EUROLYGA 2023

K. Kemzūra: “Laiką po atrankos iki olimpiados praleidome teisingai”

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

K. Kemzūra: „Pastarosiomis dienomis per treniruotes visi atrodė tinkamai nusiteikę ir to nereikia pamesti“. Fotodiena/A. Pliadis<br>Fotodiena/A. Pliadis
K. Kemzūra: „Pastarosiomis dienomis per treniruotes visi atrodė tinkamai nusiteikę ir to nereikia pamesti“. Fotodiena/A. Pliadis<br>Fotodiena/A. Pliadis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 29, 2012, 12:40 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:41 PM

Pabudę po pirmosios nakties Londono olimpiniame kaimelyje Kęstutis Kemzūra ir rinktinės krepšininkai rado dušuose tekantį tik karštą vandenį. “Nieko, sugalvojome išeitį, nusiprausėme. O šiaip sąlygos geros”, - juokėsi rinktinės treneris.

Olimpiniame kaimelyje krepšinio ekipa įsikūrė penktadienį popiet, atskridusi iš Vilniaus užsakytu reisu. Tiesa, ne visos sudėties.

Dėl griežtų kvotų nacionaliniams olimpiniams komitetams kaimelyje netilpo masažuotojas Juozas Petkevičius, gydytojas Rimtautas Gudas ir visus kasdienius rinktinės reikalus tvarkantis administratorius Žydrūnas Vilenčikas. Jiems išnuomotas būstas netoliese.

“Tai nėra gerai, šie žmonės mums reikalingi”, - sakė K. Kemzūra. Trijulė kasdien gaus svečių leidimus: nakvoti kaimelyje negalės, bet bus su rinktine nuo 9 iki 21 val.

Dviviečiuose kambariuose apgyvendinti krepšininkai kaimeliu nesiskundžia. Pirmą kartą olimpiadoje dalyvaujantis K. Kemzūra kalbėjo: “Aš neturiu su kuo palyginti, bet Valdas Chomičius sako, kad sąlygos čia geresnės nei buvusiose olimpiadose. Viskas vietoje. Žinome, mes esame pripratę tvarkaraščius susidėlioti pagal save, o čia reikia paisyti esamos tvarkos ir grafikų. Nieko, mes gebame prisitaikyti”.

Rytoj maču su Argentina olimpinį turnyrą pradėsianti Lietuvos rinktinė Londone žais kas antrą dieną. Rungtynių laikas labai skirsis – nuo vėlyviausių, 22 val. 15 min. iki ankstyvųjų, 9 val.

“Treniruočių planus dėliosime atsižvelgdami į situaciją, žaidėjų savijautą. Bet kuriuo atveju, kažkiek pajudėti reikės kasdien, nes idėjų organizmai taip geriau atsigauna po krūvių”, - sakė rinktinės treneris.

Po pergalės olimpiniame atrankos turnyre Karakase Lietuvos ekipa išgyveno emocinį pakilimą. Ar pavyks jį išlaikyti ir Londone?

“Po kiekvieno pakilimo natūraliai būna šioks toks nusileidimas. Manau, kad laiką po atrankos iki olimpiados praleidome teisingai. Krepšininkai ir pailsėjo, ir padirbėjo. Pastarosiomis dienomis per treniruotes visi atrodė tinkamai nusiteikę ir to nereikia pamesti, - kalbėjo K. Kemzūra. - Į olimpinį ritmą reikės įsivažiuoti, bet, manau, esame pasiruošę”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.