EUROLYGA 2023

Sprinte 5 vietą užėmusi S. Krupeckaitė: „Noriu padėti dviratį į kampą ir nieko nedaryti“

Lrytas.lt spec.korespondentas, Londonas

S. Krupeckaitei nepavyko iškovoti kelialapio į pusfinalį. (A. Pliadis/fotodiena.lt.).
S. Krupeckaitei nepavyko iškovoti kelialapio į pusfinalį. (A. Pliadis/fotodiena.lt.).
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 7, 2012, 12:37 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:19 PM

Simona Krupeckaitė Londono olimpiadoje liko be medalių, tačiau tai neatėmė iš jos šypsenos. 29 metų Lietuvos dviratininkė treko sprinto ketvirtfinalyje 0:2 pralaimėjo vokietei Kristinai Vogiel, prarado viltį iškovoti medalį, tačiau paguodos finale ji buvo greičiausia ir užėmė penktą vietą. Po važiavimų triskart šios rungties pasaulio vicečempionė neliejo apmaudo.

"Penkta vieta olimpiadoje. Reikia tik sveikinti", - plačiai šypsojosi S. Krupeckaitė, Atėnuose šioje rungtyje užėmusi septintą vietą, o Pekine - aštuntą.

Lietuvės laikas – 11,812 sekundės. S. Krupeckaitė už nugaros paliko baltarusę Olgą Panariną, ukrainietę Liubovą Šuliką, Kubos atstovę Lisandrą Guerra Rodriguez.

Šeštąją vietą užėmė L. G. Rodriguez, kuri kovoje dėl kelialapio į pusfinalį 1:2 pralaimėjo kinei Shuang Guo. Septintoje pozicijoje liko L. Šulika, ketvirtfinalyje pralaimėjusi australei Annai Meares. Aštunta liko O. Panarina, savo jėgas išeikvojusi kovoje su lydere brite Victoria Pendleton.

- Kodėl nepavyko ketvirtfinalyje įveikti varžovės? - lrytas.lt paklausė S. Krupeckaitės?

- Mes esame labai panašaus pajėgumo. Ji žymiai greičiau įveikė kvalifikacinį važiavimą, taktiškai yra labai stipri, juk ji - olimpinė čempionė, pasaulio čempionatų prizininkė. Ko norėti.. Patys matėte, mes beveik vienodai finišavome.

- Ne kartą su ja varžėtės. Kaip sekdavosi?

- Įvairiai. Europos čempionate jai taip pat pralaimėjau 0:2. O šiaip, daug kartų esu ją įveikus. Mūsų tarpusavio važiavimų rezultatai - 50 prie 50.

- Ar po pralaimėto ketvirtfinalio buvo sunku nusiteikti kovai?

- Net nežinau, gal buvo sunkiau psichologiškai. Ketvirtfinalyje daugiau baimės yra, o dabar ką - atsistoji ir varai (juokiasi).

- Ar po pralaimėto ketvirtfinalio labai ant savęs pykote?

- Visada ant savęs pyksti kai pralaimi. Džiugina tai, kad nepadariau taktinių klaidų, o pralaimėjau fiziškai. Kai nepralaimi pats sau, nesėkmę gerokai lengviau pakelti. Nesu taip nusivylusi, nes pralaimėjau dėl jėgų stokos, ne dėl taktikos.

- Prieš olimpiadą buvo kalbų apie medalius, bet jų nepavyko iškovoti. Kaip pati vertinate savo pasirodymą Londone?

- Vertinčiau pakankamai gerai. Kaip Dima (jos treneris ir vyras Dmitrijus Leopoldas - red.) sako - kaip buvome pasiruošę, tiek parodėme. Neparodėme mažiau, bet ir daugiau neparodėme. Visada norisi būti aukščiau, bet aš visada sakiau, kad olimpinės žaidynės yra visai kitokios varžybos, visai kitoks pasaulis. Čia kovoja geriausi pasaulio sportininkai, ir jeigu tu bent kiek pasiduodi, jei bent vienas tavo neuronas suabejoja, tu jau pralaimėjai. Nežinau, ko reikia norint būti čempionu. Gal gimti Londone? (šypsosi). Esu ir nusivylus, ir džiaugiuosi. Yra taip, kaip yra.

- Iki kitos olimpiados - dar ketveri metai. Gal turite kokių planų ne tik sporte bet ir šeimoje?

- Dabar nieko nenoriu - nei sportuoti, nei treniruotis, nei ką nors daryti. Dabar tik noriu pastatyti dviratį į kampą ir nieko neveikti. Buvo įdėta labai daug darbo, kiekvieną mėnesį buvo sukoncentruotas dėmesys į treniruotes, važiavimus, taktiką. Per daug pavargo smegenys, nieko nebesinori.

