EUROLYGA

Spindėjęs R. Sulaimonas atkirto „Ryto“ žaidėjams: jie gali kalbėti bet ką, mes nekalbame

Trečiadienio vakarą Vilnių drebino sostinės krepšinio derbis – Vilniaus „Wolves“ nė karto neleido varžovams pirmauti ir 96:85 (28:17, 18:24, 26:17, 24:27) šventė pergalę prieš Vilniaus „Ryto“ ekipą.

 Rasheedas Sulaimonas<br>V. Skaraičio nuotr.
 Rasheedas Sulaimonas<br>V. Skaraičio nuotr.
 Jeffery Tayloras<br>V. Skaraičio nuotr.
 Jeffery Tayloras<br>V. Skaraičio nuotr.
 Nedas Pacevičius<br>V. Skaraičio nuotr.
 Nedas Pacevičius<br>V. Skaraičio nuotr.
 Tre'Shawnas Thurmanas<br>V. Skaraičio nuotr.
 Tre'Shawnas Thurmanas<br>V. Skaraičio nuotr.
  „Wolves“ fanai<br>V. Skaraičio nuotr.
  „Wolves“ fanai<br>V. Skaraičio nuotr.
 Artūrs Žagars<br>V. Skaraičio nuotr.
 Artūrs Žagars<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Pijus Pacevičius

2024-05-23 13:06

„Vilkų“ gretose rezultatyviausias žaidėjas buvo Rasheedas Sulaimonas. Jis per 23 aikštėje praleistas minutes pelnė 18 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

Po rungtynių rūbinėje kalbintas „Wolves“ lyderis pasidžiaugė pergale, pagyrė savo varžovus, bet minėjo, kad atsipalaiduoti tikrai negalima:

„Puikios rungtynės, geras startas pusfinalyje. Nugalėjome gerą komandą, nesvetingoje aplinkoje. Sužaidėme geras rungtynes abejose aikštės pusėse, bet tai tik pirmos rungtynės, žinome, kad penktadienį jie bus pasiruošę ir suprantame, kad mūsų misija dar nėra baigta, reikia laimėti dar 2 kartus.

Gera pergalė, kažkiek ją atšvesime, bet nešvesime per stipriai, nes penktadienį vėl turime būti pilnai pasiruošę.“

Pirmajame rungtynių kėlinyje „vilkų“ gyvenimą stipriai palengvino „Ryto“ lyderio Marcuso Fosterio emocijos. Iš pradžių gynėjas užsidirbo 2 asmenines pražangas, galiausiai buvo nubaustas ir techine nuobauda bei sužaidus vos 2 minutes sėdosi ant suolo iki pat ilgosios pertraukos.

R.Sulaimonas išskyrė varžovų lyderio svarbą, bet tuo pačiu ir teigė, kad net ir be jo, prieš „Rytą“ lengva nebuvo.

„Tai buvo svarbu mums, jis labai geras žaidėjas, svarbiausias jų komandoje. Bet kada, kai pagrindinis priešininkų žaidėjas susirenka 3 pražangas per pirmą rungtynių kėlinį, tai yra pranašumas. Bet turiu atiduoti duoklę „Rytui“. Net jam iškritus, žaidėme lygiai.

Šiose rungtynėse daug emocijų, dėl puikiai suprantamų priežasčių. Pusfinalis, Vilniaus derbis. Taigi, nuopelnai jiems, jų intensyvumas, net ir iškritus M.Fosteriui buvo labai aukštas. Tai buvo labai sunkios rungtynės.“

Į pirmąsias pusfinalio rungtynes, vykusias „Twinsbet“ arenoje sugužėjo apie 4000 sirgalių.

Pusfinalio serija žaidžiama iki 3 pergalių. Antrosios rungtynės bus žaidžiamos penktadienį, o jų eigą galėsite gyvai sekti lrytas.lt portale.

– Prieš seriją buvo diskutuojama kuri komanda lengviau susitvarkys su neišvengiamu spaudimu. Atrodė, kad šiandien tam geriau pasiruošę buvote jūs. Su kokia emocija atėjote į šias rungtynes ir kaip ruošėtės tam spaudimui? – paklausėme R.Sulaimono.

– Mes pasitikime savimi, manome, kad turime daug talento, ypač gynėjų grandyje. Aš, Vaidas (Kariniauskas), Artūrs (Žagaras), Kristupas (Žemaitis), Arnas (Beručka), net ir Tre‘Shawnas (Thurmanas) ir Jeffas (Tayloras). Mes turime daug skirtingų žaidėjų, kurie gali įžaisti kamuolį ir susitvarkyti su spaudimu.

Per dvejas rungtynes, kurias prieš juos pralaimėjome reguliariajame sezone, su tuo nesusitvarkėme, bet šiandien tai darėme geriau ir tai buvo vienas pagrindinių komponentų lėmusių pergalę.

– Tie įspūdingi metimai kėlinių pabaigose. Ar tai yra kažkas, ką treniruojiesi, ar tai ateina savaime?

– Nuo pat mažens mano tėtis mane skatindavo, sakydavo, kad nesislėpčiau nuo lemiamų rungtynių momentų. Nėra taip, kad aš būtinai noriu atlikti tuos metimus, bet aš tikiu, kad juos galiu pataikyti dėl savo komandos, o mano komandos draugai pasitiki manimi.

