A. Trinchieri po pergalės LKL ketvirtfinalyje turėjo priekaištų saviškiams: „Ar gerai žaidėme? Ne“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tiesiausiu keliu žengė į „Betsafe-LKL“ pusfinalį. Antrosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje rezultatu 76:58 (23:14, 17:22, 18:10, 18:12) įveikė Mažeikių „M Basket–Delamode“ komandą ir seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2:0.

Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-05-14 21:32, atnaujinta 2024-05-14 21:47

Kauniečiai pirmąją dvikovą laimėjo dar lengviau – 97:61, nors kaip ir abejuose mačuose per pirmuosius du kėlinius strigo. Tretieji kėliniai buvo žalgiriečiams sėkmingi, jie atitrūkdavo ir laimėdavo.

„Serija 2:0. Pusfinalis. Atlikome darbą. Ar gerai žaidėme? Ne. Mažeikiai kovojo banguotai, tačiau mano žaidėjai atliko tai, kas buvo prašoma, – kalbėjo po pergalės serijoje ir mače A.Trinchieri. – Mes kontroliavome abi rungtynes."

Šiose rungtynėse kauniečiai pataikė vos 23 procentus tritaškių, pataikę 7 iš 30.

„Taip leido mums žaisti varžovas. Buvo tokios varžybos, o ne kitokios, – aiškino A.Trinchieri. – Taip, šioje salėje yra kieti lankai, bet reikia pasakyti, kad būna dienų, kai ir snaiperiai nepataiko.

Paklaustas, su kuo norėtų žaisti pusfinalyje – Panevėžio „Lietkabeliu“ ar Utenos „Juventus“, kauniečių treneris kilnojo pečiais: „Tai labai labai sunki kova tarp klubų. Rungtynės antrosios vyksta Panevėžyje, tai natūralu, kad „Lietkabelis“ yra favoritas. Kas bus laimėtojas, su tuo ir žaisime“.

– Matėme Edgarą Ulanovą žaidžiant „ketvirtu numeriu“. Tai gali tapti jo nuolatine pozicija?

– E.Ulanovas yra visapusiškas žaidėjas – jis gali žaisti daugelyje pozicijų. Šiandien jam nebuvo geros rungtynės: bandė padėti komandai, bet jam trūko tikslumo. Nenoriu apriboti jo vienoje pozicijoje, noriu išnaudoti jį per tris pozicijas.

– Mažeikių komandoje yra žymi pavardė – Alexas Antetokounmpo. Ateityje matytumėte jį žaidžiantį aukštame lygyje?

– Kodėl ne? Bet norint žaisti aukštame lygyje, reiktų pradėti žaisti dabartiniame. Jis turėjo gerų rungtynių, turėjo ir blogų. Jis yra jaunas, matome, kad genai – geri. Turi pradėti žaisti čia, kad kiltų aukščiau.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.