EUROLYGA 2023

M. Pocius: „Tai, ką matėme pirmąją olimpiados dieną, buvo įspūdinga“

lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Lietuvos rinktinės treniruotė "Lee Valley Training Centre". (Fotodiena/Alfredas Pliadis)
Lietuvos rinktinės treniruotė "Lee Valley Training Centre". (Fotodiena/Alfredas Pliadis)
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jul 29, 2012, 11:42 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:32 PM

Lietuvos rinktinės krepšininkai jau apsiprato olimpiniame kaimelyje - susitiko su prezidente, išbandė milžiniškoje valgykloje pateikiamą viso pasaulio virtuvių maistą ir pasivaikščiojo po kaimelį. Po pirmosios laisvesnės paros Londone, šeštadienio popietę, rinktinės dvyliktukas jau paėmė kamuolį į rankas - pirmoji treniruotė surengta kuklioje, nuošalioje vietoje esančioje „Lee Valley Training Centre“ salėje.

Po teigiamų įspūdžių krepšininkų mintys vėl grįžo prie argentiniečių - būtent jie taps pirmaisiais Kęstučio Kemzūros treniruojamos rinktinės varžovais. Nors paskutinė šių komandų akistata pasaulio čempionate (Lietuva ketvirtfinalyje sudaužė Argentiną 104:85) sirgaliams kelia malonius prisiminimus, patys krepšininkai nesitiki panašios pasakos.

- Martynai, ar labai skiriasi gyvenimas olimpiniame kaimelyje nuo gyvenimo viešbutyje? - lrytas.lt paklausė M. Pociaus.

- Tai visai kas kita. Man tai pirmoji olimpiada. Kartą teko dalyvauti universiadoje, bet čia visiškai kitas lygis. Ir žmonių daugiau, ir organizacija geresnė. Tai, ką matėme pirmąją olimpiados, buvo iš tiesų įspūdinga. Kiek reikėjo įdėti darbo, kad visa tai būtų pastatyta. Įspūdingai atrodo.

- Olimpinė dvasia - ne tušti žodžiai?

- Olimpinė dvasia po truputį jaučiasi. Sunku nupasakoti. Visi sportininkai susirinko pakovoti už savo šalį. Jaučiasi gera energija.

- Esate patenkinti gyvenimo sąlygomis?

- Yra lova, yra dušas. Turime visko, ko reikia. Tikrai nesiskundžiu. Visiems sąlygos vienodos ir, manau, visiems viskas OK. Valgykla - įspūdingo dydžio, maisto pasirinkimas - didžiulis, nuo A iki Z. Išbandžiau daugelio virtuvių maistą - ir afrikietiško, ir azijietiško.

- Ar teko bendrauti su kitų šalių sportininkais?

- Dar nedaug, nespėjome. Susitikau keletą draugų, žaidėjų iš klubų, su kuriais teko kovoti. Keletą žodžių persimetėme bet nieko daugiau. Ryte buvo susitikę ir visi Lietuvos olimpiečiai.

- Krepšininkai nedalyvavo atidarymo ceremonijoje. Kodėl taip nusprendėte?

- Buvo noras pailsėti, nes į Londoną atvykome tą pačią dieną. Be to, ceremonijoje yra labai daug laukimo - lauki, kol ateis tavo eilė, vėliau lauki, kol visi sueis ir išeis iš stadiono. Mes turėjome galimybę ateiti ir iš stadiono tribūnos viską stebėti. Pusę ceremonijos stebėjome stadione, vėliau grįžome į kaimelį.

Fejerverkus jau žiūrėjome per televizorių.

- Rinktinėje yra šeši žaidėjai, kuriems tai yra pirmoji olimpiada. Kaip manote, ar tai gali turėti įtakos pirmosiose žaidynių rungtynėse?

- Manau, kad įtampa dings nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui. Galbūt ji bus juntama prieš pat startą, bet juk mes esame patyrusi komanda, ypač pagal amžių. Aš vos ne jauniausias rinktinėje (šypsosi). Taip olimpiadoje juntama didžiulė atsakomybė, bet tikiuosi, kad pradėjus žaisti įtampa dings. Prasidės kova.

- Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės mačas su Argentina buvo vienas įspūdingiausių. Turbūt puikiai prisimenate šias rungtynes?

- Ne nuo pirmos iki paskutinės minutės, bet gerai jas prisimenu. Tai buvo vienos įspūdingiausių rungtynių, kuriose teko žaisti, prisiminimai - labai geri. Bet žinau, kad taip nebebus. Varžovai, ko gero, puikiai prisimeną šį pralaimėjimą ir mums dabar bus labai sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.