EUROLYGA 2023

Olimpiada pareikalavo pirmosios aukos - mirė sporto aistruolis

Sirgalius, kuris padarė viską, kad tik galėtų gauti bilietus ir stebėti kiekvieną Londono olimpinių žaidynių akimirką, mirė nuo, kaip įtariama, širdies smūgio po to, kai įsiaudrino per dviračių lenktynes. Tai pranešė dienraštis „Daily Mail“.

Vyrą ištiko mirtis po to, kai Victoria Pendleton iškovojo britams auksą.<br>AP
Vyrą ištiko mirtis po to, kai Victoria Pendleton iškovojo britams auksą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2012, 7:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:43 PM

49-erių sporto mėgėjas Conradas Readmanas iš Kolčesterio išėjo dviem savaitėms atostogų, kad tik pamatytų kuo didesnę dalį žaidynių ir nepraleistų Didžiosios Britanijos aukso medalių įteikimo akimirkų. Tačiau jis netikėtai sunegalavo stebėdamas dviratininkės Victorios Pendleton kovą dėl aukso penktadienio vakarą.

Apskaitininkas, kuris gyveno ir rūpinosi savo motina Joana, rastas negyvas tualete. Manoma, kad neišlaikė vyro širdis. C. Readmanas žiūrėdavo iki trijų skirtingų varžybų kiekvieną dieną nuo pat olimpiados pradžios ir išvydo lenktyniaujančius Tomą Daley, Rebeccą Adlington ir Michealą Phelpsą. Jis taip pat buvo liudininkas akimirkos, kai Etienne Stott ir Timas Baillie skynė auksą kanojų slalome.

Conrado motina Joana atskleidė: „Jis laukė žaidynių nuo tada, kai buvo paskelbta, kad jos vyks Londone. Nebuvo nė dienos, kad jis nedžiūgautų dėl to ir jis turėjo bilietus visoms dviem savaitėms. Kas vakarą jis pareidavo susijaudinęs ir pasakodavo man, ką nuveikė.“

„Jis buvo toks geras, tikras auksas, niekada nekėlė jokių problemų. Jis visiems padėdavo. Jam patiko žiūrėti sportą ir aš juo taip didžiuojuosi“, - pasakojo moteris, kuriai tragiškas naujienas penktadienį pranešė Metropoliteno policija.

„Mano kaimynas atėjo ir laikė mane už rankos, kai jie man pranešė, kad jį olimpinėse žaidynėse ištiko širdies smūgis. Jis niekuomet neturėjo problemų su širdimi ir nesilankė pas gydytojus jau 15 metų“, - negalėjo patikėti Joana, kurios vyras mirė prieš 19 metų.

Moteris džiaugėsi, kad sūnus bent jau darydamas tai, ką mėgo labiausiai, tačiau sakė nebegalinti žiūrėti žaidynių. „Stebėjau jas visą dieną, bet nebegaliu, nebenoriu to matyti. Išjungiau televizorių ir atšaukiau visas laikraščių prenumeratas“, - atviravo sporto aistruolio motina.

C. Readmanas, kuris susipirko bilietus iš įvairiausių pasaulio puslapių, pažiūrėjo 16 skirtingų sportų varžybas ir atidarymo ceremoniją. Jo darbdavys ir bičiulis Timas Peytonas negalėjo atsigauti po netekties. „Jis mums buvo tikras ramstis. Jį mėgo ir klientai, ir kolegos. Mes visi jo ilgėsimės“, - teigė Timas.

Vyras dalindavosi savo įspūdžiais socialiniame tinkle „Twitter“. Jo profilis apibūdina vyrą kaip Londono futbolo klubo „Tottenham Hotspur“, filmų ir muzikos mylėtoją. Vyras rašė, jog jam buvo didelė garbė išvysti M. Phelpsą laimint jau aštuonioliktą aukso medalį ir pripažino raudojęs, kai britai tapo kanojų slalomo čempionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.