EUROLYGA 2023

Naujajame „Jr. NBA League“ turnyro sezone – mergaičių komandos

Penktadienio popietę Kaune įsikūrusiuose „Krepšinio namuose“ duotas startas naujajam „Jr. NBA League“ projekto sezonui, organizuojam Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA). Šiais metais turnyras turės rekordinį dalyvaujančių ekipų skaičių – dalyvaus 30 berniukų ir 12 mergaičių komandų.

 Naujajame „Jr. NBA League“ turnyro sezone – mergaičių komandos<br> LKF nuotr.
 Naujajame „Jr. NBA League“ turnyro sezone – mergaičių komandos<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 4:16 PM

„Šiek tiek neįprastu laiku, bet „Jr. NBA League“ projektas oficialiai startavo. Smagu, kad į „Krepšinio namuose“ vykusią draft’ų ceremoniją susirinko virš 100 svečių, tarp jų komandų treneriai bei žaidėjai, tai tik dar kartą parodo, kad šitas projektas yra labai laukiamas. Svarbiausia naujovė turbūt yra ta, jog nuo šių metų mergaitės varžysis atskirame turnyre, kas leido praplėsti komandų skaičių iki 42 komandų – 30 berniukų ir 12 mergaičių.

Berniukai savo turnyrą pradės balandžio 6–7 d., o mergaitės kitą savaitgalį balandžio, 13–14 d. Visą eigą apie turnyrą, kaip visada bus galima sekti OWQLO programėlėje. Finalo ketverto varžybas, kaip ir praėjusiais metais, planuojame organizuoti „NBA Basketball School“ Vilniuje, birželio pradžioje“, – mintimis apie „Jr. NBA League“ dalijosi projekto vadovas Irmantas Birbalas.

Turnyro burtų ceremonijoje dalyvavo legendiniai Lietuvos krepšininkai Valdemaras Chomičius ir Jonas Mačiulis, kurie ir įteikė NBA komandų marškinėlius mergaitėms ir berniukams.

Savo ruožtu, „Jr. NBA League“ turnyras ir jo sistema taip pat primins stipriausiąją pasaulio krepšinio lygą – komandos paskirstytos į divizionus bei konferencijas. Laukia intensyvūs balandžio ir gegužės mėnesiai, po kurių paaiškės, kurios komandos birželio mėnesį varžysis dėl „Jr. NBA League“ čempionų žiedų bei čempionų taurės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.