EUROLYGA 2023

Nuostabaus „Virtus“ sėkmingo sezono priežastį paaiškinęs A. Trinchieri Italijos ekipą sulygino su istorine „AC Milan“ futbolo komanda

Trijų pralaimėjimų iš eilės atkarpą Eurolygoje skaičiuojantis Kauno „Žalgiris“ (11/18) antradienį sieks grįžti į pergalių kelią. Pirmose dvigubos turnyro savaitės rungtynėse Andrea Trinchieri auklėtiniai savo aikštėje priims Bolonijos „Virtus“ (17/12) krepšininkus.

A.Trinchieri.<br>G. Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G. Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
„Žalgiris“ 1999 metais triumfavo Eurolygoje įveikdamas Bolonijos „Virtus“.<br>LR archyvo nuotr.
„Žalgiris“ 1999 metais triumfavo Eurolygoje įveikdamas Bolonijos „Virtus“.<br>LR archyvo nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>G. Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 3:41 PM, atnaujinta Mar 18, 2024, 3:51 PM

Praėjusiame Eurolygos ture reikalai nesusiklostė pagal „Žalgirio“ scenarijų – kauniečiai Miunchene prarado čiurnos traumą patyrusį Rolandą Šmitą ir sužaidė itin blankias rungtynes puolime.

A.Trinchieri kariauna nusileido vietos „Bayern“ ekipai 58:64 ir komplikavo padėtį dėl vietos turnyro atkrintamosiose varžybose.

Be pergalės praėjusią savaitę liko ir „Virtus“ – ji savų sirgalių akivaizdoje 74:89 nusileido reguliariojo sezono lyderiui Madrido „Real“.

Reabilituotis Luca Banchi auklėtinams nepavyko ir vietos čempionate – sekmadienį „Virtus“ po pratęsimo pareikalavusios kovos 86:87 pralaimėjo „Pesaro“ ekipai. Apskritai tai buvo trečioji Bolonijos klubo nesėkmė per paskutiniąsias ketverias žaistas rungtynes.

Tuo metu „Žalgiris“ sekmadienį Lietuvos pirmenybėse nukynė saldžią pergalę – 97:77 namuose sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Šiuo metu su 11 pergalių per 29 žaistas rungtynes „Žalgiris“ rikiuojasi 15-oje turnyrinės lentelės vietoje. Tuo metu šešiomis pergalėmis daugiau turinti „Vitus“ žengia septinta.

Primename, kad pirmoji komandų tarpusavio dvikova Bolonijoje baigėsi „Žalgirio“ pergale 82:79.

Prieš artėjančias rungtynes kauniečių treneris A.Trinchieri išskyrė nuostabią „Virtus“ gynybą ir atskleidė pavojingiausius varžovų žaidėjus puolime.

„Pakalbėkime apie atsakomybes. Buvimas žaidėju ir treneriu „Žalgiryje“ duoda daug gerų emocijų, tačiau nežinau jokio darbo, kuriame nebūtų atsakomybių. Antradienį turėsime pasirūpinti savo atsakomybėmis. Turėsime susiburti nepaisant traumuotų žaidėjų, kaip komanda, kuri šiuo metu stringa dėl daugybės objektyvių priežasčių ir sužaisti geriausias įmanomas rungtynes. Turime fanus padaryti laimingus, parodydami, jog stengiamės aikštėje.

Žaisime prieš komandą išgyvenančią nuostabų sezoną. „Virtus“ žaidžia gerą sezoną. Ilgą laiką jie praleido ketvirtoje vietoje, dabar jie taip pat turi pakilimų ir nuosmukių, tačiau išlieka labai stipriais kandidatais sezoną užbaigti pirmajame aštuntuke.

Yra labai aiški priežastis, dėl tokio gero jų sezono. Jų gynėjai – Danielio Hacketo, Alessandro Pajola ir Isaia Cordinier yra tarp penkių geriausiai besiginančių žaidėjų. Tai tarsi mano palaikoma futbolo komanda „AC Milan“ turėjo Paolo Maldini ir Alessandro Nesta gynyboje. Tau nebereikia kitų žaidėjų, nebereikia pagalbos, nes jie patys viskuo pasirūpina.

