EUROLYGA 2023

Maratono bėgikė R. Drazdauskaitė finišavo - 27-a, o D. Lobačevskė - 28-a (komentarai)

R. Drazdauskaitė Pekino olimpinėse žaidynėse buvo 37-a.

Diana Lobačevskė, Remalda Kergytė, Rasa Drazdauskaitė pasiekė asmeninius rekordus (A.Pliadis/LTOK nuotr.)
Diana Lobačevskė, Remalda Kergytė, Rasa Drazdauskaitė pasiekė asmeninius rekordus (A.Pliadis/LTOK nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2012, 10:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:59 PM

31-erių metų R. Drazdauskaitė 42 km 195 m distanciją įveikė per 2 val. 29 min. 29 sek., o jos bendraamžė D. Lobačevskė - per 2 val. 29 min. 32 sek. Abi Lietuvos bėgikės pagerino asmeninius rekordus.

R. Drazdauskaitė Pekino olimpinėse žaidynėse buvo 37-a.

Nugalėjo 24-erių metų etiopė Tiki Gelana. Ji finišą pasiekė per 2 val. 23 min. 7 sek. ir 7 sek. pagerino olimpinį rekordą.

Antra finišavo pasaulio vicečempionė 28-erių metų kenietė Priscah Jeptoo, 2 val. 23 min. 12 sek., o trečiąją vietą užėmė 29-erių metų rusė Tatjana Petrova Archipova (2:23.29).

Dar viena lietuvė - 26-erių metų Remalda Kergytė finišavo 75-a (2:39.01).

Maratono bėgime dalyvavo 118 sportininkių.

- Bėgant beveik visą laiką lijo. Tai padėjo ar trukdė? , - žurnalistai paklausė mūsų bėgikių.

R. Drazdauskaitė: Trukdė, nes atsirado labai daug balų. Teko bėgti šlaipiomis kojomis. Geriau lietaus nebūtų.Mūsų daug. Turi žiūrėti, kad neužkliūtum, nepargriūtum. D. Lobačevskė: Buvo slidoka, daug posūkių. Be to, labai dažnai keitėsi danga. R. Kergytė: „Kartais gerai, kai lyja. Bet trumpai. O šiandien lijo beveik visą laiką. Ir slidoka buvo, kaip pelkė kokia. Man kiek sutrukdė ir tai, kad trasoje atkarpos buvo sužymėtos myliomis. Galvojau, kad bus kilometrais. Sunku buvo orientuotis, kaip bėgu. Bet jaudulio visai nejaučiau. Gal išmokau nebesijaudinti, kaip anksčiau. Jau dalyvavau ir pasaulio, Europos čempionate. Patirtis daro savo. - Ar jautėte žiūrovų palaikymą? R. Drazdauskaitė: Pirmą kartą mačiau tik žiūrovų. Čia viskas padaryta dėl jų – bėgome tris ratus tomis pačiomis gatvėmis. Buvo labai daug lietuvių, smagu. Labai ačiū už palaikymą. D. Lobačevskė: Palaikymas – nerealus. Nori nenori reikia bėgti. Šūksnius „Lietuva!“ labai dažnai girdėjome. Net anglai šaukė „Lietuva!“. R. Kergytė. Palaikymas – beprotiškas, super. Ypač lietuvių. - Kiek laiko užtrunka atsigauti po maratono? R. Drazdauskaitė: Įvairiai - savaitė, dvi. D. Lobačevskė: Atsigauti reikia ir fiziškai, ir psichologiškai. R. Kergytė: Man reikia dviejų savaičių. Žinoma, bėgiojame visą laiką po truputį, pertraukų nedarome.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.