EUROLYGA 2023

Olimpiados naujoko J. Kinderio motina bijo jauduliu užkrėsti sūnų

Justinas Kinderis (25 m.) iškovojo kelialapį į olimpiadą, o jo motina dar niekada nėra mačiusi varžybose dalyvaujančio savo jauniausio sūnaus. Mat penkiakovininkas iki šiol nenorėdavo, kad jam rungtyniaujant tarp žiūrovų sėdėtų ir motina. Tačiau panevėžietė Audronė Kinderienė (55 m.) su kaupu atsigriebs Londone – ji kartu su kitais tarptautinio projekto „Ačiū tau, mama” dalyviais pakviesta stebėti olimpinių žaidynių.

A.Kinderienė ne tik skaičiuoja Lietuvą garsinančio sūnaus Justino medalius, bet ir sumoka už jį privalomojo sveikatos draudimo mokestį.<br>iš asmeninio arch.
A.Kinderienė ne tik skaičiuoja Lietuvą garsinančio sūnaus Justino medalius, bet ir sumoka už jį privalomojo sveikatos draudimo mokestį.<br>iš asmeninio arch.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 28, 2012, 2:56 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:55 PM

Taip norima padėkoti jaunų olimpiečių motinoms, kurios pastūmėjo savo vaikus sportuoti.

A.Kinderienės aštuonių dienų kelionę, gyvenimą Didžiojoje Britanijoje bei laisvalaikio programą surengs ir apmokės kompanija „Procter & Gamble” – tai pasaulyje garsios kompanijos tarptautinio projekto „Ačiū tau, mama” dalis.

Tad rugpjūčio 8-ąją A.Kinderienė pirmą kartą gyvai stebės savo jauniausio sūnaus Justino pasirodymą olimpiadoje.

Anksčiau prieš varžybas Justinas jai sakydavo: „Ką tu ten veiksi? Neik.” Todėl panevėžietė beveik visas sūnaus varžybas stebėdavo internete. Jei jam nelabai sekdavosi, moteris išjungdavo kompiuterį.

Motina prietaringai tikėdavo, kad jos jaudulys net ir per atstumą gali persiduoti sūnui.

„Mes su vyresniais vaikais – Mindaugu ir Jūrate pasvarstydavome, kad per varžybas Justas ir taip jaudinasi. O jeigu ir mes viską stebėsime, jis patirs dar daugiau įtampos. Todėl klausydavome jo prašymo ir per daug nesispirdavome eiti”, – pasakojo A.Kinderienė.

Tačiau šį kartą Justinas motiną nustebino.

Sūnus dar kovo mėnesį paskambino ir paklausė, ar ji važiuotų į Londoną, jei jis iškovotų kelialapį į olimpiadą. Moteris, žinoma, sutiko.

Kad sūnus pateko į olimpiadą, panevėžietė sužinojo tik po poros mėnesių – gegužę.

Tuo metu Justinas dalyvavo Kinijoje vykstančiose šiuolaikinės penkiakovės Pasaulio taurės finalinėse varžybose ir užėmė šeštą vietą.

Tąsyk A.Kinderienė taip troško, kad sūnui pasisektų, jog uždraudė sau žiūrėti lemiamas varžybas.

Kai būdama sode moteris pagaliau įsijungė kompiuterį, ėmė garsiai džiūgauti – ji pamatė, kad Justinas iškovojo šeštąją vietą. Tai reiškė, kad kelionė į Londoną jam garantuota.

Ne kas kitas, o motina savo pagranduką pastūmėjo į sportininko kelią – vaikystėje jam parinko mokyklą su baseinu.

Tuomet moteris išgyveno skyrybas su vyru. Ji su trimis vaikais iš Panevėžio rajono persikraustė gyventi į miestą.

„Pati laksčiau po Panevėžį, kol suradau tuometę XIV vidurinę mokyklą (dabar „Žemynos”). Joje yra baseinas. Norėjau, kad ketvirtokas Justinas tuščiai neleistų laiko ir turėtų kuo užsiimti.

Ir jis dėl savo stropumo nepraleido nė vienos plaukimo treniruotės”, – prisiminė A.Kinderienė.

Penkolikametis Justinas išvažiavo į Vilniaus Ozo vidurinę mokyklą (dabar Vilniaus Ozo gimnaziją), kur moksleiviams sudarytos puikios sąlygos sportuoti. Jau po metų jis ėmė važinėti į tarptautines varžybas.

Baigęs mokyklą J.Kinderis nusprendė, kad sportą ir toliau reikia derinti su mokslu. Jis įstojo į Vilniaus universitetą, kuriame įgis teisininko specialybę.

Liko tik vienas egzaminas ir olimpietis taps diplomuotu teisininku.

„Jeigu ne įgytas išsilavinimas, kur eiti baigus sportininko karjerą? Esi kaip ką tik gimęs”, – apie sūnaus ateitį svarstė A.Kinderienė.

Moteris dirba Valstybinės mokesčių inspekcijos Panevėžio skyriaus Administravimo ir personalo skyriaus vyriausiąja specialiste.

Ji niekada nepamiršta sumokėti už sūnų privalomojo sveikatos draudimo mokesčio. Taip pat kasmet apdrausti jo sveikatos ir gyvybės.

„Valstybė iš sportininkų tikisi medalių, bet jais nepasirūpina. Sportininkai apdraudžiami tik prieš kelionę į varžybas. O juk jie treniruojasi visą darbo dieną. Jie dirba savo šaliai”, – kalbėjo olimpiečio motina.

Sūnaus sveikatos draudimas metams kainuodavo 280 litų. Tačiau šiemet draudimo bendrovės atstovai iš pavardės atpažino olimpietį ir paaiškino, kad profesionalus sportininkas priskiriamas didesnės rizikos grupei. Todėl ir draudimo kaina jam išaugo dvigubai.

„Jis tik kartą pasinaudojo sveikatos draudimu.

Tąsyk Latvijoje per varžybas nukrito nuo žirgo ir patyrė galvos traumą. Nuo smūgio skilo kaukolė”, – sūnaus nelaimę prisiminė motina.

Tiesa, dabar olimpiečiu tapusiam J.Kinderiui net pusmečiui paskirta maždaug 3000 litų olimpinė stipendija. Iš jos atskaičiuojamas ir privalomojo sveikatos draudimo mokestis.

A.Kinderienė nekantriai laukia kelionės į Londoną ir vis geru žodžiu mini ją apdovanojusią kompaniją.

Tačiau ne ką mažiau panevėžietė laukia ir rugsėjo. Tuomet jos jaunėlis atostogaus.

Justinas didžiąją atostogų dalį praleis su draugais, tačiau motina neabejoja, kad jis aplankys ir Panevėžį.

Iš ten šeima keliaus į Molėtų rajoną prie ežerų. Nes kokios atostogos be žvejybos? Ji, kaip ir sportas, yra didžioji J.Kinderio aistra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.