Su pasitikėjimu kurį turiu pats, kurį jaučiu iš trenerių ir komandos draugų, dingsta spaudimas. Man nesvarbu ar prieš mane 2, ar 3 varžovai. Jei gausiu gerą progą, turėsiu pasitikėjimą tiek iš savęs, tiek iš savo komandos, tą metimą aš pataikysiu.

– Kiek svarbu buvo išplėšti pergalę pirmosiose serijos rungtynėse?

– Labai svarbu. Kaip jau minėjau, nesvarbu kiek rungtynių žaisime šioje serijoje, tai bus šunų kova kiekvieną kartą. Kaip patys matėte, rungtynės buvo labai fiziškos, manau, kad teisėjai darė puikų darbą kontroliuodami jas. Taigi, puiku laimėti pirmąsias, bet tai nereiškia nieko.

Nesvarbu, ar laimi 1 ar 30 taškų skirtumu, tai yra tik viena pergalė. Tas pats galioja ir jiems: tai tik vienas pralaimėjimas. Mūsų tikslas yra pasiekti dar dvi pergales ir mes būsime susikoncentravę į tai. Žinome, kad sulauksime iš jų atsako penktadienį, tad turime tam būti pasiruošę.

– Penktadienį „Wolves“ žais namuose. Ar tikitės pamatyti daugiau savo fanų tribūnose?

– Kažkiek ironiška, kad perėmėme namų aikštės pranašumą, bet vis tiek žaisime toje pačioje arenoje. Tai yra skelbimas iš Rasheedo Sulaimono ir visos „Wolves“ komandos: kiekvienas „Wolves“ fanas Vilniuje turi būti čia penktadienį. Tikimės didelio susidomėjimo, gero namų aikštės pranašumo ir bandysime jums iškovoti dar vieną pergalę.

– Girdėjome daug kalbų iš „Ryto“ žaidėjų apie kovą dėl Vilniaus. Kiek jūs isitraukiate į tokias kalbas?

– Esame vetaranų komanda. Mes nekalbame, gerbiame visus savo varžovus. „Rytas“ yra gera komanda, jie gali kalbėti bet ką, bet mes susikoncentravę į vieną tikslą – bandyti iškovoti LKL titulą. Nesvarbu kas yra prieš mus, šiuo metu tai „Rytas“, yra kaip yra. Mes susikoncentravę į savo tikslus, nekomentuosime jų pasisakymų ir sieksime iškovoti dar 2 pergales.

– „Wolves“ organizacijai tai yra tik antras sezonas. Ar jaučiate, kad galite sukurti tam tikrą istoriją?

– Kodėl gi ne. Tai antrasis klubo sezonas, pirmas kartas, kai mūsų komanda žaidžia kartu, todėl kiekvieną kartą, kai laimime, tai jau istorija. Mes džiaugiamės akimirka, kurioje esame, žaidžiame pusfinalyje prieš puikią komandą, dėl šanso patekti į finalą. Kiekviena pergalė, kurią iškovojame, yra kuriama istorija. Mėgstame sakyti, kad patys kontroliuojame savo likimą ir norime patys rašyti savo istoriją. Tai tik vienas iš žingsnių joje.

– Nemažai jūsų komandos lyderių yra užsieiečiai. Ar sutinkate, kad legionieriai vaidina kiek didesnį vaidmenį komandoje nei įprastai?

– Manau, kad taip. Jei atvirai, tai viena iš pirmųjų komandų per mano karjerą Europoje, kur jaučiame tokį glaudų ryšį tarp vietinių žaidėjų ir legionierių. Įprastai būna jaučiama tam tikra atskirtis, kaip pavyzdžiui užsieniečiai valgo atskirai nuo vietinių. Pas mus to nėra, mes viską darome kartu. Manau, kad tai parodo, kad visi pasitikime vienas kitu.

Nesvarbu iš kur esi, jei rodai gerą žaidimą ir matome, kad tai tavo diena, visi suteikiame pilną pasitikėjimą vienas kitu. Tai ir buvo viena iš pagrindinių priežasčių dėl ko laimėjome šiandien, turėjome ne vieną lyderiaujantį žaidėją, bet keli skirtingi žaidėjai pasistiebė ir sužaidė geras rungtynes.

– Kalbant apie tuos kitus žaidėjus, panašu, kad kažkiek apraminote T.Thurmaną. Kiek jis svarbus jūsų komandai?

– Tai mano brolis, myliu jį. Labai vertiname jo energiją, kiekvienose rungtynėse jis stengiasi įrodyti kažką. Aš manau, kad jis nėra užtektinai gerbiamas, jis galvoja lygiai tą patį. Jis galvoja, kad yra vienas geriausių žaidėjų šioje lygoje ir aš su juo sutinku, bet jis negauna užtektinai dėmesio. Todėl kiekvieną kartą, kai jis žaidžią prieš gerą varžovą, nesvarbu ar tai būtų Ąžuolas Tubelis, ar Justinas Gorhamas, jis žaidžia su didele agresija ir pykčiu.

Kartais tai atsitinka ir man, žaidžiant su didele emocija, gali pamesti save. Bet jis tiki mumis, mes tikime juo ir kartais vienas kitą apraminame ir taip vėl grįžtame į koncentraciją. Mylime jo emocijas, niekada jų neliepsime pilnai užgniaužti, nes ta emocija yra tai, ko mums reikia, norint būti tokiems fiziškiems, kaip „Rytas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.