EUROLYGA 2023

Imtynininkas E. Venckaitis po pralaimėjimo: „Geriau būčiau numiręs ant kilimo“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

E. Venckaičiui nepavyko įveikti Kubos sportininko. Imtynininko kelionė Londone baigėsi. (R. Dačkus/fotodiena.lt.).
E. Venckaičiui nepavyko įveikti Kubos sportininko. Imtynininko kelionė Londone baigėsi. (R. Dačkus/fotodiena.lt.).
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 8, 2012, 3:06 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:38 PM

Lietuvos imtynininkai daugiau medalių Londono žaidynėse neiškovos. Bronzą pelniusio Aleksandro Kazakevičiaus keliu žengti mėginęs Edgaras Venckaitis graikų-romėnų imtynių svorio kategorijos iki 66 kg paguodos turnyre nesugebėjo įveikti dukart pasaulio čempionato bronzos laimėtojo iš Kubos Pedro Isaaco Mulenso Herreros -1:3. Pergalės atveju E. Venckaitis būtų gavęs teisę kautis dėl 3-iosios vietos su prancūzu Steeve'u Guenot.

Pirmąjį raundą 1:0 laimėjo E. Venckaitis, tačiau antrajame kubietis buvo pranašesnis – 2:0. Lemiamo raundo metu E. Venckaičiui pritrūko keturių sekundžių ir jis būtų išplėšęs pergalę, tačiau Kubos atstovas įveikė lietuvio gynybą.

“Buvo įmanoma atsilaikyti ir turėjau atsilaikyti. Treneriai buvo pasakę, iš kurios pusės varžovas pavojingiausias. Bet man išsuko liemenį ir praleidau ataką. O buvo likusios tik kelios sekundės, ir būčiau kovojęs dėl medalio, - po dvikovos sakė E. Venckaitis. -   Ant kilimo nepripažįstu autoritetų, prieš visus galima laimėti.   Labai apmaudu. Kolega jau turi medalį ir aš norėjau laimėti, parodyti, kad Lietuvos imtynių mokykla labai gera".

Naktį prieš varžybas sportininkas niekaip negalėjo užmigti. Gėrė raminančiųjų, bet vaistai nepadėjo.

"Tikėjau, kad esu daugiau vertas. Juk smarkiai treniruojamės, būna, po tris kartus per dieną. Išsikroviau, atidaviau visas jėgas. Kažko pritrūko. Gal laimės, sėkmės. Gal kažkur kažko nepadariau, ir Dievas už tai nubaudė. O gal varžovą labiau mylėjo, - sakė olimpiadą baigęs E. Venckaitis. -  Geriau būčiau numiręs ant kilimo. Po kiekvienos pralaimėtos kovos labai išgyvenu, tokių minčių kyla…"

Bet sustoti imtynininkas neketina:  "Treniruosiuosi, kol paeisiu. Mano svajonė, užsidėti olimpinį medalį. Jeigu sveikata leis, neiškrisiu pusiaukelėje. Varysiu iki Rio de Žaneiro”.

E. Venckaitis paguodos turnyre atsidūrė ketvirtfinalyje pralaimėjęs Pietų Korėjos atstovui Hyanewoo Kimui. Šis lietuvį pranoko 4:0 (3:0, 1:0). Lietuvos atstovas turėjo sulaukti korėjiečio kovos dėl kelialapio į finalą. H. Kimas pusfinalyje nugalėjo S. Guenotą ir suteikė E. Venckaičiui progą dalyvauti paguodos turnyre. .

Kelionė. Pirmojoje kovoje lietuvis taškais (5:0, 0:1, 1:0) nugalėjo Alžyro atstovą Mohamedą Serirą. Aštuntfinalyje E. Venckaitis taip pat taškais (0:2, 2:0, 3:0) nugalėjo Kazachstano atstovą Darkhaną Bayakhmetovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.