EUROLYGA 2023

Olimpiete vienai dienai tapusi I. Čilvinaitė: „Vieną vietą turėjome ir tą pačią atėmė“

Plento dviratininkės Ingos Čilvinaitės gyvenimas per dvi dienas aukštyn kojomis apsivertė du kartus. Sportininkės džiaugsmą netikėtai tapus olimpiete, pakeitė liūdesys.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 23, 2012, 9:56 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:49 PM

26-erių Italijos „Diadora-Pasta Zara“ komandai atstovaujanti I. Čilvinaitė Londono olimpinėse žaidynėse turėjo pakeisti į dopingo skandalą įsipainiojusią Rasą Leleivytę.

Tarptautinė dviračių sporto sąjunga apie teigiamą Italijos komandos „Vaiano Tepso” narės R. Leleivytės dopingo testą paskelbė trečiadienį, o ketvirtadienį pranešta, kad ją olimpinėse žaidynėse pakeis šių metų šalies čempionė I. Čilvinaitė. Tačiau Londono žaidynių organizacinis komitetas šiuo metu Italijoje esančiai sportininkei nesuteikė akreditacijos.

Po liepos 9-osios, kai baigėsi dalyvių registracija, iki liepos 20-osios, Lietuvos delegacijos mandatų komisijos dienos, sportininkus dar buvo galima keisti. Bet Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) nutarimu keisti atletų, kurie išbraukti iš dalyvių sąrašų dėl dopingo vartojimo, nebegalima.

Į Londono olimpinių žaidynių dviračių plento grupines ir asmenines lenktynes Lietuva turėjo teisę deleguoti vieną sportininkę.

„Iš tarptautinio olimpinio komiteto apskambino į dviračių federaciją, iš ten pranešė mano pirmajam treneriui Kęstučiui Česaičiui, o šis paskambino man. Sakė: „Pranešiau tau gerą naujieną, pranešu ir blogą“, - lrytas.lt pasakojo I. Čilvinaitė.

- Sulaukėte dviejų šokiruojančių naujienų per dvi dienas.

- Tikrai taip. Jau buvau spėjusi patikėti, kad vykstu į olimpiadą, kai reikėjo susitaikyti, kad nieko nebus. Būtų geriau jei būtų pasakę, kai jau viskas aišku. Bet yra kaip yra, nieko nepakeisi.

Apmaudu, kad nė viena lietuvė nedalyvaus. Vienintelę vietą turėjome ir tą pačią atėmė. Žinoma, ir man pačiai skaudu, kad negalėsiu dalyvauti. Nežinau, kodėl taip padarė. 

- Pikta ant dviračių sporto federacijos, kad nudžiugino anksčiau laiko?

- Ne, jie matyt netikėjo, kad taip gali atsitikti. Jie darė viską, kad galėčiau kuo greičiau pradėti ruoštis, nes kelios dienos beliko, nebuvo laiko delsti. Nėra ko pykti, normalu, kad iškart pasakė.

- Pasiruošimo karuselė jau buvo užsukta?

- Taip. Jau buvo dviratis tvarkomas, aprangos, bilietai. Treniruotis anksčiau pradėjau.

- Kokie dabar jūsų planai?

- Rugsėjį laukia pasaulio čempionatas Olandijoje. Reikia ten gerai sudalyvauti. Rugpjūčio 4 dieną bus „La Route de France“ lenktynės, o paskutinės varžybos prieš pasaulio čempionatą bus „Giro di Toscana“. O ką daugiau daryti? Reikia laukti Rio de Žaneiro olimpiados.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.