EUROLYGA 2023

Lietuvos lengvaatlečių treneris K. Jezepčikas: „Tikimės, kad Londone emocijos bus pačios geriausios“

Pirmieji Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės atstovai jau išvyko į Londono olimpines

A.Skujytė - viena Lietuvos olimpinių vilčių<br>M.Patašius
A.Skujytė - viena Lietuvos olimpinių vilčių<br>M.Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 26, 2012, 2:31 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:16 PM

„Išvykstame geros nuotaikos. Čia juk ne vienos dienos kelionė, tam ruošėmės ketverius metus. Tai svarbiausias metų startas, matysime, kaip mums pasiseks, - sakė lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas. - Dalyvausime dvidešimtyje rungčių ir noriu, kad mūsų sportininkai dalyvautų kvalifikacijose, pusfinaliuose ir finaluose. Dvylika dienų Londone bus tikrai ką veikti. Kiekvieną dieną palaikysime mūsų sportininkus. Tikimės, kad emocijos bus tik geriausios.“

„Dėl traumų turėjome problemų Europos čempionate Suomijoje. Jame negalėjo startuoti Sonata Tamošaitytė, o pirmenybių metu traumą patyrė Rytis Sakalauskas. Sveikatos problemų turėjo ir Darius Draudvila. Tačiau šiuo metu lyg viskas krypsta į gerą pusę ir niekas jiems nesutrukdys startuoti. Londone galės rungtyniauti visų mūsų lengvaatlečiai“, - kalbėjo treneris.

Penktadienį vyksiančioje iškilmingoje olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą neš dukart olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna, o pirmieji lengvaatlečiai startuos rugpjūčio 3 dieną. Tada į stadioną įžengs sprinterė Lina Grinčikaitė, septynkovininkė Austra Skujytė, disko metikė Zinaida Sendriūtė ir šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis.

Rinktinės vyriausiasis treneris K. Jezepčikas nenorėjo prognozuoti galimo Lietuvos lengvaatlečių medalių skaičiaus. Jam svarbiau, kad visi sportininkai pademonstruotų geriausius savo rezultatus.

„Labiau kalbėčiau apie tuos sportininkus, kurie galėtų pretenduoti į geriausiųjų aštuntukus ir šešioliktukus, - tikino treneris. - Manyčiau, kad nuo medalio iki aštuntos vietos skirtumai bus labai maži. Sėkmingai pasirodyti gali A. Skujytė, Z. Sendriūtė ir V. Alekna. Turime nemažai žmonių, kurie tokių tikslų gali siekti. Manau, kad 8-10 mūsų sportininkų tikrai pateks į pusfinalius ir finalus. To mes iš jų ir tikimės. Tada galėsime galvoti apie aukštas vietas.“

Pasak K. Jezepčiko, laukiama gerų rezultatų ir iš jaunųjų Lietuvos sportininkų.

„Manęs asmeniškai niekas nenustebins, - kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris. - Pavyzdžiui, daugelį nustebino Europos čempionate iškovotas Raivydo Stanio medalis, tačiau manęs jis nenustebino. Jis jau prieš metus buvo pasiruošęs tokiam žygiui. Jis demonstruoja stabilius rezultatus ir, jeigu neperdegs olimpiadoje, tai rezultatai gali būti labai aukšti. Norėčiau, kad kas nors nustebintų iš mūsų jaunesnės kartos, Airinė Palšytė galėtų sėkmingai pasirodyti ir kovoti dėl aukštų vietų.“

Dėl olimpinių medalių Londone kovos Virgilijus Alekna (diskas), Zinaida Sendriūtė (diskas), Indrė Jakubaitytė (ietis), Austra Skujytė (septynkovė), Darius Draudvila (dešimtkovė), Kristina Saltanovič, Brigita Virbalytė, Neringa Aidietytė (visos trys - 20 km sportinis ėjimas), Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas), Tadas Šuškevičius (50 km sportinis ėjimas), Rytis Sakalauskas (100 m), Lina Grinčikaitė (100 m), Sonata Tamošaitytė (100 m barjerinis bėgimas), Eglė Staišiūnaitė (400 m barjerinis bėgimas), Rasa Drazdauskaitė, Diana Lobačevskė, Remalda Kergytė (visos trys - maratonas), Airinė Palšytė (aukštis), Raivydas Stanys (aukštis) ir Povilas Mykolaitis (tolis).

Lietuvos lengvaatlečiai pirmą kartą olimpiadoje dalyvavo 1928 metais. Amsterdame (Olandija) rungėsi penki lengvaatlečiai. 1992 metais Barselonoje (Ispanija) dalyvavo aštuoni sportininkai, 1996 metais Atlantoje (JAV) - 14, 2000 metais Sidnėjuje (Australija) - 17, 2004 metais Atėnuose (Graikija) - 12, o 2008 metais Pekine (Kinija) - 18.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.