- Kiek prireikia laiko norint atsigauti po olimpiados?

- Kaip kada. Būna, kad mėnesių mėnesius negali atsigauti. Priklauso ir nuo palaikymo, nuo artimųjų, draugų. Jeigu tave palaiko, žymiai lengviau. Jeigu tave gniuždo, sulauki piktų komentarų, tada nesinori nieko daryti. Mes atiduodame visą širdį, bet čia yra sportas, čia yra daug faktorių, kurie nuo tavęs priklauso. Mes neturime tokiu resursų, kokius turi anglais, australai. Manau, mes laimėjome daugiau nei atidavėme (šypsosi).

- Treko favoritė Victoria Pendleton po olimpiados baigia karjerą. Galbūt tai suteikia vilties, kad kelias į medalius ateityje šiek tiek bus lengvesnis?

- Auga stipri pamaina. Bet aišku, gal bus linksmiau važiuoti žinant, kad pirmoji vieta kiek laisvesnė. Iš tikrųjų, su tokiais žmonėmis varžytis yra didžiulė garbė. Kai po 10 metų aš pasakysiu, kad kovojau su tokia dviratininke, galėsiu tuo tik didžiuotis.

- Kurią dviratininkę palaikysite pusfinaliuose?

- 100 procentų garantuoju, kad laimės V. Pendleton, o palaikysiu australę Anna Meares.

***

Ketvirtfinalyje trūko akimirkos. Pirmajame važiavime S. Krupeckaitė persekiojo varžovę. Ji vokietę buvo prisivijusi, tačiau aplenkti K. Vogel nepavyko. Vokietijos atstovė distanciją įveikė per 11,541 sekundės. (vidutiniškai – 62 km/h).

Antrajame važiavime S. Krupeckaitė pademonstravo didžiulį ryžtą, tačiau jai iki varžovės pritrūko 13 tūkstantųjų sekundės. K. Vogel laikas - 11,568 sek.

Prakeiksmas. Lietuvos olimpinė viltis S. Krupeckaitė Londono olimpiadą prisimins kaip košmarą. Prieš keletą dienų lietuvė keirino rungtyje, kurioje taip pat tikėjosi medalių, užėmė 7 vietą. "Turbūt aš esu prakeikta", - po nesėkmingo važiavimo keirino rungtyje sakė S. Krupeckaitė, kuriai olimpiadoje vis dar nepavyksta iškovoti medalio. S. Krupeckaitei tai trečiosios olimpinės sprinto varžybos - 2004-aisiais Atėnuose ir 2008-aisiais Pekine ji užėmė aštuntąsias vietas.

Rezultatai. Varžybų favorytė britė Victoria Pendleton 2:0 Nugalėjo Baltarusijos atstovę Olgą Panariną. Australė Anna Mears 2:0 nugalėjo ukrainietę Liubovą Šuliką.

Kinė Shuang Guo 2:1 nugalėjo Lisandra Guerra Rodriguez iš Kubos.

 Pirmajame važiavime favoritė V. Pendleton be vargo įveikė Olgą Panariną. Ji atkarpą įveikė per 11,226. (vidutiniškai 64,136 km/h). Anna Meares nugalėjo ukrainietę Liubovą Šuliką (11,465 sek.), o Kubos atstovė Lissandra Rodriguez Guerra kiek netikėtai už nugaros paliko kinę Shuang Guo. Kubietės laikas – 11,536 sek.

Antruoju važiavimu V. Pendleton ir vėl nepaliko vilčių varžovei. Britės laikas - 11,339 sek. Antrą kartą laimėjusi A. Mears atkarpą įveikė per 11,573 sek. Antrajame važiavime Kinė Sh. Guo sugrąžino intrigą – ji nugalėjo kubietę L. Guerra Rodriguez – 11,283 sek. Trečiajame važiavime vėl geriau pasirodė kinė – kuri distanciją įveikė per 11,337 sek.

Važiavimai. S. Krupeckaitė atrankos etape 200 metrų distanciją įveikė per 11,234 sekundės ir užėmė aštuntąją vietą. Patekusi į šešioliktfinalį lietuvė susitiko su olande Willy Kanis, kuri atrankoje pasirodė prasčiau. Lietuvės laikas – 11,322 sek.

S. Krupeckaitė šešioliktfinalyje didelės įtampos nejautė – ji distanciją įveikė per 11,528 sek. ir savo varžovę iš Olandijos paliko už nugaros. Aštuntfinalyje ji susitiko Baltarusijos dviratininke Olga Panarina, kuri distanciją įveikė per 11,486 sekundės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.