EUROLYGA 2023

Pergalės lydimos audringų linksmybių: kaip švenčia čempionai?

Olimpiniame kaimelyje paplito naujas moto: greičiau, aukščiau, stipriau... girčiau. Po sekinančio darbo dėl pergalių dauguma atletų pavirsta vakarėlių liūtais, praneša businessinsider.com.

Sportininkės džiaugiasi galimybe pagaliau išlįsti iš chloruoto vandens ir tapti žavingomis moterimis (AP)<br>AP
Sportininkės džiaugiasi galimybe pagaliau išlįsti iš chloruoto vandens ir tapti žavingomis moterimis (AP)<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2012, 4:17 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:49 AM

Šių metų olimpiečių pasirinkimas yra „Chinawhite“ - aukštos klasės Londono klubas, kuriame šėlsta visi nuo karalienės vaikaitės Zaros Phillips iki plaukikės Rebeccos Adlington.

Bendrą sportininkų nuotaiką taikliai apibūdino Ellen Gandy, patyrusi nesėkmę 200 metrų plaukimo peteliške finale. „Gera pasipuošti praleidus savaitę chloruotame vandenyje. Mes visą savaitę netrenkame plaukų, nes kitaip nuslystų mūsų kepuraitės. Tai yra galimybė pasidažyti ir būti šiek tiek normalia“, - atskleidė mergina.

Plaukikai, kurių darbymetis visuomet baigiasi viduryje žaidynių, jau ilgai laikosi tradicijos triukšmingai atšvęsti, tačiau šiemet Londono vakarėlių maratoną pradėjo rafinuotesnis sportas – jojimas.

Praėjus vos penkioms dienoms nuo žaidynių pradžios Z. Phillips ir jos kolegos, įskaitant Nicolą Wilson, Williamą Fox-Pittą ir Kristiną Cook, buvo nufotografuoti linksmybių sūkuryje. Komanda, iškovojusi sidabrą, šventė minėtame „Chinawhite“ klube.

Pasak vakarėlio rėmėjo, Zara pastebėta šokanti basa kabinoje prie didžėjaus, kol kiti atletai tiesiai iš butelių siurbė „Moët“ šampaną ir gėrė „Hennessy Paradis Imperial“ konjako bei „Luxur 24-ct“ auksinio šampano, kurio taurė verta daugiau kaip 2 tūkst. svarų, kokteilius. Galiausiai vakarėlio dalyviai išėjo apie pusę ketvirtos nakties.

Kiti atletai sekė Zaros pėdomis, tai paversdami kone mada – pastarosiomis dienomis „Chinawhite“ klube trypė daugiau kaip pora tuzinų elitinių olimpiečių.

Tačiau tai dar ne viskas. Plaukikai ir šiemet atnaujino savo pozicijas klubų mylėtojų gretose, kai savaitgalį siautė su grupe iš Didžiosios Britanijos, Jungtinių Valstijų, Australijos, Prancūzijos, Pietų Afrikos ir net keletu laimingųjų iš gatvės, sumokėjusių 50 svarų įėjimo mokestį.

Po to, kai R. Adlington iškovojo antrąjį bronzos medalį, plaukikė sudrebino miestą pasidabinusi sidabrine suknele ir įspūdingais aukštakulniais. Kartu su komandos nariais Elizabeth Simmonds ir Michaelu Jamiesonu grupelė gėrė ir judėjo „Chinawhite“ ritmu iki pat sekmadienio paryčių.

Chadas le Closas, Pietų Afrikos atstovas, įveikęs patį Michaelą Phelpsą 200 metrų plaukimo peteliške rungtyje, taip pat patraukė į klubą pasišokti su savo komanda ir keletu Australijos plaukikų. „Buvo gana šaunu. Visi buvome ten – amerikiečiai ir prancūzai. Didžioji dalis VIP zonos buvo okupuota plaukikų. Mes puikiai leidome laiką“, - įspūdžiais dalinosi Chadas.

Tarp besilinksminančiųjų buvo ir amerikietis Ryanas Lochte'as. Jo komandos narys Tyleris Clary buvo netgi įkalbėtas lipti ant pakylos ir kaip reikiant pasukinėti plokšteles, palaikant šėlstančiai miniai.

Vakarėliai jėgų neprideda

Kai kurie sportininkai nepasivargino išlįsti į miestą, tačiau vakarų taip pat neleido liūdėdami. Vos po kelių valandų po pergalės 100 metrų rungtyje, Usainas Boltas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė savo ir trijų damų iš Švedijos rankinio komandos nuotrauką – ir visa tai vyko apie 3 val. ryto.

Tačiau visi šie vakarojimai kai kam neišeina į gera. Svaigieji gėrimai kaip vampyrai vilioja ir čiulpia sportininkų energiją. C. Le Closas prisipažino, kad jaučiasi išsekęs. „Buvo beprotiška. Neišsimiegojau nuo tada, kai baigėsi plaukimas. Eidavau į lovą labai vėlai, gal trečią, o gal dar vėliau. Bandžiau likti kambaryje, miegoti, bet negalėjau. Laimėjus auksą viskas labai pasikeitė“, - neslėpė čempionas, kurį šlovė griūte užgriuvo.

Pasak C. Le Closo, atmosfera kaimelyje ėmė kaisti nuo tada, kai baigėsi pirmosios rungtys. „Praėjusi naktis buvo pašėlusi – visi buvo tokie susijaudinę“, - sakė vyras. Jis ir jo kolegos savo apartamentus pavertė tikra linksmybių zona. „Mes žinome, kad kol nesivaržome, galime patriukšmauti“, - kalbėjo Chadas.

Noras nusimesti grandines

Kitas atletas, siekiantis mėgautis kiekviena sėkmės akimirka, yra Peteris Wilsonas, Didžiajai Britanijai iškovojęs auksą šaudymo rungtyje praėjusį ketvirtadienį. 25-erių čempionas prisiekė, kad viskam pasibaigus atšvęs audringai ir „iškrės kokią nors kvailystę“. Sportininkas, remiamas Dubajaus karališkosios šeimos, įsigeidė asmeniškai jiems padėkoti tą patį vakarą, kai laimėjo. Karališkoji šeima pavakarieniavo su jo trenerio broliu Sheikhu Ahmedu al Maktoumu jo namuose priešais „Harrods“ prekybos centrą, o po to visi patraukė į išskirtinį Londono viešbutį, kur Jungtinių Arabų Emyratų šeimyna išnuomojo visą aukštą.

Čia jie gėrė beprotiškus kiekius... arbatos. „Buvo jau vėlu ir tai buvo proga padėkoti. Tačiau nuo šiol aš švęsiu, kiek galėsiu“, - žadėjo sportininkas.

Jis taip pat atskleidė, kodėl sportininkai elgiasi, tarsi nutrūkę nuo grandinės: „Aš šešerius metus lenkiau nugarą, kad galėčiau patekti į žaidynes – šešerius metus, per kuriuos visa energija skiriama tik vienam dalykui, šešerius metus, per kuriuos negali išlenkti taurelės. Tiesiog nuostabu turėti keletą dienų, kai gali leisti sau atsipalaiduoti. Ketinu išgerti du ar tris, o gal keturis arba penkis, arba šešis alaus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.