EUROLYGA 2023

A. Kirilenka: „Lietuva gali šlykščiai blogai sužaisti su Tunisu, tačiau gali susikaupti lemiamam mačui“

„Nenugalimų komandų nėra. Net ir JAV rinktinė yra nugalima“, - Rusijos žiniasklaidai aiškino Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lyderis Linas Kleiza. Tačiau dalis rusų žurnalistų jau palaidojo lietuvių šansus tęsti kovą dėl medalių olimpiniame krepšinio turnyre. „Faktas toks – pagrindinis varžovas amerikiečių akyse yra ne Argentina su savo legendomis, ne Ispanija su dviem broliais ar Prancūzija su geriausią sezoną karjeroje žaidžiančiu Tony Parkeriu. Jie bijo Rusijos ekipos, kurios žaidėjų savo garsioje NBA lygoje nelaiko žmonėmis ar net niekada negirdėjo jų pavardžių“, - teigė portalas sports.ru.

Rusas A. Kirilenka tikina, kad lietuviai yra grėsmingas varžovas turnyro ketvirtfinalyje, tačiau Rusijos žiniasklaida mano, kad mūsų šalies krepšininkai rusams - ne priešininkai (T. Tumalovičiaus nuotr.).
Rusas A. Kirilenka tikina, kad lietuviai yra grėsmingas varžovas turnyro ketvirtfinalyje, tačiau Rusijos žiniasklaida mano, kad mūsų šalies krepšininkai rusams - ne priešininkai (T. Tumalovičiaus nuotr.).
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2012, 6:51 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:47 PM

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė trečiadienį 16 val. pradės lemiamų mačų maratoną – po grupės dvikovų paaiškėjo, kad A grupėje ketvirti likę lietuviai susigrums su B grupėje pirmąją poziciją laimėjusia Rusija.

Per pirmojo etapo kovas rusų krepšininkai tik kartą nusileido varžovams – įtakos galutinės turnyro lentelės išsidėstymui neturėjusiame mače jie paskutinę sekundę 80:82 nusileido Australijai.

Tuo tarpu lietuviai grupėje patyrė tris pralaimėjimus ir nugalėjo tik dvi Afrikos komandas – Tunisą ir Nigeriją.

„Ar Rusijos žaidėjai ir treneris Davidas Blattas galės susitvarkyti per atkrintamąsias varžybas juos užgriūsiančia atsakomybe? Prie D. Blatto rusų komanda tapo superbuldogu, kalančiu tiesiai į žandikaulį visiems, kurie įsitikinę, kad Rusijos komandą galima švilpaujant pasukioti ant piršto kaip pakabuką ar nugalėti ją dviem prisėdimais ir trimis pliaukštelėjimais.

Tačiau nereikia galvoti, kad rusai žaidžia pasitelkdami jėgą. Komanda naudojasi tuo, ką duoda varžovas – pavyzdžiui, kaip puolime tuo naudojasi Andrejus Kirilenka. Bet nuo šiol jai reikės žaisti jau naudojant jėgą – juk pirmoji vieta įpareigoja taip elgtis. Na, jei ne pirma, tai bent turnyro finalas įpareigoja“, - rašo savo pastebėjimuose Artiomas Pančenko.

Jei rusai trečiadienį įveiktų Lietuvos komandą, jie pusfinalyje susigrumtų su Ispanijos ir Prancūzijos poros nugalėtoju.

Ketvirtfinalio varžovas ne itin nuliūdino rusų strategą D. Blattą. „Atrodo, kad su senais draugais kovoti taps tradicija. Žinote, Australijos rinktinės treneris, kurio auklėtiniams mes pralaimėjome, yra mano labai geras draugas. Lietuvių strategas Kęstutis Kemzūra – taip pat mano labai geras draugas. Mes kartu dirbome Sankt Peterburgo „Dinamo“ ir Trevizo „Benetton“ ekipose. Draugai yra draugai, bet pergalė man svarbesnė. Du kartus olimpiadoje aš tos pačios klaidos nedarysiu“, - portalui sportbox.ru patenkintas būsimuoju varžovu aiškino rusų rinktinės vedlys.

Rusijos rinktinės žaidėjas Antonas Ponkrašovas apsidžiaugė sužinojęs, kad jo ekipai ketvirtfinalyje teks kautis su lietuviais: „Iš visų varžovų, kurie buvo, tai geriausias ir patogiausias priešininkas. Mes žinome, ko laukti iš lietuvių. Esame su jais šiemet du kartus žaidę ir žinome jų stipriąsias puses. Kita vertus, ir jie žino mūsų galimybes.“

Apie sėkmingą ketvirtfinalio mačo baigtį oficialiam olimpiados transliuotojui kalbėjo ir Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Krasnenkovas: „Viskas mūsiškiams mače su lietuviais turėtų būti gerai. Privalo būti gerai.“

Rusijos rinktinės kapitonas Sergejus Monia portalui sports.ru teigė, kad lietuviai parodė, jog su amerikiečiais galima kovoti ir juos įmanoma įveikti: „Net patys amerikiečiai nesitikėjo, kad lietuviai jiems įmes tiek daug taškų. Lietuva įrodė, kad galima ir su jais žaisti.“

Tuo tarpu Rusijos rinktinės žvaigždė A. Kirilenka portalui championat.com jau aiškiai išdėstė komandos planus būsimame ketvirtfinalio mače su Lietuva.

„Mačo pradžioje bus labai svarbu, kad mūsų centrai tiesiog privatizuotų vietas po savuoju ir svetimu krepšiu ir į ten neprileistų nei Jono Valančiūno, nei Antano Kavaliausko. Tai labai svarbu, todėl tikimės, kad tai padarys Timofejus Mozgovas ir Saša Kaunas. Jie privalo „susirinkti“ kamuolius“, - pasakojo A. Kirilenka.

Jis teigė, kad dvikova su Tunisu nėra rodiklis, jog lietuviai yra labai silpni ir vos ne vos prasimušė į ketvirtfinalį.

„Lietuva yra iš tų komandų, kuri gali šlykščiai blogai sužaisti su tokiu varžovu kaip Tunisas, tačiau jei laukia rimtas mačas – gali susikaupti. Ji sugeba sužaisti tą dvikovą, kuri lemia viską. Visas svarbias rungtynes lietuviai sužaidžia protingai ir susikoncentravę. Ketvirtfinalis – vienas iš tokių mačų“, - kalbėjo Rusijos ekipos lyderis.

A. Kirilenka aiškino, kad L. Kleiza yra lietuvių lyderis, tačiau nereikėtų nurašyti kitų žaidėjų: „Jei lietuviams bus gera diena, gerai kris, juos bus sunku uždengti. Varžovai turi itin patyrusį Šarūną Jasikevičių, palyginti neblogai atrodantį jaunąjį Mantą Kalnietį. Dar yra Renaldas Seibutis ir Rimantas Kaukėnas – vyrukai, kurie moka atakuoti ir nebijo mesti metimų. Manau, vyks atkakli kova.“ 

Dar prieš prasidedant Londono žaidynėms legendinio SSRS krepšinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus televizijos kanalo „NTV+“ krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis tikino, kad olimpinėse žaidynėse rusai nušluos visus varžovus. „Ketvirtfinalyje susitiksime su lietuviais arba argentiniečiais. Kaip bebūtų, įveiksime tiek vieną, tiek kitą komandą. Kovoti su JAV rinktine finale bus sunku, tačiau įmanoma“, - optimistiškai buvo nusiteikęs V. Gomelskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.