EUROLYGA 2023

Čiurnos skausmus jaučiantis J. Mačiulis: „Arba gali žaisti, arba negali. Aš galiu“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

J. Mačiulis vis dar jaučia kojos skausmus. (Fotodiena/Robertas Dačkus)
J. Mačiulis vis dar jaučia kojos skausmus. (Fotodiena/Robertas Dačkus)
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 5, 2012, 11:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:59 PM

Jonas Mačiulis nuo atsarginių žaidėjų suolelio stebėjo, kaip Lietuvos rinktinė meta iššūkį JAV krepšininkams. Dėl čiurnos skausmų mačą praleidęs 26 metų puolėjas buvo pasiruošęs išbėgti į aikštę, tačiau rinktinės treneriai nenorėjo rizikuoti vieno iš lyderių sveikata.

Sveikatos ir jėgų J. Mačiuliui prireiks. Kaip ir kitiems rinktinės žaidėjams - Lietuvos nacionalinės komandos pirmadienį laukia svarbus olimpiados mūšis - paskutinės A grupės rungtynės su Tuniso rinktine. Pergalė užtikrintų ketvirtą vietą A grupėje ir kelialapį į ketvirtfinalį. Pralaimėjimo atveju būtų skaičiuojamas taškų santykis.

„Ši komanda nėra labai pažįstama, tačiau ji kovinga. Lengva nebus“, - sakė J. Mačiulis.

Tuniso rinktinės žaidimą išnarstęs trenerio Kęstučio Kemzūros asistentas Mantas Šernius teigė, kad būsimi varžovai gali iškrėsti nemalonų siurprizą.

„Jie yra Afrikos čempionai ir tokie yra ne be reikalo. Komanda iš pirmo žvilgsnio yra labai apgaulinga, nes gali atrodyti - Afrika ir kas ten gali žaisti krepšinį. Net ir statistika kalba už save - šioje olimpiadoje su Tunisu nė viena komanda neturėjo lengvų rungtynių. Pagrindinis dalykas – nusiteikimas rungtynėms. Tai paskutinės grupės rungtynės ir žaidėjams po truputį prasideda nuovargis.

Kaip rodo statistika, jie praleidžia daug taškų, o pagrindinis ginklas - žaidimas perimetre, metimai iš toli. Yra krepšininkų, kurie gali įsiveržti, sutraukti pagalbą ir surasti laisvus žaidėjus“, - Tuniso rinktinę apibūdino M. Šernius.

- Jonai, ar vis dar jaučiate čiurnos skausmus? - lrytas.lt paklausė J. Mačiulio.

- Nėra visiškai gerai. Bet daktarai stengiasi, kad viskas būtų gerai. Žiūrėsim.

- Jau galite rungtyniauti visu 100 procentų?

- Procentais neišmatuosi. Arba gali, arba negali. Aš galiu.

- Traumą patyrėte olimpiadoje ar ji jau įsisenėjusi?

- Jau senokai. Dar nuo sezono Italijoje. Plius dar pridėjau keletą kartų ir įsisenėjo. Skausmą jaučiu, o ką daryti, sprendžia daktarai.

- Lietuvos rinktinė iki paskutinių rungtynių minučių atkakliai grūmėsi su JAV krepšininkais. Nustebino toks rungtynių scenarijus?

- Mes padarėme viską, ką planavome, todėl toks ir rezultatas. Mes parodėme, kad galime gerai žaisti ir išpildyti visus trenerių nurodymus 100 procentų.

- Nors ir pralaimėjimas, bet įkvepiantis?

- Kiekviena diena - vis kitokia. Aišku, tokios rungtynės pridėjo pasitikėjimo, juk nesutriuškino kaip kitų komandų. Bet kitose rungtynėse reikia vėl kovoti. Tikėkimės, kad viskas bus gerai.

- Kokia nuomonė susidarė apie Tuniso rinktinę?

- Iš tiesų, ši komanda nėra labai žinoma. Žaidėjai nežaidžia stipriuose klubuose, bet rinktinė atkakli, kovojanti, bus sunku. Svarbiausia - vykdyti trenerių nurodymus.

- Rungtyniauti galėsite?

- Manau, aikštėje išvysite. Kokios galimybės - klauskite trenerių (šypsosi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.