EUROLYGA 2023

Agentas 007 gavo naują supermerginą - karalienę Elizabeth II (video)

D. Beckhamas sakė, kad ceremonija buvo „nuostabus momentas“.

Pokštas su karaliene - parašiutininke puikiai pavyko. "Reuters"<br>Reuters
Pokštas su karaliene - parašiutininke puikiai pavyko. "Reuters"<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

AP, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 28, 2012, 2:12 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:55 PM

86 metų monarchė pademonstravo humoro jausmą ir pasirodė iš anksto Londono olimpiados atidarymo ceremonijai įrašytame filmuke su Džeimsą Bondą vaidinančiu aktoriumi Danieliu Craigu.

Filmuke D. Craigas atvyksta į jos privatų kabinetą Bakingamo rūmuose, o ji pasako: „Labas vakaras, pone Bondai“. Paskui jie abu įlipa į sraigtasparnį.

Pasibaigus filmukui olimpiniame stadione parašiutais nusileido jų dubleriai.

Laikraštis „The Telegraph“ citavo BBC dramų kūrimo direktorių Nicholas Browną, sakiusį, kad karalienė pasirodė profesionaliai ir kad jai prireikė tik „vieno dublio“.

Vėliau, kelios akimirkos po vidurnakčio, karalienė oficialiai paskelbė Londono olimpiados pradžią.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavo monarchai, prezidentai, premjerai, Michelle Obama, serialo „Dauntono abatija“ (Downton Abbey) aktoriai - ir visi jie buvo tik žiūrovai.

Pačioje ceremonijoje pasirodė Muhammadas Ali, Paulas McCartney ir Davidas Beckhamas, kuris Temze greitaeigiu kateriu vežė olimpinį deglą. Olimpiados atidarymo ceremonija neabejotinai buvo „A sąrašo“ žvaigždėmis žėrintis renginys.

Tarp 60 tūkst. olimpiniame stadione susirinkusių žiūrovų buvo karalienė Elizabeth II, jos vyras princas Philipas ir jaunesnieji karališkosios šeimos nariai, tarp jų - princas Williamas su žmona Kate, ir princas Harry.

Atvyko ir nemažai ekrano žvaigždžių, tarp jų - britų aktoriai Richardas E. Grantas ir Orlando Bloomas, kuris prie stadiono sustojo papozuoti nuotraukoms su britų kariais ir gerbėjais.

„Esu didelis (kino režisieriaus) Danny Boyle'o (kuris režisavo ir olimpiados atidarymo ceremoniją), gerbėjas, tad labai noriu pamatyti, ką jis padarė“, - sakė O. Bloomas.

Aktorius Hugh Bonneville'is, kuris kostiuminėje dramoje „Dauntono abatija“ vaidina aristokratą lordą Grantamą, „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje matyti į stadioną atvykstantys serialo aktoriai.

Kitame miesto gale, Haid parke, „Duran Duran“, Paolo Nutini, „Stereophonics“ ir „Snow Patrol“ surengė koncertą muzikos gerbėjams, kurie negalėjo patekti į olimpiados atidarymą. Ceremonija olimpiniame stadione buvo rodoma per didžiulius ekranus.

Britų vyriausybė paskelbė, kad per olimpiados ceremoniją stadione buvo daugiau kaip 80 valstybių ir vyriausybių vadovų, tarp jų - karališkieji asmenys iš Brunėjaus, Liuksemburgo, Nyderlandų, Ispanijos ir Švedijos.

Jungtinėms Valstijoms atstovavo pirmoji ponia M. Obama ir respublikonų kandidatas į prezidentus Mittas Romney, kuris dieną prieš tai pasidarė nepopuliarus Didžiojoje Britanijoje, nes išreiškė abejones šios šalies sugebėjimais surengti sėkmingas žaidynes.

Britanija penktadienį įrodė, kad gali surengti sėkmingą atidarymo ceremoniją. D. Boyle'o šou, 27 mln. svarų kainavęs reginys pavadinimu „Isles of Wonder“ („Stebuklingos salos“), iš žiūrovų - ir buvusių stadione, ir ceremoniją stebėjusių per televiziją - sulaukė entuziastingo įvertinimo.

D. Beckhamas sakė, kad ceremonija buvo „nuostabus momentas“.

Londono olimpiados ugnį uždegė septyni jauni sportininkai - baigiantis atidarymo ceremonijai, kurią buvo persmelkęs humoras ir kurią per televiziją stebėjo daugiau kaip milijardas žiūrovų.

Atsisakę tradicijos patikėti olimpinės ugnies uždegimą kokiam nors auksinio medalio laimėtojui, Londono žaidynių organizatoriai šią garbę suteikė septyniems jaunuoliams, kuriuos pasiūlė praėjusių laikų britų olimpiniai didvyriai.

Irkluotojas, penkiskart olimpinis čempionas Steve'as Redgrave'as atnešė olimpinį deglą į stadioną Londono rytuose ir perdavė jį jauniems bėgikams.

Jie apsikabino savo globėjus, tarp kurių yra dešimtkovininkas Daley Thompsonas ir vidutinių distancijų bėgikė Kelly Holmes, o paskui uždegė didžiulio stadiono deglo „žiedlapius“, kurie pakilo ir suformavo modernios išvaizdos ugnies lėkštę.

Karalienė Elizabeth II, kuri ceremonijoje pasirodė kaip niekas kitas - su humoristiniu filmuku, kuriame suvaidino Džeimso Bondo merginą, paskelbė oficialią olimpinių žaidynių pradžią.