Puolime turėsime sunkią užduotį randant savo ritmą. „Virtus“ puolime turi Tornike Šengelija ir Marco Belinelli. Jie išnaudoja šiuos patyrusius krepšininkus ir žaidžia aukšto lygio krepšinį. Turime daryti daug dalykų gerai, kad padarytume savo sirgalius laimingais“, – teigė A.Trinchieri.

– Su kokiomis problemomis antroje sezono pusėje susiduria „Virtus“?

– Jie dalyvauja brutaliausiose varžybose pasaulyje – Eurolygoje. Niekas nesitikėjo jų tokioje pozicijoje. Pamenu pirmuosius metus su „Bayern“ pradėjau penktoje vietoje, tačiau vėliau labai sunku išlaikyti tokį pat lygį.

Jie pradėjo labai gerai, turėjo daug pasitikėjimo savimi ir laimėjo daug sunkių rungtynių kelių taškų skirtumu. Pralaimi daug rungtynių keliais taškais – turi kompleksą, laimi metimais su sirena, gerais epizodais gynyboje – turi pasitikėjimą. Visi kalba apie pasitikėjimą, tačiau prekybos centre niekada nemačiau prekės „pasitikėjimas“. Tu turi kažką padaryti, kad turėtum tą „pasitikėjimą“. Jie tai padarė.

– Kas 37-erių M.Bellineli padaro tokį ypatingą, kad jis iki dabar taip gerai žaidžia?

– Viena – tai, ką jis turi galvoje. Antra – jis žaidžia krepšinį, kuris jau nyksta. Kaip išnyko dinozaurai, taip mažėja ir krepšininkų žaidžiančių be kamuolio. Jis yra meistras žaidžiant be kamuolio. Jis gali kiekvieną kartą išbalansuoti savo gynėją ir jis orientuotas komandiniam krepšiniui ir komanda visada žino kaip jį surasti.

– Kiek Rolando Šmito trauma keičia pasiruošimą rungtynėms?

– Visiškai keičia.

– Šios rungtynės bus dedikuotos „Žalgirio“ triumfui 1999 metais Eurolygoje. Kaip pamenate tą finalą tarp „Žalgirio“ ir Bolonijos „Kinder“?

– Nuostabios rungtynės. Iš mūsų pusės, Italijos komanda pralaimėjo, nebuvo pačios linksmiausios, bet pergalė buvo visiškai pelnyta. Tyus Edney buvo nesustabdomas. Atsimenu jį kaip jis žaidė Italijoje. Visiškas profesionalas, kietas, niekada nieko nebijantis, pataikantis lemiamus metimus. Tais metais buvo tokia lemtis, kad „Žalgiris“ laimėtų Eurolygą. Tai buvo nuostabios rungtynės.

– Pirmą kartą Kaune priimsite Italijos komandą. Kaip milanietis, kokius jausmus puoselėjate Bolonijos klubui?

– Pamirštate, jog iš Italijos esu išvykęs daugiau nei dešimtmetį. Džiaugiuosi matydamas tokį trenerį kaip Luca Banchi išgyvenantį puikų etapą, kadangi jis tikrai sunkiai dirba, visada gerai paruošia savo komandą rungtynėms. Tuo pačiu sutiksiu ir vieną mėgstamiausių savo žaidėjų – Danieiuį Hackettu. Tikiu, kad jis yra viską keičiantis žaidėjas. Yra žaidėjai, į kuriuos krypsta dėmėsis pirmiausiai – T.Šengelija ar M.Belinelli. Tačiau D.Hackettas dirba tamsoje, užkulisiuose ir jis viską sutvarko.

– Krepšinio senėjimas apibūdina tik Eurolygą, ar visą Europos krepšinį?

– Tik Eurolygą. Kasmet tik didėja rizika atsivesti naujoką į Eurolygą. Komandos tiesiog renkasi žaidėjus, kurie pažįsta lygą. Tai paveikia ir „Žalgirio“ sudėties formavimą. Yra 35–40 žaidėjų, kuriems gali klijuoti stabilaus Eurolygos žaidėjo etiketę. Visi kiti... Vienerios geros rungtynės, problemos su fiziškumu, švilpukais ir kiekvienų rungtynių kaina, lyg būtų atkrintamosios. Jokioje kitoje pasaulio lygoje to nėra.

Atskomasis „Žalgirio“ ir „Virtus“ mūšis Kaune vyks antradienį, 20 val., o rungtynių eigą gyvai galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.