EUROLYGA 2023

Trečiojo mačo uždaviniai Lietuvos rinktinei - tvirta gynyba ir pristabdytas T. Parkeris

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 2, 2012, 12:45 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:02 PM

Trečiadienio vakarą Lietuvos krepšininkai iki vėlumos nesėdės prie televizoriaus ar daugelio jų pamėgtų kompiuterinių žaidimų. Paprastai apie vidurnaktį miegoti einantys žaidėjai šį kartą gulsis apie 22 val. vakaro.

Anksčiau gulę vyrai turės keltis gerokai anksčiau nei paprastai - ketvirtadienis Lietuvos krepšinio rinktinei prasidės 6 val. ryte.

Mačas - 9 valandą ryto

Su vyturiais atsikėlę krepšininkai skubės į visai šalia olimpinio kaimelio esančią „Basketball Arena“. 9 val. Londono laiku (11 val. Lietuvos laiku) Kęstučio Kemzūros treniruojama rinktinė pradės akistatą su Europos vicečempionais Prancūzijos krepšininkais.

„Neįprastas laikas, bet jis neįprastas abiems komandoms. Reikia atsikelti anksčiau, prabusti, nusiteikti kovai. Mes apie tai kalbame ir tam ruošiamės“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris.

„Turbūt daugumai sportininkų nėra didelis malonumas svarbias rungtynes žaisti ryte. Mes pripratę vėliau eiti miegoti, o kol dar užmiegi... Bet reikės bandyti anksčiau užmigti, atsikelti, užsivesti. Nebus lengva, bet visiems vienodos sąlygos.

Nemiegoti visą naktį? Mes nesame tokie žvėrys, kaip jūs, žurnalistai (juokiasi). Mūsų darbas reikalauja daug fizinės energijos, todėl privalome užmigti, pailsėti“, - kalbėjo rinktinės puolėjas Linas Kleiza.

„Ar sunku bus žaisti? Paklausk ketvirtadienio rytą“, - juokavo Antanas Kavaliauskas.

Beje, Lietuvos rinktinė per olimpiada rytinius mačus yra žaidusi du kartus. 2004 metų Atėnų olimpiadoje krepšinio dieną Lietuvos nacionalinė komanda pradėjo su Angola, o 2008-aisiais - su Iranu. Abu mačai lietuviams buvo pergalingi.

Pastaroji akistata - nesėkminga

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės tarpusavyje kovoje Vilniaus „Siemens“ arenoje. Pernai Lietuvoje vykusio Europos čempionato antrajame etape lietuviai nusileido varžovams 67:73.

„Pristatinėti šios komandos pristatinėti nereikia, visi ją puikiai žino, o apie jos pajėgumą būtų galima kalbėti ilgai. Kaip ir rungtynėse su Nigerija, taip ir šiame mače bandysime neleisti jiems suregzti greitų kontratakų. Tai reiškia, neturime teisės klysti“, - kalbėjo K. Kemzūra.

Pagrindinis pretendentas aikštėje išjudinti Lietuvos krepšininkus, jeigu jie dar nebus prabudę, – Tony Parkeris. Praėjusiais metais Lietuvoje Europos čempionato sidabrą iškovojusi Prancūzijos rinktinė neįsivaizduojama be „San Antonio Spurs“ žvaigždės.

„Mėlynųjų“ lyderis tvirtai ir sumaniai laiko žaidimo gijas savo rankose. Ne itin malonius prisiminus trenerių štabui kelia ir Valensijos „Basket“ gynėjas Nando De Colo.

„Turime pristabdyti T. Parkerį ir jo organizuojamą žaidimą du prieš du. Negalime duoti laisvų tritaškių mesti N. De Colo, Nicolasui Batumui, Mikeliui Gelabale.

N. De Colo - labai svarbus žaidėjas, kuris rungtynes pradeda ant atsarginių žaidėjų suolelio, o pasirodęs aikštėje įneša daug energijos, žaidžia labai rezultatyviai. Europos čempionate su mumis jis buvo X faktorius, kuris davė impulsą Prancūzijos komandai. Mes su juo nesusitvarkėme, - kalbėjo K. Kemzūra.

Mačui su Europos vicečempionais paruošti lietuviai, kaip ir treneris, akcentavo, jog rungtynių sėkmė prasidės nuo gynybos.

„Reikia pradėti nuo gynybos, žaisti agresyviai, reikia pristabdyti T. Parkerį. Jis yra komandos lyderis, dažniausiai draskantis varžovų gynybą. Svarbiausia, turime į kovą išeiti susikoncentravę. Svarbiausi dalykai bus gynyboje, reikės sustabdyti jų žaidimą du prieš du. O puolime mes rasime, ką nuveikti. Taškus išgimdysime“, - kalbėjo Linas Kleiza.

Rado priešnuodį argentiniečiams

Prancūzijos komanda, kaip ir lietuviai, olimpiniame turnyre kartą suklupo - nusileido JAV 71:98 - ir kartą iškovojo pergalę - 71:64 nugalėjo Lietuvos komandos skriaudikę Argentiną.

Atidžiai šį mačą stebėjęs K. Kemzūra pastebėjo, kad šiame mače argentiniečiams nesuveikė ginklai, pražudę Lietuvos rinktinę.

„Buvo geros rungtynės. Argentina su mumis sužaidė labai geras rungtynes - tai, ką sumetė mums, rungtynėse su prancūzais jiems jau nelabai sekėsi. Rungtynės buvo įtemptos, iki paskutinių minučių. T. Parkeris ėmė viską į savo rankas ir nusprendė rungtynių likimą.

Prancūzijos ir Argentinos rinktines sunku lyginti. Smulkios detalės išryškina skirtumus, vienokį ar kitokį vaizdą aikštėje“, - kalbėjo K. Kemzūra.

Mače su Nigerija blykstelėjęs A. Kavaliauskas pabrėžė, kad ir Argentina, ir Prancūzija yra labai pajėgios, tačiau didesnį pliusą padėjo prie prancūzų.

„Man atrodo, prancūzai yra geresni. Jie atletiškesni, bet žaidžia lygiai tokį patį protingą žaidimą“, - sakė rinktinės debiutantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.