EUROLYGA 2023

Bėgikę trasoje šildys mylimojo palaikymas

„Puiku, kad atvažiavo vaikinas. Jo palaikymas man labai padeda“, - džiaugėsi lengvaatletė, kurios sekmadienį Londone laukia varginantis 42 km 195 m distancijos bėgimas.

R. Kergytė (viduryje) su draugu Deividu ir jo seserimi Aušra.
R. Kergytė (viduryje) su draugu Deividu ir jo seserimi Aušra.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2012, 9:23 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:48 PM

Jau senokai draugaujantys sportininkai susitiko po ilgokos pertraukos – bėgikė rengėsi olimpiadai, o Nacionalinės krepšinio lygos klubo Šiaulių „ABRO-Universitetas“ žaidėjas buvo išvykęs padirbėti į Škotiją, rašo sportas.info.

Į susitikimą D. Dauskurdį atlydėjo Londone gyvenanti jo sesuo Aušra.

„Puiku, kad atvažiavo vaikinas. Jo palaikymas man labai padeda“, - džiaugėsi lengvaatletė, kurios sekmadienį Londone laukia varginantis 42 km 195 m distancijos bėgimas.

Iš viso trasoje, kurios startas ir finišas bus netoli Bakingemo rūmų, jėgas išmėgins trys Lietuvos bėgikės – kartu su Remalda Kergyte iššūkį sau ir varžovėms mes Rasa Drazdauskaitė ir Diana Lobačevskė.

Prognozuojama, kad sekmadienį, kaip ir šiandien, virš Londono tvyros debesys, gali pasipilti lietus.

„Mums toks oras – visai tinkamas. Bet tiems lengvaatlečiams, kurie varžosi stadione, lietus ir šaltis labai trukdo, nes būna labai slidu“, - paaiškino R. Kergytė.

Trasa, kurioje teks varžytis, sportininkė nėra bėgusi: „Londone esu pirmą kartą, tad trasos nežinau. Tik atkreipiau dėmesį, kad reiks sukti tris didelius ratus. Sakė, jog trasa lygi, nėra kalniukų.“

Maratonininkė džiaugėsi galimybe iš vidaus pajusti olimpinę atmosferą: „Kaimelyje viskas labai faina. Pirmą kartą dalyvauju olimpinėse žaidynėse, todėl įspūdžių – daugybė.“

Žaidynėms R. Kergytė rengėsi Šveicarijos kalnų kurorte Sankt Morice, kuris anot Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidento Kastyčio Pavilonio, prieš olimpiadą buvo ilgų nuotolių begikų ir ėjikų Meka, tad jėgas čia kaupė ir būrys lietuvių.

„Aukštikalnėse – retesnis oras. Todėl kai nusileidi į įprastą lygį, atsiranda daugiau deguonies ir daug lengviau bėgti“, - aiškino R. Kergytė. Iki sekmadienio ji ilsėsis ir lengvai treniruosis. O po finišo ketina pasižiūrėti, kaip sekasi kitiems Lietuvos olimpiečiams.

„Iki starto stengiuosi kuo mažiau krepti dėmesio į kitus, nesiblaškau“, - teigė olimpiados debiutantė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.