EUROLYGA

K. Kemzūra nežino, ar nori toliau treniruoti rinktinę

Ketvirtadienį į Vilnių parskrido Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Mūsų šalies krepšininkams pirmą kartą po Nepriklausomybės atgavimo nepavyko patekti tarp keturių stipriausių olimpiados komandų.

K. Kemzūra Lietuvos krepšinio rinktinės pasirodymą Londone įvertino vidutiniškai. (J. Stacevičius).
K. Kemzūra Lietuvos krepšinio rinktinės pasirodymą Londone įvertino vidutiniškai. (J. Stacevičius).
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2012, 8:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:35 AM

Londono olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje trečiadienį lietuviai 74:83 pralaimėjo Rusijos komandai.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra teigė, kad pasiekti geresnių rezultatų sutrukdė nuolatinės klaidos.

„Komandos pasirodymą vertinu vidutiniškai. Nebuvo jis labai blogas, bet to, ko tikėjomės, ko norėjome, to neatlikome, - kalbėjo nacionalinės komandos strategas. - Mes patys sau pakišome koją.. Turbūt labiausiai pasiekti geresnį rezultatą sutrukdė klaidos, kad ir paskutinėse rungtynėse, ketvirtfinalyje. Per daug klydome tokio atsakingumo rungtynėse. Šiomis klaidomis daug ką iš savęs atėmėme. Susideda viskas - vienas klaidas išprovokavo agresyvi varžovų gynybą, kitas - nuovargis ir kitos priežastys. Kartais per daug rizikavome. Kartu žaidėme visą vasarą, tad susižaidimas turėjo būti“.

K. Kemzūros manymu, geriausios lietuvių Londone sužaistos rungtynės buvo dvikova su olimpiniais ir pasaulio čempionais JAV krepšininkais, kurie po atkaklios kovos šventė pergalę tik penkių taškų skirtumu 99:94. „Atsižvelgiant į tai, prieš kokį galingą varžovą žaidėme, tai ko gero buvo geriausios mūsų rungtynės olimpinėse žaidynėse. Nusiteikimas buvo kitoks, neslėgė psichologinė našta“, - sakė treneris.

Prieš pat olimpines žaidynes dėl traumos rinktinę paliko kapitonas Robertas Javtokas, tačiau, anot K. Kemzūros, jį puikiai pakeitė kiti aukštaūgiai: „Taip, pradžioje atrodė, kad Roberto netektis bus labai didelė, bet čia labai padėjo tiek Antanas Kavaliauskas, tiek Darius Songaila. Momentais Jonui Valančiūnui dar trūko meistriškumo, patirties, kartais net fizinės jėgos, bet aš tikiu Jonu ir tuo, kad jis progresuos, tobulės. Manau, kad jis bus tas „centras“ apie kurį bus galima statyti žaidimą“.

Lietuvos rinktinės strategas nenorėjo išskirti kurių nors komandos žaidėjų, tačiau teigė, kad stabiliausiai olimpinėse žaidynėse rungtyniavo puolėjas D. Songaila.

K. Kemzūros sutartis su Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau baigiasi, tačiau treneris kol kas dar nesvarstė galimybės ją pratęsti: „Šiandien trečią valandą nakties kėlėmės ir skridome, todėl neturėjau laiko kalbėtis su LKF atstovais“. Paklaustas, ar norėtų vadovauti rinktinei dar vieną olimpinį tikslą, treneris pareiškė kol kas dar nežinantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.