EUROLYGA 2023

Bokso treneris po E. Kavaliausko nesėkmės: “Medalį vis tiek iškovosime”

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

E. Kavaliauskas nusileido britui F. Evansui. ("Reuters")
E. Kavaliauskas nusileido britui F. Evansui. ("Reuters")
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 3, 2012, 6:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:51 PM

Lietuvos boksininkas Egidijus Kavaliauskas neįveikė šeimininko barjero ir jau po pirmosios kovos pasitraukė iš Londono olimpinių žaidynių. 24 metų lietuvis svorio kategorijos iki 69 kg aštuntfinalyje 7:11 turėjo pripažinti Europos čempiono iš Didžiosios Britanijos 21-erių Freddie Evanso pranašumą.

Burtai buvo lėmę, kad E. Kavaliauskas praleido šešioliktfinalį, kur F. Evansas 18:10 pranoko Ilyasą Abbadį iš Alžyro.

“Gal įtakos turėjo ir tai, kad Evaldas Londone labai ilgai laukė kovos. Čia esame jau aštuonias dienas, jautėsi psichologinis spaudimas, buvo ir nemigos. Apmaudu: daug darbo įdėta, tiek praeita”, - kalbėjo Lietuvos olimpinės bokso rinktinės vyriausiasis treneris Vladimiras Bajevas.

2008-ųjų Pekino olimpiadoje E. Kavaliauskas irgi pralaimėjo savo pirmą kovą.

Nors po pirmojo raundo lietuvis pirmavo prieš F. Evansą 2:1, po antrojo rezultatas tapo lygus – 5:5. Paskutinį raundą britas laimėjo net 6:2.  

“Egidijui neatlaikė nervai. Jis ir varžovas – labai panašaus stiliaus boksininkai, remiasi kontratakomis. Todėl kovai planą sudėliojome pagal principą “kuris kurį”. Pirmajame raunde Egidijus susitvarkė su savimi, bet antro raundo antroje pusėje pradėjo klysti ir varžovas tuo iškart pasinaudojo. Kai pagal taškus rezultatas lygus, reikia stengtis smūgiuoti, bet čia britas keliskart “pagavo” mūsiškį”, - komentavo V. Bajevas.  

“Kiekviena klaidelė galėjo lemti nesėkmę, todėl jie abu atsargiai boksavosi”, - sakė V. Bajevas apie situaciją, kai pirmajame raunde ringo teisėjas priešininkus po artą įspėjo dėl kovos vengimo.

Pernai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje E. Kavaliauskas antrajame raunde buvo nokautavęs F. Evansą. Galbūt tai lietuvį pernelyg nuramino prieš kovą Londone?

 “Nemanau. Šis varžovas – labai stiprus, o nokautas – tiesiog atsitiktinis smūgis, pataikytas pasitaikius progai. Gal mūsiškį kažkiek “paspaudė” ir žiūrovai”, - sakė V. Bajevas.

Londono olimpiadą tęsia paskutinis Lietuvos boksininkas. Svorio kategorijos iki 60 kg ketvirtfinalyje pirmadienį 20-metis Evaldas Petrauskas grumsis su buvusiu pasaulio čempionu, pernykščiu Europos vicečempionu 28-erių italu Domenico Valentino.

Pergalės atveju E. Petrauskas užsitikrintų bronzos medalį, nes dvikovos dėl trečiosios vietos bokse nerengiamos.

“Manau, medalį iškovosime”, - optimistiškai pareiškė V. Bajevas.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.