EUROLYGA

P. Jankūnas apie lažybų bendrovių prognozes: „Bandysime paneigti“

Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Paulius Jankūnas prieš išvykdamas šiandien su ekipa į Londono olimpiadą buvo įsitikinęs, kad daugelio lažybų bendrovių neigiamos prognozės mūsų šalies nacionalinės komandos atžvilgiu yra tik prognozės. „Žaisime ketvirtfinalyje su ispanais ir jiems pralaimėsime? Tai tik spėjimai. Nesivadovausime jomis – pasistengsime paneigti tas prognozes“, - sakė ilgametis rinktinės žaidėjas P. Jankūnas.

P. Jankūnas lažybų bendrovių prognozėmis nepasitiki (G. Šiupario nuotr.)
P. Jankūnas lažybų bendrovių prognozėmis nepasitiki (G. Šiupario nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

2012-07-27 19:52, atnaujinta 2018-03-17 19:12

Sostinės oro uosto išvykimo salėje Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjai neužsibuvo – pridavę savo nedidelius sportinius krepšinius, jie nuskubėjo pietauti.

- Kaip vertinate daugelio lažybų bendrovių išplatintus pranešimus, jog jos prognozuoja Lietuvos nesėkmę olimpiniame krepšinio turnyre? Teigiama, kad Lietuva savo grupėje užims ketvirtą vietą ir ketvirtfinalyje nusileis Ispanijai, - lrytas.lt pakalbino krepšininką P. Jankūną.

- Esu girdėjęs, kad įvairios lažybų bendrovės ar kompanijos mums prognozuoja nesėkmę olimpiadoje – neperžengsime ketvirtfinalio, pralaimėsime Ispanijai...

Bet tai tų lažybų bendrovių darbas – jiems svarbiau, kad būtų intriga, kad žmonės ateitų lažintis. Mes nesivadovausime prognozėmis - žaisime ir stengsimės kuo geriau pasirodyti. Pirmame varžybų etape mūsų lauks penki mačai, tad galime grupėje užimti pirmą vietą, galime likti paskutiniai. Negalvoju, kad tos prognozės yra rimtos ir, patikėkite, komanda nekreipia dėmesį į tokius spėjimus.

- Pirmosiose olimpinio krepšinio turnyro rungtynės jūsų varžove bus su Argentinos ekipa. Ar jos bus daug ką lemiančios?

- Kaip sakiau, visi penki mačai bus lemtingi. Pralaimėjimas tolins mus nuo atrintamųjų dvikovų, o pergalė – artins. Bet dabar galvojame tik apie dvikovą su argentiniečiais. Paskutiniosiose treniruotėse Vilniuje jau planavome kaip žaisime prieš Argentiną. Apie juos galima pasakyti, kad jie senukai, bet dar gerai kruta. Komandą po pasaulio čempionato Turkijoje papildė Emanuelis Ginobilis, dar keli rimti krepšininkai. Manau, kad šios rungtynės bus sunkios, bet tikimės, kad olimpinis startas bus sėkmingas.

- Ką vadintumėte grupės autsaideriu?

- Nemačiau kaip žaidžia Tunisas, todėl ir negaliu sakyti, kad jie yra autsaideriai. Visi manėme, kad valstybės pavadinimas „Nigerija“ yra nelabai susijęs su krepšiniu, bet šios Afrikos šalies komanda sudaryta iš Amerikoje žaidžiančių NCAA žaidėjų, tad ji nėra autsaiderė. Mūsų grupėje nėra autsaiderių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.