EUROLYGA 2023

A. Trinchieri grūmojo „Žalgirio“ naujokui ir turėjo komplimentą P. Jankūnui

„Iš esmės buvome solidūs šioje dvikovoje. Tris kėlinius turėjome gerą koncentraciją, o ketvirtame ketvirtyje kažkiek ją praradome. Bet nėra lengva ją išlaikyti, kai pirmauji 40 taškų“, – spaudos konferencijoje po Lietuvos krepšinio lygos mačo su Mažeikių „M Basket“ kalbėjo žalgiriečių treneris Andrea Trinchieri.

Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.
Andrea Trinchieri<br>G.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 10:17 PM, atnaujinta Apr 29, 2024, 10:18 PM

„Žalgiris“ pirmadienį iškovojo 24-ąją pergalę LKL pirmenybėse, be didelio vargo 95:68 (31:7, 25:23, 23:15, 16:23) palaužę svečius iš Mažeikių.

Žalgiriečiams per likusius tris mačus užtenka laimėti sykį ir iš pirmosios LKL pozicijos jų jau niekas nebeišstums.

Kauniečiai jautį už ragų griebė galingu startu 12:2, o jau po pirmojo ketvirčio komandas skyrė triuškinantis skirtumas – 31:7.

Nors antrame kėlinyje mažeikiškiai šiek tiek aptirpdė skirtumą iki 30:56, tačiau jau trečiame kėlinyje šeimininkai nerodė gailesčio ir tolo nuo oponentų – 79:45.

Per paskutiniąsias dešimt minučių svečiai kiek sušvelnino atsilikimą, bet žaliai-balti sutvarkė visus formalumus ir įsirašė lengvą pergalę.

„Manau, kad turėjome solidžias rungtynes, paskirstėme minutes visiems krepšininkams beveik po lygiai. Gerai, kad niekas nesusitraumavo.

Paskutiniame ketvirtyje buvome šiek tiek pavargę. Gal kažkiek to ir norėjau. Norėjau, kad atsirastų tas nuovargis, nes turime mokėti žaisti nepaisant visų aplinkybių“, – tikino italų treneris.

A.Trinchieri liko nepatenkintas ekipos naujoku Demetre'u Riversu – jis per 10 minučių pelnė 3 taškus.

„Šiandien buvo tikrai bloga jo diena. Jis nebuvo reikiamame ritme. „Žalgiris“ yra kaip judantis traukinys, kurį jis turi pagauti ar į jį įšokti, nes mes nestojame“, – aiškino žalgiriečių vedlys.

Komandoje traumuotu lieka tik Arnas Butkevičius, nes Tomas Dimša jau šiandien žaidė akistatą.

„Arno situacija gerėja. Pamatysime viską po 15 dienų. Dabar jis sunkiai dirba, o paskutinėmis dienomis jau mačiau šypseną jo veide. Tai labai retai būna. Tai reiškia, jog jis jaučiasi geriau, viskas gerėja“, – kalbėjo treneris.

Pirmadienį „Žalgirio“ klubo prezidentas ir kauniečių ekipos legenda Paulius Jankūnas minėjo savo 40-ąjį gimtadienį. A.Trinchieri turėjo jam palinkėjimą: „Dar 40 metų būti tokioje geroje formoje. Mažiausiai. Jis atrodo puikiai“, – juokėsi A.Trinchieri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.