EUROLYGA 2023

Lietuvos rekordą pagerinusi ir pusfinalyje kovosianti L. Grinčikaitė: „Viską padariau pagal savo galimybes“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

L. Grinčikaitė pagerino Lietuvos rekordą. (A. Pliadis.Fotodiena)
L. Grinčikaitė pagerino Lietuvos rekordą. (A. Pliadis.Fotodiena)
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 4, 2012, 1:39 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:43 PM

Olimpinio stadiono bėgimo takelyje finišo liniją kirtusi ir į statistikos lentelę pažiūrėjusi sprinterė Lina Grinčikaitė ir džiūgavo, ir nerimavo. 100 m rungties atrankos varžybų trečiajame bėgime distanciją ji įveikė per 11,19 sek. ir pagerino Lietuvos rekordą (kuris iki tol buvo 11,29 sek.), tačiau savo bėgime užėmė ketvirtą vietą, kuri iš karto negarantavo vietos pusfinalyje.

"Rezultatas puikus, pagerintas Lietuvos rekordas. Šiek tiek apmaudu, kad jau pirmajame etape teko bėgti su labai pajėgiomis varžovėmis. Antrojo bėgimo bėgikės pateko į pusfinalį su prastesniu rezultatu - 11,30 sek., o mano - 11,19 sek. Būtų labai apmaudu, jeigu į pusfinalį patektų su prastesniu rezultatu. Bet toks yra sprintas", - iš karto po finišo lrytas.lt sakė L. Grinčikaitė.

Ir sprintas jo nenuvylė. Praėjus keliolikai minučių po jos finišo paaiškėjo, kad geriausia Lietuvos sprinterė kausis pusfinalyje.

Tiesioginį kelialapį į pusfinalį š karto gauna pirmąsias tris vietas kiekviename bėgime užėmusios sportininkės.

Pirmąją vietą trečiajame bėgime užėmė pasaulio ir olimpinė čempionė jamaikietė Veronica Campbell-Brow (10,94 sek.), kurios įspūdingoje apdovanojimų kolekcijoje - penki olimpiniai medaliai ir devyni pasaulio čempionatų apdovanojimai. Antrąją vietą užėmė bulgarė Iveta Lalva (11,06 sek.), trečiąją - Gloria Asuminu iš Nigerijos (11,13 sek.).

"Startas nebuvo pats geriausias, buvo šioks toks suklupimas į šoną. Bet pasirodymą vertinu labai gerai, nes pasiekiau asmeninį ir Lietuvos rekordą. Padariau tai, ką šiuo metu galėjau geriausiai", - kalbėjo 25 metų lengvaatletė.

Ji pripažino, kad prieš startą gerokai jaudinosi, tačiau po pirmųjų metrų viską pamiršo ir tik pašėlusiu greičiu skriejo finišo link.

"Jaudulys yra normalu, tačiau reikia nusiteikti ir kovoti. Prieš bėgimą pamačiusi, kad bėgsiu kartu su olimpinėmis ir Europos čempionėmis, supratau, kad reikės labai kovoti. Viską padariau pagal savo galimybes", - sakė L. Grinčikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.