EUROLYGA 2023

Rutulio stūmimo rungtyje sužibėjusi A. Skujytė po pirmosios dienos - antra (komentaras)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Rutulio stūmimo rungtyje A. Skujytė pagerino rekordą. (A. Pliadis. Fotodiena)
Rutulio stūmimo rungtyje A. Skujytė pagerino rekordą. (A. Pliadis. Fotodiena)
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2012-08-04 11:06, atnaujinta 2018-03-17 14:39

Pirmoji Londono olimpinių žaidynių septynkovės varžybų diena pranoko visus Austros Skujytės ir jos trenerio Alekso Stanislovaičio lūkesčius. Po nuostabaus pasirodymo septynkovės rutulio stūmimo rungtyje lietuvė buvo pakilusi į pirmąją poziciją bendroje įskaitoje, tačiau po ne itin sėkmingos 200 m bėgimo rungties lyderės poziciją turėjo užleisti britei Jessicai Ennis.

Aistruolių Olimpiniame stadione audringai palaikoma J. Ennis turi 4148 taškus, A. Skujytė - 3974 taškus. Trečia žengianti kanadietė Jessia Zelnka turi 3903 taškus.

- Ar tikėjotės pasiekti geriausią rezultatą rutulio stūmimo rungtyje? - lrytas.lt paklausė A. Skujytės.

- Žinokit, sunkiai. Linijos buvo supainiotos - galvojau, pažymėtos linijos ties 14 ir 16 metrų. Pagalvojau, tolokai kaip ir stumiu, 17 m ribą pasieksiu. O pasirodo, ten 13 ir 15 m linijos. Visu metru skyrės (šypsosi). Bet trečiajame bandyme sutelkiau visas jėgas.

- Pirma varžybų diena esate patenkinta?

- Trys rungtys - neblogai, tik paskutinė nelabai.. Tikėjausi geriau, jėgų pritrūko. Ir pirmojoje rungtyje, 100 m barjeriniame bėgime, galėjau geriau pasirodyti. Tik pirmą barjerą kliudžiau, šiek tiek išsimušiau. Bet esu patenkinta.

- Gal jau apie medalius drąsiau pagalvojate?

- Labai norisi. O kam nesinori? (šypsosi).

- Liko trys rungtys - šuolis į tolį, ieties metimas ir 800 m bėgimas. Prieš jas jaučiatės tvirtai?

- 800 m bėgimo nekomentuosiu (juokiasi), o kitose dvejuose kausiuosi.

- Oro sąlygomis esate patenkinta?

- Vėsu. Kiek įmanoma ilgiau būnu apsirengusi sportinį kostiumą.

***

Ketvirta rungtis - nesėkminga

Ketvirtojoje, 200 m bėgimo, rungtyje lietuvė pasirodė kukliau.  A. Skujytė distanciją įveikė per 25,43 sek. ir antrajame bėgime liko septinta. 

Lietuvė turėjo užleisti ir lyderės poziciją. Į pirmąją vietą bendroje įskaitoje pakilo britė J. Ennis - jos sąskaitoje 4158 taškų. Lietuvė su 3974 taškais užima antrąją vietą.

Po pirmosios dienos antrąją ir penktąją vietas užimančias sportininkes skiria vos 74 taškai.

Trečioje rungtyje spindėjo lietuvės žvaigždė

A. Skujytė po trečiojo bandymo rutulio stūmimo rungtyje emocingai iškėlė rankas į viršų, o Olimpinio stadiono tribūnos pratrūko plojimais. 32 metų Atėnų olimpinė vicečempionė trečiuoju bandymu rutulį nustūmė 17,31 m ir pasiekė geriausią rutulio stūmimo rungties rezultatą septynkovės varžybose, kuris iki šiol priklausė ukrainietei Natalijai Dobrynskai (17,29 m).

Po pirmojo bandymo lietuvė taip pat buvo lyderė - rutulys pasiekė 15,96 m, o antrasis jos bandymas nebuvo įskaitytas.

Visas jėgas trečiajam bandymui sutelkusi A. Skujytė bendrojoje įskaitoje buvo pakilusi į pirmąją vietą - 3126 taškų. Antrąją vietą užimanti britė Jessica Enis turi 3026 taškų, o Vokietijos daugiakovininkė Lilli Schwarzkopf - 2947.

Po antrosios rungties - ketvirta

A. Skujytė po pirmosios rungties - 100 metrų barjerinio bėgimo žengė vos 32-a. Tačiau puikiai pasirodžiusi 2-ojoje – šuolyje į aukštį – gerokai šoktelėjo į rikiuotės viršų. Ji, įveikusi 192 cm aukštį, tapo rungties nugalėtoja.

Šuolio į aukštį rungtyje A. Skujytė, kurios asmeninis rekordas siekė 191 cm, viršijo lūkesčius. Lietuvė, sunkiai įveikusi keletą žemesnių aukščių, ne tik peršoko į 192 cm iškeltą kartelę, bet ir šturmavo įspūdingą 195 cm aukštį. Tiesa, visi trys bandymai buvo nesėkmingi. Nepaisant to, ji pelnė 1132 taškus ir su 2110 taškais pakilo į 4-ąją poziciją bendrojoje įskaitoje.

Pirmojoje rungtyje - kukliai

Pirmojoje 100 metrų barjerinio bėgimo rungtyje A. Skujytė surinko 978 taškus. Ji distanciją įveikė greičiau nei iki šiol šį sezoną - per 14 sek. ir tuo metu užėmė 32-ąją vietą. Po pirmosios rungties lydere tapo šeimininkų audringai palaikoma Jessica Ennis, distanciją įveikusi per 12,54 sek. (1195 taškai).

Septynkovės varžybose turėjo dalyvauti 39 sportininkės, bet dėl traumos prieš pirmąjį startą pasitraukė Margaret Simpson iš Ganos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.