užima antrąją vietą ir yra iškovoję 45 pergales per 65 rungtynes. N.Džokovičius ATP reitinge yra pirmas, 416 savaitę savo karjeroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.