Londonas olimpiadą rengia rekordinį trečią kartą.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovas Jacques'as Rogge 80 tūkst. žmonių miniai pasakė: „Tam tikra prasme olimpiada grįžta namo“. Taip jis pripažino Didžiosios Britanijos vaidmenį plėtojant šiuolaikinį sportą.

Vyriausiasis žaidynių organizatorius Sebastianas Coe, padėkojo tėvynainiams britams už tai, kad jų dėka „visa tai tapo įmanoma“.

„Ateinančias dvi savaites parodysime visa, kas pavertė Londoną vienu nuostabiausių miestų pasaulyje“, - sakė jis.

Šou prieš olimpinės ugnies stadione uždegimą išties atspindėjo britišką identitetą, kaip ir žadėjo jo kūrėjas, britų kino režisierius Danny Boyle'as. Šou pavaizdavo Britanijos kelią nuo kaimiškos praeities iki pramoninės revoliucijos ir šių laikų.

Olimpiados atidarymo ceremonijoje buvo pagerbta ir Britanijos valstybinė Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba, savo vaidmenis turėjo aktorius Kennethas Branagh, knygų apie Harį Poterį autorė J.K.Rowling ir ponas Bynas Rowanas Atkinsonas.

Po to, kai K. Branagh perskaitė ištrauką iš Williamo Shakespeare'o „Audros“ su žodžiais: „Nebijok, ši sala pilna garsų „, buvo parodytas vaizdo įrašas su Džeimsą Bondą vaidinančiu Danieliu Craigu, kuris neva su karaliene iš Bakingemo rūmų išskrido sraigtasparniu į olimpinį stadioną.

Tuo metu stadione, kur vyko atidarymo ceremonija, iš tikro pasirodė sraigtasparnis, iš kurio su parašiutu iššoko karalienę primenantis dubleris. O jau po minutės karališkojoje ložėje pasirodė tikra Elizabeth II su vyru, Edinburgo kunigaikščiu Philipu, ir J. Rogge.

Po Bondo epizodo stadione pasirodė ponas Bynas, kuris sugrojo sintetizatoriumi ir … užmigo. Bynui prisisapnavo, kad jis atlieka pagrindinį vaidmenį žymioje sportinėje dramoje „Ugniniai vežimai“ (Chariots of Fire). Stadione tuo metu skambėjo garso takelis iš to filmo, kurio autorius yra graikų kompozitorius Vangelis.

Per ceremoniją taip pat skambėjo legendinių grupių, tarp jų „Clash“, „The Rolling Stones“, „Queen“, „Sex Pistols“ muzika, o seras Paulas McCartney (Polas Makartnis) ceremonijos pabaigoje sugrojo gyvai.

Stadione vieni gyvieji vaizdai keitė kitus, įspūdingai atkurdami Britanijos epochų kaitą. Scenoje buvo galima pamatyti tikrą 18 amžiaus kaimietiško gyvenimo vaizdą su karvėmis, ožiais, žasimis, avimis, laukinių gėlių lysvėmis, malūnu, iš akmenų sumūrytu nameliu su rūkstančiais kaminais, mediniu svirnu, gegužės medžiais ir aviliais.

Paskui pasirodė pramoninės revoliucijos metu atsiradusios naujos klasės: darbininkai, verslininkai su katiliukais. Jiems plūstant į idilišką kaimo kraštovaizdį, iš pievų ir laukų ėmė augti dideli fabrikų kaminai, bylojantis, kad atėjo garo mašinų ir audimo staklių laikai.

Ceremonija buvo repetuojama daugiau kaip 200 kartus, o kiekvienam iš 7 500 savanorių teko lieti prakaitą vidutiniškai po 150 valandų.

Prasidėjus sportininkų paradui, greičiausias pasaulio žmogus Usainas Boltas įžengė į stadioną nešdamas Jamaikos vėliavą.

Izraelio komandos nariai buvo su juodomis nosinaitėmis kišenėse, kurios simbolizavo 40-ąsias tragedijos per 1972-ųjų Miuncheno olimpiadą metines. Tada palestiniečių ekstremistai, įsiveržę į Sportininkų kaimelį, išžudė 11 izraeliečių.

J. Rogge atmetė prašymus per olimpiados atidarymo ceremoniją šias metines paminėti tylos minute.

Britų komandą, kuri į stadioną įžengė paskutinė ir kurios priekyje ėjo keturiskart olimpinis čempionas, dviratininkas Chrisas Hoy, žiūrovai sutiko kurtinančiais džiaugsmo šūksniais.

Britanijos šeštadienio laikraščiai negaili liaupsių įspūdingai, keturias valandas trukusiai ceremonijai.

„The Times“ publikavo suvenyrinę fotografiją per du puslapius, kurioje įamžinti virš olimpinio stadiono skriejantys Karališkųjų oro pajėgų aukštojo pilotažo komandos „ Red Arrows“ lėktuvai. Antraštė virš nuotraukos skelbia: „Skriejantis startas“.

Tuo tarpu populiariausias bulvarinis laikraštis, Ruperto Murdocho „The Sun“ įvertino paprastai: „Auksinis stebuklas“.

Dabar į sceną stebinti žiūrovų žengia sportininkų armija, kurioje - ir tokios superžvaigždės kaip Usainas Boltas, Michaelas Phelpsas ir Rogeris Federeris.

Kad olimpiada grįžtų į Londoną, buvo išleista 9,3 mlrd. svarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.