EUROLYGA 2023

Skandalas Londone: diskvalifikuotos keturios badmintonininkių poros

Vemblio arenoje vykusiame moterų dvejetų mače tarp Yu Yang ir Wang Xiaoli (Kinija) ir Jung Kyung-eun ir Kim Ha-na (Pietų Korėja) aistruoliai nušvilpė atletes.

Kinės Y. Yang ir W. Xiaoli kaltinamos tyčia pralaimėjus, jog su tautietėmis galėtų susitikti tik finale.<br>AP
Kinės Y. Yang ir W. Xiaoli kaltinamos tyčia pralaimėjus, jog su tautietėmis galėtų susitikti tik finale.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2012, 12:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:52 PM

Vemblio arenoje vykusiame moterų dvejetų mače tarp Yu Yang ir Wang Xiaoli (Kinija) ir Jung Kyung-eun ir Kim Ha-na (Pietų Korėja) aistruoliai nušvilpė atletes.

Į aikštę teko žengti ir teisėjui, kuris įspėjo atletes, jog jos akivaizdžiai nesistengia. A grupės rungtynes Pietų Korėjos sportininkės laimėjo per 23 minutes – 21:14, 21:11.

Abi poros jau buvo užsitikrinusios vietą ketvirtfinalyje. Grupės nugalėtojos turėjo žengti į kovą su kinėmis Tian Quing ir Zhao Yunlei. Po įtarimą sukėlusio mačo susiklostė situacija, kad Kinijos atstovės susitikti galės tik finale.

„Mūsų varžovės tikrai buvo stiprios. Tai buvo pirmas kartas, kai susitikome su šia pora. Be to, kitas etapas – atkrintamosios, o mes jau turėjome kelialapį, todėl norėjome patausoti jėgas“, - tikino Y. Yang.

Vėliau vykęs mačas tarp Pietų Korėjos ir Indonezijos komandų buvo labai panašus. Į aikštę įžengęs teisėjas netgi parodė juodą kortelę, o tai reiškia diskvalifikaciją, tačiau po Indonezijos komandų protesto žaidimą leista tęsti.

Šios poros taip pat jau turėjo kelialapius į kitą etapą. Korėjos komanda laimėjo 18:21, 21:14, 21:12, tačiau komentuoti rungtynių nesutiko.

„Nežinau, kas nutiko. Jeigu čia buvo žaidimas, tai mes turime viską priimti kaip yra. Mūsų žaidimas buvo geriausias, kokį tik galėjome šiandien parodyti“, - tarstelėjo Greysia Polli iš Indonezijos komandos.

2004 metais olimpinė sidabrą laimėjusi britė Gail Emms, kuri stebėjo įtarimus sukėlusius mačus, BBC teigė: „Esu įsiutusi. Tai didžiulė gėda mūsų sportui. Juk tai olimpiada. Jeigu badmintonas nori išsaugoti savo vardą, tos dvi poros turėtų būti diskvalifikuotos. Tai nepriimtina, juk žmonės sumokėjo nemažus pinigus, kad pamatytų varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.