EUROLYGA 2023

Geležiniai A. Kazakevičiaus gniaužtai atnešė Lietuvai bronzos medalį

Lietuvos atstovas Aleksandras Kazakevičius atnešė antrą medalį į Lietuvos sportininkų taupyklę Londono olimpiadoje. Graikų ir romėnų imtynių svorio kategorijos iki 74 kg finale 26 metų lietuvis 3:0 palaužė daugkartinį pasaulio čempionatų prizininką Marką Overgaardą Madseną iš Danijos. Ant jo kaklo suspindo bronza. Iki Londono olimpinių žaidynių didžiausias A. Kazakevičiaus pasiekimas buvo šiemet Europos čempionate Belgrade (Serbija) laimėtas bronzos medalis. Prieš 4 metus Pekino olimpinėse žaidynėse Lietuvos atstovas tenkinosi 15-ąja vieta. Pirmąjį medalį Lietuvai Londone pelnė 15-metė plaukikė Rūta Meilutytė.

Antrąjį medalį Lietuvos ekipos taupyklėn įdėjo A. Kazakevičius, triumfavęs 74 kg svorio kategorijos mažajame finale (R.Dačkus/ fotodiena.lt)
Antrąjį medalį Lietuvos ekipos taupyklėn įdėjo A. Kazakevičius, triumfavęs 74 kg svorio kategorijos mažajame finale (R.Dačkus/ fotodiena.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2012, 11:04 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:49 PM

Finalas. Imtyje su daugkartiniu pasaulio čempionatų prizininku iš Danijos A.Kazakevičius pradėjo atsargiai. Stipriai prakirstu antakiu kovojęs lietuvis negalėjo normaliai matyti varžybų veiksmo. Danas pirmasis mėgino atlikti veiksmą, bet nesugebėjo. Už tai lietuvis gavo 1 techninį balą ir ėmė pirmauti. Antrajame jis pats jau sugebėjo atlikti veiksmą ir triumfavo – 3:0.

Pusfinalis. Pusfinalyje jau pirmajame kėlinuke raudonu triko vilkėjusiam lietuviui teko atlaikyti R.Vlasovo atakas. Tiesa, praėjus 1 min. 30 sek. rusas atsidūrė parteryje. Lietuvis turėjo atlikti metimą ar kitą rezultatyvų veiksmą, bet nesugebėjo. Rusas uždirbo 3 įskaitinius taškus. Antrajame kėlinuke A.Kazakevičius, nepaisant smarkiai patinusio ir skaudamo antakio, stengėsi dominuoti. Stovėsenoje jis bandė įsikabinti rusui į atlapus ir pražiopsojo metimą. Jis nusileido 0:4 ir į finalą nepateko.

Komentaras. „Rusas buvo pranašesnis. Praleidau vieną veiksmą. Galėjau ir pats kažką padaryti, bet taip susiklostė kova. Jis šiuo metu pajėgesnis už mane. Laukiu varžovo iš paguodos turnyro. Laimiu - bronza“, - ELTA agentūrai po pusfinalio teigė A. Kazakevičius.

„Čia varžovai vieni kitus labai gerai pažįsta. Medžiaga puikiai išstudijuota. R. Vlasovas mūsų atletui nedavė progos suaktyvinti savo poziciją parteryje. Aleksandras pirmą puolimą „užgesino“, o vėliau varžovas atliko greitą ir technišką veiksmą. Rusas - pagrindinis šio turnyro favoritas. Tai pasitvirtino. Tikimės, kad kovoje dėl medalio Aleksandras parodys, kad vertas aplodismentų“, - sakė vienas A. Kazakevičiaus trenerių Ruslanas Vartanovas.

Pirmojoje kovoje - aštuntfinalyje - A. Kazakevičius įveikė 29-erių metų vengrą Peter Bacsi. Pirmąjį kėlinuką 1:0 laimėjo vengras, o antrąjį tokiu pačiu rezultatu - Lietuvos imtynininkas. Beje, antrojo kėlinuko pabaigoje Vengrijos imtynininkas patyrė kojos traumą, tačiau po nedidelės pertraukėlės vėl pasirodė ant kilimo. Besibaigiant trečiojo kėlinuko laikui, P. Bačis dėl kojos traumos nebegalėjo tęsti kovos.

„Gal man kiek ir pasisekė, kad varžovas, kurio stiprioji pusė - kova parteryje, nebegalėjo kautis iki galo, - sakė A. Kazakevičius, kuriam vengras galva labai stipriai sumušė antakį. - Iki šiol tarpusavyje kovojome tris kartus. Man buvo pavykę varžovą įveikti du kartus“.

Kelias. A. Kazakevičius lemiamoje imtyje dėl bronzos medalio kovėsi su Marku Overgaardu Madsenu (Danija), paguodos imtyje įveikusiu Christophe Guenot (Prancūzija).

Ketvirtfinalyje A. Kazakevičius 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) įveikė 25-erių metų švedą Robertą Rosengreną, pranešė ELTA.  Pusfinalyje Lietuvos imtynininkas apie 18 val. susitiks su 21-erių metų pasaulio čempionu iš Rusijos Romanu Vlasovu, kuris ketvirtfinalyje įveikė Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoją 33-ejų metų prancūzu Christophe'ą Guenotą.

Ketvirtfinalio dvikova A.Kazakevičiui susiklostė apylygiai, tačiau Lietuvos atstovas lemiamą pranašumą prieš varžovą iš Švedijos įgijo 2 kėlinuke, kurį laimėjo 2:0.

Lietuvos atstovas burtų dėka praleido pirmąjį ratą, o antrajame - aštunfinalyje palaužė praėjusių metų Europos vicečempioną vengrą Peterį Bacsi. Pirmąjį kėlinuką 1:0 laimėjo 29 metų vengras, o antrąjį tokiu pačiu rezultatu - Lietuvos imtynininkas. Besibaigiant trečiojo kėlinuko laikui, P. Bacsi dėl traumos nebegalėjo tęsti kovos. Susižeidė ir pats lietuvis, kuriam buvo pamuštas antakis. Dėl stipraus patinimo jis kurį laiką matė tik viena akimi.

Iki Londono olimpinių žaidynių didžiausias A. Kazakevičiaus pasiekimas buvo šiemet Europos čempionate Belgrade (Serbija) laimėtas bronzos medalis. Prieš 4 metus Pekino olimpinėse žaidynėse Lietuvos atstovas tenkinosi 15-ąja vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.