EUROLYGA

Į olimpines žaidynes išvyko gausi Kauno lengvaatlečių delegacija

Į olimpines žaidynes Londone išvyko kaip niekada didelis būrys lengvaatlečių – 20. Net septyni iš jų yra kauniečiai.

. Vasiliauskas su sidabro medalį Europos čempionate iškovojusiu šuolininku į aukštį, olimpiečiu Raivydu Staniu.
. Vasiliauskas su sidabro medalį Europos čempionate iškovojusiu šuolininku į aukštį, olimpiečiu Raivydu Staniu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2012, 3:12 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:24 PM

„Pirmiausia tai – profesionalaus trenerių darbo rezultatas. Džiaugiamės, kad pavyko išugdyti tiek talentų, kurie dalyvaus svarbiausiame pasaulyje sporto renginyje. Kaune stengiamės sudaryti kuo geresnes sąlygas sportuoti ir tikiu, kad ateityje galime pasiekti dar daugiau“, – sako Kauno lengvosios atletikos federacijos prezidentas Gediminas Vasiliauskas.

Pasak jo, toliau bus aktyviai dirbama ieškant papildomų finansavimo šaltinių, kad būtų sudarytos kuo geresnes treniruočių sąlygos Kauno lengvaatlečiams.

Iš 62 sportininkų, dalyvausiančių olimpinėse žaidynėse 25 yra kauniečiai. Jie sudaro trečdalį lengvaatlečių delegacijos - 7 iš 20.

Londono olimpiadoje dalyvaus šie Kauno lengvaatlečiai: daugiakovininkai Austra Skujytė ir Darius Draudvila, sprinteriai Rytis Sakalauskas ir Sonata Tamošaitytė, ietės metikė Indrė Jakubaitytė, šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys ir šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis. Sportininkai varžysis ieties metimo, septynkovės, dešimtkovės, 100 metrų barjerinio bėgimo, šuolio į aukštį ir tolį, bei 100 metrų bėgimo rungtyse.

„Lengvaatlečiams linkiu didelės sėkmės olimpiadoje ir tikiuosi, kad kitose olimpinėse žaidynėse kauniečių sportininkų būrys bus dar gausesnis“, – linki G. Vasiliauskas.

Kauno lengvaatlečių startai Londone prasidės nuo rugpjūčio 4 d., todėl dauguma jų iš Lietuvos išvyksta tik rugpjūčio pirmąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.