EUROLYGA 2023

Kodėl varžybos olimpiadoje primena piršlybas?

Straipsnis parengtas pagal Michele Velasquez tekstą portale huffingtonpost.com.

Didžioji dauguma atletų beveik visą savo gyvenimą ruošiasi varžyboms olimpiadoje. (AP)
Didžioji dauguma atletų beveik visą savo gyvenimą ruošiasi varžyboms olimpiadoje. (AP)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2012, 8:21 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:08 AM

***

Liepos 27 dieną Londone startuos olimpinės žaidynės, kurių laukimo nuotaikos jau dabar sklando ore visame pasaulyje. Kadangi esu vedybų planuotoja, ėmiau svarstyti, kad varžybos olimpiadoje ir pasipiršimas turi labai daug bendro. Aš apie tai papasakojau savo sportą mėgstančiam vyrui ir verslo partneriui. Paklausiau, ar jie su manimi sutinka, ir, mano nuostabai, jiedu man neprieštaravo.

Taigi, kodėl pasipiršimas ir varžybos olimpiadoje turi daug bendro?

Mėnesius ir metus kuriamas pagrindas

Didžioji dauguma atletų beveik visą savo gyvenimą ruošiasi varžyboms olimpiadoje. Jie visą darbą skiria tam, kad patektų į žaidynes, o tada stengiasi iškovoti auksą. Per visą pasirengimo procesą jie patiria sunkumų: traumų, nusivylimų, tačiau vis tiek sugeba susikurti tvirtą pagrindą.

Lygiai taip pat, kai kas nors yra pasirengęs pasipiršti, tai jis pasirengęs dėl to, kad turi pakankamai tvirtą pagrindą, kurį sukūrė su partneriu. Jie taip pat patiria iššūkių, išgyvena pakilimus ir nuosmukius, o viską įveikę atranda vietą, kur ir iškovojo savo didžiausią prizą.

Šios akimirkos lauki visą gyvenimą

Olimpinės žaidynės, palyginti su laiku, kiek joms ruošiamasi, trunka labai trumpai. Lygiai taip pat ir santykiuose - labai daug laiko praleidžiama kartu kuriant gerovę, galvojant apie ateitį. Vėliau ateina laikas pasipiršti, o tai – labai trumpas epizodas, kurio lauki visą gyvenimą.

Neišblėsta iš atminties

Buvimas aukščiausių varžybų sūkuryje, kur susirinkę geriausi pasaulio atletai, įsimena visiems laikams. Paprastai sportininkai olimpiadą atsimena visą gyvenimą. Lygiai taip pat ir piršlybos – netgi jau susituokusi pora visuomet prisimena šį momentą.

Daugybė spaudimo

Olimpinėse žaidynėse sportininkai patiria daug spaudimo, nes jie privalo prieš daugybę žmonių ne tik pasirodyti gerai, bet ir mėginti iškovoti medalius. Įtampa – didžiulė. Dėl žiniasklaidos pats pasipiršimo veiksmas taip išplito, kad žmogus jaučia spaudimą pasirinkdamas būdą, kad viskas būtų kažkuo ypatinga.

Reikalingas žaidimo planas

Dauguma žaidynių rungčių (ypač komandinės) reikalauja specialaus, tinkamo žaidimo plano. Sportininkai turi žinoti, su kokia atmosfera susidurs, koks bus varžovas, kaip jis žais, savo galimybes bei stipriąsias ir silpnąsias puses. Kai žmogus rengiasi pasipiršti, jis taip pat turi turėti planą, kaip viskas vyks. Ar reikėtų panaudoti savo poetinius gebėjimus? O gal grojimo gitara įgūdžius? Reikia turėti galvoje, ką tavo partneris mėgsta, o ko ne.

Finiše – šlovė

Pabaigoje, jeigu atletui pavyksta pasiekti tikslų, visos metų treniruotės atsiperka. Rezultatai, medaliai ir šlovė savo šalyje – garantuoti. Pasipiršdamas taip pat gauni savo prizą – likusį gyvenimą su mylimu žmogumi.

***

M. Velasquez yra piršlybų ir pasimatymų planuotoja. Jos tekstai yra pasirodę „The New York Times“, „Daily Mail“, „Fox News“. Jai taip pat priklauso piršlybų ir pasimatymų planavimo kompanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.