EUROLYGA 2023

Dziudo imtynininkas K. Bauža: „Iš olimpiados tikėjausi daugiau“

Vėliau paaiškėjo, kad I. Iliadis pelnė bronzos medalį.

K. Bauža nesugebėjo įveikti olimpinio turnyro šešioliktfinalio (Reuters nuotr.)
K. Bauža nesugebėjo įveikti olimpinio turnyro šešioliktfinalio (Reuters nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-08-02 01:27, atnaujinta 2018-03-17 16:02

„Pirmoji kova su prancūzu R. Buffetu buvo tokia, kokios ir tikėjausi. Gal net iš karto labiau galvojau apie antrą kovą, - teigė dukart Europos čempionatų bronzos medalių laimėtojas iš Lietuvos. - O graikas Ilias Iliadis buvo įveikiamas varžovas. Trūko šiek tiek - stabdžiau save gal. Esu įveikęs anksčiau graiką ir galėjau šiandien laimėti. Gal teisėjų palaikymas yra, nes graikas - buvęs olimpinis ir pasaulio čempionas, o čia kažkoks lietuvis su juo kovoja. Šiek tiek trūko mano aktyvumo“.

25-erių metų K. Bauža su graiku paskutinį kartą buvo kovojęs prieš dvejus metus: „Čia buvo principinė kova. Treniruočių stovykloje Turkijoje jis irgi buvo, dukart prašiau su juo susigrumti, tačiau jis atsisakė. Nugalėti jį tikrai galima. Lauksiu kito karto. Dabar tarpusavio kovų istorijoje atsilieku 1-2, tai teks lyginti rezultatą. Gaila, kad olimpiadoje taip gavosi. Daug darbo buvo įdėta. Manau, kad jis gali eiti iki olimpinio aukso, tačiau čia daug kas priklauso nuo burtų - ši grupė daug stipresnė nei kita, tai gali jį išvarginti“.

Paklaustas, kaip galėtų įvertinti savo olimpinį debiutą, K. Bauža atsakė: „Iš olimpiados tikėjausi daugiau. Gavau patirties, tačiau, olimpinis turnyras niekuo nesiskiria nuo kitų. Kiekvienai kovai reikia nusiteikti ir kovoti iki galo. Atvažiavau medalį parsivežti, nuotaikos buvo geros. Su visais esu kovojęs, stebuklų nėra. Visi varžovai pažįstami. Gaila iš tikrųjų“.

Vėliau paaiškėjo, kad I. Iliadis pelnė bronzos medalį.

„Laimėti olimpiadoje kovą, kai pirmą kartą joje dalyvauji - visai neblogai. Su I. Iljadžiu kova buvo principinė, nes prieš tai buvo jį įveikęs, kai dar buvo galimi ėmimai už kojų. Dabar pralaimėjau dėl suėmimo. Gal dėl taktikos ir suėmimų pralaimėta. Prancūzas buvo taip pat pajėgus ir lygiavertis varžovas“, - komentavo K. Baužos treneris Petras Vinciūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo