EUROLYGA 2023

WNBA naujokių biržos užsklanda pakelta: akivaizdus pirmasis šaukimas ir būrys europiečių Dalis europiečių ne kartą lankėsi Lietuvoje

Pirmadienio naktį JAV įvyko moterų NBA (WNBA) naujokių birža, kur paaiškėjo JAV jaunųjų talenčių karjeros kryptis stipriausioje moterų klubinio krepšinio lygoje. Taip pat paaiškėjo tikslus europiečių krepšininkių desantas, kuris turės galimybę užsikabinti WNBA pirmenybėse.

 Caitlin Clark ir Leila Lacan<br> AP/Scanpix ir FIBA nuotr.
 Caitlin Clark ir Leila Lacan<br> AP/Scanpix ir FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2024, 7:56 AM, atnaujinta Apr 16, 2024, 8:04 AM

Primename, kad WNBA pirmenybėse yra trys šaukimų ratai, kur kiekviename rate yra šaukiamos po 12-a žaidėjų.

Be didesnių netikėtumų pirmuoju šaukimu WNBA naujokių biržoje buvo pakviesta Ajovos „Hawkeyes“ universiteto žvaigždė, ryškiausia JAV koledžų žvaigždė Caitlin Clark. Taikliarankė 22-ejų metų gynėja savo WNBA karjerą pradės „Indiana Fever“ komandoje.

Antruoju šaukimu buvo pašaukta Stanfordo universiteto puolėja Cameron Brink. 193 cm 22-ejų puolėja artėjantį WNBA sezoną rungtyniaus „Los Angeles Sparks“ ekipoje.

Trečiuoju šaukimu buvo pakviesta brazilė Kamilla Cardoso. 201 cm vidurio puolėja artėjančią vasarą savo WNBA karjerą pradės „Chicago Sky“ klube.

Pirmoji europietė WNBA naujokių biržoje buvo pašaukta Carla Leite. 20-metė prancūzė buvo pašaukta 9-uoju šaukimu ir artėjantį sezoną rungtyniaus „Dallas Wings“ ekipoje.

Primename, kad C.Leite praėjusią vasarą tapo naudingiausia dvidešimtmečių merginų Europos čempionato, kuris vyko Lietuvoje, žaidėja.

10-uoju šaukimu („Connecticut Sun“) buvo pakviesta Leila Lacan, kuri taip pat buvo minėtosios U20 Prancūzijos rinktinės narė.

L.Lacan taip pat rudenį lankėsi Vilniuje, kur su Anžės UFAB49 klubu rungtyniavo prieš Vilniaus „Kibirkštį“ Europos taurės varžybose. Į vilniečių krepšinį 19-metė prancūzė buvo atitinkamai atseikėjusi po 10 ir 17 taškų.

Visos pirmajame rate WNBA naujokių biržoje pakviestos krepšininkės:

Antrojo rato antruoju šaukimu buvo pakviesta kroatė Nika Muhl, kuri praėjusį sezoną baigė Konektikuto universitetą ir žaidė „Huskies“ komandoje.

10-uoju šaukimu antrajame rate buvo pakviesta ispanė Helena Pueyo.

Šeštuoju šaukimu trečiajame rate buvo pašaukta belgė Nastja Claessens.

Paskutinė europietė, kuri buvo pašaukta, yra Matilde Villa. Italė buvo pakviesta 8-uoju šaukimu paskutiniajame WNBA naujokių biržos rate. Gynėja taip pat praėjusią vasarą rungtyniavo U20 merginų Europos čempionate Lietuvoje.

Iš viso šioje naujokių biržoje buvo pakviestos net 7-ios jaunosios Europos krepšininkės.

Visos antrajame ir trečiajame rate pašauktos WNBA krepšininkės:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.