EUROLYGA 2023

Olimpinį normatyvą įvykdžiusi šuolininkė D. Dzindzaletaitė neliūdi, kad praleis Londono žaidynes

Praėjusią savaitę Lietuvos sporto padangę nušvietė Dovilės Dzindzaletaitės vardas. D. Dzindzaletaitė pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionate Barselonoje, trišuolio rungtyje tapo šalies rekordininke bei įvykdė olimpinį B normatyvą, tačiau Londono žaidynėse ji nedalyvaus – rezultatas pasiektas per vėlai.

D. Dzindzaletaitė tikino, jog jos ir trenerio J. Tribės charakteriai - panašūs.<br>J. Stacevičius.
D. Dzindzaletaitė tikino, jog jos ir trenerio J. Tribės charakteriai - panašūs.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 18, 2012, 9:28 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:36 AM

„Mano olimpiada buvo Barselonoje. Turėjau tikslą geriausiai pasirodyti Ispanijoje ir man tai pavyko. Žinoma, norėtųsi keliauti ir į Londoną, tačiau nieko nepakeisi“, - teigė devyniolikmetė, kuri asmeninį rekordą (13 m 73 cm) pagerino net 44 centimetrais.

Talentinga ir labai darbšti. Taip sportininkę apibūdino jos treneris Juozas Tribė, kuris džiaugėsi, jog D. Dzindzaletaitė nepraleidinėja treniruočių ir sunkiai dirba. Treneris tvirtino, jog šuolininkė Barselonoje galėjo pasirodyti dar geriau.

„Penktajame šuolyje, kuomet Dovilė pasiekė rekordą, galvojau, jog viskas bus blogiau. Tuomet ją šiek tiek mestelėjo atgal, tačiau ji su viskuo susitvarkė. Jeigu viskas būtų buvę tiksliau, ji būtų pasiekusi ir 14 metrų 40 centimetrų ribą“, - teigė J. Tribė.

Dovilės vardą Lietuvos sporto gerbėjai būtų išgirdę ir anksčiau, tačiau mergina išgyveno virtinę nesėkmingų etapų. Prieš trejus metus vykusiame Europos olimpiniame festivalyje D. Dzindzaletaitei suskaudo nugarą. Vėliau sekė dar keletas nesėkmių, o pernai vykusiame Europos čempionate, jai nepavyko pademonstruoti savo galimybių.

„Vėjas išdarinėjo ką nori. Buvo daug skersvėjų, o jauniems sportininkams tokie dalykai turi itin daug įtakos“, - pasakojo J. Tribė.

Nors ir nevisi atletai Ispanijoje įvykdė užduotis, Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas džiaugėsi sportininkų pasiekimais.

„Esu patenkintas rezultatais. Gaila, kad ne visi pasiekė numatytus kriterijus, tačiau lūkesčiai pasiteisino. Tokių dalykų, kad Dovilė tiek nušoks, tikrai negalėjau prognozuoti“, - kalbėjo K. Jezepčikas, kuriam antrino ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

„Šis medalis rodo, kad turime itin pajėgių atletų. Manau, kad iš mūsų Ispanijoje buvusių atletų dalis varžysis Rio de Žaneire“, - teigė E. Skrabulis, kuris negailėjo pagyrų D. Dzindzaletaitei. - „Tokie atletai greitai įsilieja į suaugusiųjų rinktinę ir varžosi su geriausiais sportininkais pasaulyje“.

- Kokios mintys buvo prieš išvykstant į Barseloną?

- Važiavau nugalėti. Širdyje žinojau, kad esu gerai pasiruošusi ir tikrai galiu tai padaryti. Sau pasakiau, kad neįveikusi 14 metrų iš sektoriaus neišeisiu.

- Vienintelis šuolis buvo virš 14 metrų, kiti – mažesni. Ar nebuvo galimybės šokti dar toliau?

- Šeštajame bandyme jaučiau, kad tikrai būčiau šokusi virš 14 metrų, tačiau šuolis buvo „žengtas“. Įprastai mano geriausi šuoliai būna paskutiniai – penktasis ir šeštasis.

- Tokį patį rezultatą pasiekusi Ana Peleiteiri, buvo pripažinta nugalėtoja. Koks buvo jausmas, kuomet jus abi pasikvietė ir paskelbė, jog jums atitenka antroji vieta?

- Aš džiaugiausi savo rezultatu. Mano tikslas buvo pasiekti 14 metrų, ir man tai pavyko. Šeštuoju šuoliu mėginau varžovę aplenkti, tačiau man tai nepavyko. Tikrai nenusivyliau, jog varžovė, pasiekusi tokį pat rezultatą, tapo nugalėtoja.

- Ar per treniruotes teko pasiekti tokį rezultatą?

- Ne. Per treniruotes šokinėju 70-80 centimetrų mažiau. O per varžybas sukyla adrenalinas, būna visai kiti pojūčiai ir šoki daugiau. Per treniruotes maždaug nušokdavau 13 metrų ir 20 centimetrų.

- Šiemet baigėte vidurinę mokyklą. Kur pasuks jūsų kelias?

- Greičiausiai studijuosiu kineziterapijos specialybę. Dar neapsisprendžiau, kur tai darysiu. Nesinori palikti trenerio, šeimos, artimųjų.

- Ar yra tekę kada nors pagerinti rezultatą 40 centimetrų?

- Žinoma. Vaikystėje ir metru teko.

- Kaip jaučiate, ar jums jau laikas persikelti į suaugusiųjų varžybas?

- Taip. Esu pasirengusi žengti pas suaugusius.

- Ispanijoje įvykdėte olimpinių žaidynių B normatyvą, tačiau šis rezultatas pasiektas per vėlai. Nebuvo apmaudu, nes galėjote atsidurti tarp keliaujančių į Londoną?

- Ne. Mano olimpiada buvo Barselonoje. Mano didžiausias tikslas buvo geriausiai pasirodyti Ispanijoje ir aš tai padariau. Žinoma, norėtųsi ir į olimpiadą išvykti, tačiau nieko nepakeisi.

- Kokie jūsų tikslai ir svajonės sporte?

- Viena svajonė jau išsipildė. Dabar turiu tikslą stabiliai šokinėti 14-oje metrų. Dabar tikrai stengsiuosi visus džiuginti. Žiūrėsiu į artėjantį Rio de Žaneirą. Be to, turėjau jaunimo trišuolio rekordus nuo 13 metų ir norėjau, kad man priklausytų ir moterų trišuolio rekordas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.