EUROLYGA 2023

Bekojis bėgikas perrašinėja olimpinę istoriją

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

O. Pistorius sėkmingai startavo Londono olimpiadoje.<br>"Reuters"
O. Pistorius sėkmingai startavo Londono olimpiadoje.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 4, 2012, 2:10 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:39 PM

Oscaras Pistorius neturi abiejų kojų žemiau kelių, tačiau Londono olimpiniame stadione lenkia varžovus. Su specialiais protezais startuojantis 25 metų bėgikas iš Pietų Afrikos Respublikos šeštadienio ryte pateko į antrąjį etapą 400 m distancijoje. Jo laikas – 45,44 sek. – yra geresnis nei nuo 1979-ųjų gyvuojantis Remigijaus Valiulio Lietuvos rekordas (45,73 sek.).

O. Pistoriui dėl įgimtų šeivikaulio defektų kojos buvo amputuotos sulaukus vos 11 mėnesių, bet jis sportavo nuo vaikystės. Po ilgų ginčių, ar jis su specialiais protezais turi teisę varžytis su sveikais atletais, Pietų Afrikos atstovas pagaliau prasimušė į olimpiadą ir gali tapti pirmuoju sportininku, pelniusiu medalius ir olimpinėse, ir paralimpinėse žaidynėse.

Tiesa, Londone jis viltis deda ne į asmeninį 400 m bėgimą, o į estafetę 4x400 m. Pernai pasaulio čempionate šioje rungtyje jis buvo apdovanotas sidabru – tiesa, bėgo tik pusfinalyje, o finale komandoje jį pakeitė kitas sportininkas.

“Dabar aš būtinai tikiuosi bėgti finale. Pietų afrikiečiai estafetėse atiduoda visą širdį. Pasaulio čempionate iš mūsų irgi nedaug kas tikėjosi, bet buvome antri”, - kalbėjo O. Pistorius.

2008-ųjų Pekino paralimpinėse žaidynėse jis laimėjo tris aukso ir vieną sidabro medalį. Pernai 400 m nuotolyje jis pasiekė asmeninį rekordą (45,07 sek.) ir pelnė kelialapį į Londoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.