EUROLYGA 2023

Į olimpinio bokso turnyro ketvirtfinalį prasimušęs E. Petrauskas: “Savęs dar nenustebinau. Nustebinsiu, kai bus medalis”

Lrytas.lt specialus korespondentas, Londonas

E.Petrauskas prasimušė į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį (Reuters nuotr.).
E.Petrauskas prasimušė į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį (Reuters nuotr.).
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazlionis

Aug 3, 2012, 12:54 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:26 PM

 Lietuvos boksininkas Evaldas Petrauskas tęsia kovą dėl olimpinių medalių: lietuvis įveikė dar vieną barjerą ir prasimušė į Londono olimpinių žaidynių bokso turnyro svorio kategorijos iki 60 kg ketvirtfinalį. 20-metis lietuvis aštuntfinalyje kovojo su 23 metų turku Fatihu Kelesu ir nugalėjo varžovą rezultatu 16:12.  "Jaučiau didelį palaikymą iš tribūnų. Čia yra ir mano vyresnysis brolis Arvydas. Atvažiavo palaikyti, smagiai leidžiame laiką - vakar buvo manęs aplankyti olimpiniame kaimelyje", - sakė E. Petrauskas.  

Tai buvo antroji dviejų boksininkų akistata: Europos čempionate turkas nugalėjo E. Petrauską ir tapo Senojo žemyno laimėtoju.

2009 metų Europos jaunimo čempionas, pirmųjų vasaros jaunimo olimpinių žaidynių laimėtojas E. Petrauskas pirmąjį raundą pradėjo aktyviai ir pelnytai laimėjo jį 6:3.

Antrame raunde vyko lygi kova, tačiau ir jį lietuvis laimėjo 4:3.

Trečiame raunde turkas pabandė pakreipti įvykių eigą sau reikalinga linkme, tačiau E. Petrauskas atsilaikė ir laimėjo kovą galutiniu rezultatu 16:12.

Evaldas Petrauskas: “Tai buvo parankus priešininkas, nors labiau patyręs. Jis ringe nesitraukė, bet kaip tik visą laiką ėjo į artimą kovą su manimi. Aš prie jo prisitaikiau geriau, negu jis prie manęs, todėl ir laimėjau. Pavyko perimti smūgius, laiku kontratakuoti, kai po smūgio jo ranka grįždavo atgal. Taip rinkau taškus. Jaučiau didelį palaikymą iš tribūnų. Čia yra ir mano vyresnysis brolis Arvydas. Atvažiavo palaikyti, smagiai leidžiame laiką - vakar buvo manęs aplankyti olimpiniame kaimelyje.   Esu vienas žemiausių boksininkų olimpiadoje, bet prisitaikau. Tiesą sakant, kai aukštesnis varžovas, lengviau galiu pataikyti. O kai kovoju su mano ūgio priešininku – sunkiau: reikia daugiau fizinės jėgos. Savęs dar nenustebinau. Nustebinsiu, kai bus medalis”.   Vladimiras Bajevas, Lietuvos olimpinės bokso rinktinės vyriausiasis treneris: “Evaldas mūsų nurodymus įvykdė. Jis iškart ėmėsi iniciatyvos, nelaukė, ką bandys primesti varžovas. Pirmas varžovas Londone buvo Europos vicečempionas, dabar Evaldas nugalėjo Europos čempioną, o jo laukia buvęs pasaulio čempionas italas Domenico Valentino.

Evaldas su juo dar nėra boksavęsis. Jei mes primesime savo manierą, laimėti realu. Man patinka mūsų abiejų boksininkų požiūris: atvažiavome čia kovoti ir pergalės lengvai niekam neatiduosime. Manau, viskas bus tvarkoje. Mums reikėjo įsibėgėti, tą padarėme. Kovosime ir sieksime medalio. Liko tiktai vienas žingsnis”.      E. Petrauskas ketvirtfinalyje rugpjūčio 6 dieną kovos su 2009 metų pasaulio čempionu 28-erių metų italu Domenico Valentino.

Patekimas į pusfinalį, garantuotų lietuviui mažiausiai bronzos medalį. Nuo aštuntfinalio pasirodymą olimpinėse žaidynėse pradėsiantis Egidijus Kavaliauskas (svorio kategorija iki 69 kg) penktadienį išbandys jėgas su 21-erių metų britu Freddie Evansu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.