EUROLYGA

Neramumai šalyje nepalaužia Sirijos sportininkų dvasios

Pranešama, jog revoliucinių kovų draskoma Sirija dalyvaus Londono olimpinėse žaidynėse. Iš viso į Didžiąją Britaniją išsiruošė 20 sporto pareigūnų ir 10 atletų. Jie Londoną pasiekė sekmadienį, galutinai išsklaidydami abejones, ar komanda galės dalyvauti olimpiadoje.

Sirijos valdžios susidorojimas su sukilėliais jau išžudė tūkstančius žmonių<br>"Reuters", "AP"
Sirijos valdžios susidorojimas su sukilėliais jau išžudė tūkstančius žmonių<br>"Reuters", "AP"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2012, 6:16 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:16 PM

Sirijos olimpinio komiteto prezidentas Gen. Mowaffak Joumaa teigė, jog 10 Sirijos sportininkų treniravosi rungtynėms ir gavo pakvietimus varžytis plaukimo, trikovės, sunkumų kilnojimo, bokso, jojimo ir šaudymo rungtyse.

M. Joumaa dar prieš vykstant teigė, jog į šalį kartu su sportininkais vyks jis ir kiti atstovai, nepaisant Didžiosios Britanijos vyriausybės įspėjimų, kad jiems gali būti uždrausta dalyvauti žaidynėse dėl artimų ryšių su Sirijos prezidentu Basharu Assadu.

Atstovas buvo pasipiktinęs tokiu britų nutarimu, vadino tai sąmokslu prieš Siriją. Jis sakė, jog atletai varžysis olimpinėse žaidynėse, kad „parodytų savo ištikimybę šaliai ir jos valdžiai.“

Pere Miro, turintis ryšių su olimpiniu komitetu pranešė, jog kai kurie iš minėtų dvidešimties pareigūnų neatvyko, vengdami diplomatinių keblumų su Didžiąja Britanija, kuri pasisako prieš B. Assado režimą. Konkrečių atsisakiusiųjų vykti atstovų vardų P. Miro neminėjo.

Daugiau nei metus trunkantis Sirijos valdžios susidorojimas su sukilėliais jau išžudė tūkstančius žmonių ir tai privertė Europos Sąjungą imtis atitinkamų sankcijų prieš kai kuriuos Sirijos pareigūnus.

Vis dėlto P. Miro džiaugėsi, jog atletai „atvyko, kaip ir planuota, ir yra pasiruošę varžytis.“

Buvo nerimauta, kad kai kurie atstovai gali nenorėti kovoti už šalį, kurios reputacija yra smarkiai suteršta daugumos Vakarų valstybių akyse. Tačiau panašu, kad yra priešingai – sportininkai kupini entuziazmo ir pasiryžę visiems parodyti kitokį savo tėvynės įvaizdį, nei pateikia medžiaga iš karštųjų šalies taškų.

„Visas pasaulis sužinos, jog mes esame pajėgūs treniruotis ir dalyvauti, nepaisant krizės šalyje. Tačiau krizė Sirijos olimpinę komandą įtraukė į patį politinio ir diplomatinio uragano sūkurį“, - savo pastebėjimais dalinosi Ghofrane Mohammedas, 23 metų sprinteris, kuris ypač laukė, kaip pagaliau išgirs Sirijos nacionalinį himną, skambantį Londono stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.