EUROLYGA 2023

Dvynių latvių širdys ir kūnai priklauso Lietuvos krepšiniui

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Broliai dvyniai iš Latvijos nepraleidžia Lietuvos rinktinės rungtynių.
Broliai dvyniai iš Latvijos nepraleidžia Lietuvos rinktinės rungtynių.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 1, 2012, 1:49 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:29 PM

Jie ir vidurnaktį pakelti be užsikirtimų išvardytų visų Lietuvos rinktinės krepšininkų pavardes. Jie kiekvieną vasarą važiuoja paskui rinktinę į tolimiausią pasaulio kraštą. Ant jų kūnų - tatuiruotės su Petro Kriaučiūno, Prano Lubino, Arvydo Sabonio, Sauliaus Štombergo, brolių Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių atvaizdais. Jie - ne lietuviai, bet siekiantys Lietuvos pilietybės. Tai broliai dvyniai Normundas ir Nauris Maciai iš Latvijos.

„Švyturio“ bare, per olimpiadą įsikūrusiame Londono centre, „Charing Cross“ gatvėje esančiame didžiuliame „Montagu Pyke“ bare, dvyniai karštai skandavo Lietuvos vardą ir tryško iš džiaugsmo dėl pirmosios Lietuvos rinktinės pergalės olimpiniame krepšinio turnyre prieš Nigeriją (72:53).

„Puikiai sužaidė Antanas Kavaliauskas. Aš jam dar Vilniuje sakiau: „Tau nereikia žaisti Rygos VEF. Tavo vieta - Kauno „Žalgiryje“ arba Vilniaus „Lietuvos ryte“.“ Jis labai „fainas“, apskritai, visa Lietuvos rinktinė - „faina“, - kalbėjo broliai.

Jų neišgąsdino nesėkmingas Lietuvos rinktinės startas olimpiadoje - pralaimėjimas Argentinos rinktinei 79:102.

„Geriau pralaimėti pirmąsias rungtynes. Kęstutis Kemzūra - labai geras treneris. Supratingas, kaip Vytautas“, - rodydamas į ant kojos ištatuiruotą Lietuvos didįjį kunigaikštį sakė Normundas. - Pamatysite, mes laimėsim auksą! Mes tą sakėme ir Venesueloje. Amerikiečiai? Laimėsim ir prieš juos. Nereikia galvoti, kad bus kitaip. Mes visus galime nugalėti“, - neabejojo Maciai.

Prieš keletą savaičių kartu su Darjušu ir Kšyštofu Lavrinovičiais susitikę ir marškinėlius su savo atvaizdais sukūrę dvyniai apgailestavo, kad rinktinėje nėra krepšinio dvynių, tačiau suskubo parodyti, kad aukštaūgiai - visada su jais.

„Norit, parodysiu? Esu išsitatuiravęs Lavrinovičius“, - marškinėlius nusivilkti suskubo Nauris ir parodė ant krūtinės įrėžtus dvynių veidus.

Netrukus ant dešiniojo paties laidos „Krepšinio pasaulyje“ logotipą parodęs vyras pasiuntė sveikinimus: „Linkėjimai Vidui Mačiuliui!“

Ištikimieji Lietuvos rinktinės aistruoliai palinkėjimus perdavė ir jų garbinamos šalies gyventojams.

„Lietuviams reikia būti vieningiems, laikytis kartu. Visada“, - patikino Lietuvos istorija besidomintis Normundas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.