EUROLYGA 2023

Olimpiniam čempionui M. Greene'ui pergales primena tatuiruotė

Pasaulis susižavėjęs stebi Jamaikos sprinterio Usaino Bolto startus. „Greičiausias pasaulio žmogus“, - toks epitetas daugeliui šauna į galvą, išgirdus šią pavardę. „Kiekviena era turi savo herojų“, - susimąstęs tarė Sidnėjaus olimpinis čempionas Maurice'as Greene'as. Kiek daugiau nei prieš dešimtmetį pasaulis su tokiu pat susižavėjimu tarė jo vardą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2012-08-05 19:44, atnaujinta 2018-03-17 14:09

Kai žiniasklaidai skirto „Adidas“ renginio metu Vokietijoje lrytas.lt M. Greene'o pasiteiravo ką jis šiuo metu veikia, buvęs lengvaatletis nusijuokė.

„Daug dalykų! Treniruoju vaikus, dirbu „Eurosport“ televizijos komentatoriumi, konsultuoju profesionalius sportininkus. Vos spėju suktis“, - šypsojosi 38-erių M. Greene'as.

Šio atleto aukso amžius tesėsi nuo 1997-ųjų, kai jis iškovojo pirmąjį pasaulio čempiono titulą 100 m bėgime iki 2004-ųjų, kai Atėnų olimpinėse žaidynėse toje pačioje distancijoje pelnė bronzą.

„Pasiilgstu tos varžybų atmosferos, tai, ko gero, vienintelis dalykas, nes tikrai nesiilgiu sunkaus darbo treniruotėse, rutinos“, - pasakojo M. Greene'as.

Gero trenerio formulė

Nuo 2005-ųjų sportininko rezultatai krito, jį persekiojo traumos, todėl 2008 metais jis buvo priverstas baigti karjerą. Tuomet jo pasiekimus aptemdė dopingo šešėlis kritęs po to, kai M. Greene'as prisipažino pirkęs draudžiamus preparatus, tačiau tikino pats jų nevartojęs.

Atletas nepalūžo ir į šešėlį nepasitraukė. Jis tapo Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) ambasadoriumi, dalyvavo tokiuose JAV televizijos projektuose kaip „Šok su žvaigžde“ ar „Aklas pasimatymas“.

Viena Svarbiausių M. Greene'o veiklos sričių – darbas su vaikais ir profesionaliais sportininkais. Per daug metų sukauptą patirtį jis stengiasi perduoti jaunimui.

„Geras treneris yra ne tas, kuris viską žino, bet tas, kuris stengiasi išmokti kuo daugiau, kad padėtų kiekvienam sportininkui“, - sakė M. Greene'as.

Savo eros herojus

M.Greene'ui pasitraukus iš profesionalaus sporto sužino Jamaikos sprinterio Usaino Bolto žvaigždė. Fenomenu vadinamam sportininkui priklauso trys Pekino olimpinių žaidynių aukso medaliai, penki, 2009-aisiais Berlyne ir po dvejų metų Degu iškovoti pasaulio čempiono titulai.

Įspūdingo pasirodymo iš Jamaikos sprinterio tikimąsi ir Londono olimpinėse žaidynėse.

„Kiekviena era turi savo geriausią atletą. Jesse Owensas buvo geriausias ketvirtajame dešimtmetyje, Carlas Lewisas– devintajame. Aš buvau geriausias savo laiku. Dabar atėjo Bolto era, kai jis gerina viską, ką buvome pasiekę mes.

Tačiau neabejoju, kad po jo bus kitas atletas, kuris darys tokius dalykus, kurių nesugebėjo Boltas.

Jo progresas tikrai stulbina. Londone jis turi šansų padaryti kažką įspūdingo, reikia tik laukti“, - kalbėjo M. Greene'as.

Sėkmės liūtas

Auksines karjeros dienas šiuo metu M. Greene'ui primena ne tik įspūdinga medalių kolekcija, bet ir tatuiruotė.

Ant buvusio atleto peties pavaizduoti liūto nasrai ir keturios raidės GOAT , reiškiančios „visų laikų geriausias“ („Greatest of all time“).

„Pagal zodiako ženklą esu liūtas, o liūtas buvo džiunglių karalius. Trekas visada buvo mano džiunglės“, - tatuiruotės reikšmę aiškino M. Greene'as.

„Visada sakiau, kad reikia sunkiai dirbti ir koncentruoti mintis į savo tikslą. Visada galvokite apie tai, ko siekiate ir neleiskite niekam jums sutrukdyti“, - palinkėjo olimpinis ir pasaulio čempionas M. Greene'as.

Dosjė

Maurice'as Greene'as gimė 1974 liepos 23 dieną Kanzase, JAV

Pasiekimai:

1997 m. Pasaulio čempionatas Graikijoje - auksas 100 m bėgimo rungtyje

1999 m. Pasaulio čempionas Ispanijoje - auksas 100 m, 200 m ir 4x100 estafetės rungtyse

1999 m. Pasauli uždarų patalpų čempionatas Japonijoje - auksas 60 m bėgimo rungtyje

2000 m. Sidnėjaus olimpinėse žaidynės - auksas 100 m, 4x100 estafetės rungtyse

2001 m. Pasaulio čempionatas Kanadoje – auksas 100 m bėgimo rungtyje

2004 m. Arėnų olimpinėse žaidynės -sidabras 4x100 estafetės rungtyje ir bronza 100 m bėgimo rungtyje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.