EUROLYGA 2023

Ilgšiui iš Jamaikos U. Boltui - olimpinis rekordas ir 100 m bėgimo rungties auksas

Usainas Boltas vėl gali oficialiai vadintis greičiausiu pasaulio žmogumi. 25 metų 195 cm ūgio sprinteris iš Jamaikos sekmadienį olimpiniame Londono stadione laimėjo labiausiai prestižinės lengvosios atletikos rungties – 100 m bėgimo aukso medalį. Pasaulio rekordininkas distaciją sukorė per 9,63 sek. ir pagerino olimpinį rekordą. U.Boltas finale įtikinamai aplenkė visus varžovus. Antras atbėgo jamaikietis Yohanas Blake'as - 9,75 sek. Trečias – amerikietis Justinas Gatlinas – 9,79 sek.

Kaip žaibas skriejęs U.Boltas nepaliko vilčių konkurentams ir pagerino sau pačiam priklausiusį olimpinį rekordą<br>Reuters
Kaip žaibas skriejęs U.Boltas nepaliko vilčių konkurentams ir pagerino sau pačiam priklausiusį olimpinį rekordą<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2012, 5:13 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:34 PM

Be medalio – ketvirtas liko daugkartinis pasaulio čempionas amerikietis Tysonas Gay'us – 9,80 sek. „Galėjau prabėgti ir geriau, bet lėtokai startavau. Aš negalvojau apie laiką, galvojau tik apie pergalę“, - po finišo teigė U.Boltas.

Finaliniame bėgime favoritas startavo ramiai, bet jau po pirmųjų 40 - 50 metrų perėmė bėgimo kontrolę ir konkurentams nepaliko jokių vilčių. Vos bėgimui prasidėjus traumą patyrė trečiasis jame dalyvavęs Jamaikos atstovas Asafa Powellas. Jis pasiekė finišo liniją, tačiau atsiliko nuo visų dalyvių - 11,99 sek.

U.Boltas apgynė prieš 4 metus Pekino olimpinėse žaidynėse iškovotą titulą. Tiesa, Kinijoje jis dar laimėjo 200 m ir 4 po 100 m estafetės auksą. Jamaikietis yra 5-kart pasaulio čempionas, pasaulio ( 9,58 sek.) ir olimpinis rekordininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.