EUROLYGA 2023

Parkinsonu sergantis vyras olimpiadoje areštuotas, nes nesišypsojo

Atėjęs pažiūrėti dviračių lenktynių Parkinsono liga sergantis vyras buvo išmestas lauk,nes... nesišypsojo. Markas Worsfoldas, kovos menų treneris ir buvęs karys, teigia, jog jį bloškė ant žemės ir surakino antrankiais, - pranešama „Dailymail“.

Dviračių plento lenktynes stebėjęs vyras areštuotas, nes jo veide nebuvo matyti džiaugsmo. ("Reuters")<br>"Reuters"
Dviračių plento lenktynes stebėjęs vyras areštuotas, nes jo veide nebuvo matyti džiaugsmo. ("Reuters")<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2012, 10:41 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:24 AM

Susirūpinusi žmona Nicola sužinojo, kad jos vyras suimtas tik tuomet, kai pranešė apie jo dingimą, kai jis nepasirodėį jų dukros devintajame gimtadienio vakarėlyje.

54-erių metų vyrui buvo atliktas DNR tyrimas ir paimti pirštų antspaudai dar prieš tai, kai jo buvo paklausta, kodėl šis neatrodė laimingas, stebėdamas lenktynes liepos 28-ąją. Policija teigė, kad areštuoti buvo būtina, kad būtų išvengta neramumų, nes jis stovėjo netoli grupės protestuotojų.

Tačiau M. Wordfoldas, kuriam prieš dvejus metus diagnozuota Parkinsono liga, paaiškino, kad vienas jo ligos simptomų kaip tik yra raumenų įsitempimas, kuris gali paversti veidą abejingu, be emocijų. Vyras, kuris stabtelėjo pažiūrėti vyrų dviračių plento lenktynių Leterhede po to, kai netoliese baigė Tekvondo (korėjiečių kovos meno) demonstraciją, buvo areštuotas ir nuvežtas į policijos komisariatą, nes nesišypsojo.

„Aš sėdėjau ir galvojau apie savo reikalus. Nieko nepaaiškinę, policininkai bloškė mane ant žemės ir surakino taip, kad lenktynes mačiau tik pro žmonių pėdas ant šaligatvio. Jie galėjo elgtis ir gražiau. Buvau areštuotas, nes nesišypsojau. Aš juk sergu Parkinsonu“, - guodėsi Markas.

Policininkai atsipirko atsiprašymu

Vyras, gyvenantis vaizdingoje vietovėje netoli Vokingo, prašė iš policijos atsiprašymo laiško. Policija teigia, kad iš tiesų jis buvo areštuotas dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo, bet jis buvo įspėtas žodžiu prieš imantis kitų veiksmų. Atstovas spaudai taip pat pridūrė, kad vyras su savimi turėjo lenktinį peilį ir keletą guminių peilių, naudotų Taekvondo demonstracijai.

Vėliau pareigūnai, kurie jį areštavo, vyro atsiprašė.

Policijos atstovas savo pareiškime teigė: „Jis buvo labai arti grupės protestuotojų ir dėl jo elgesio, aprangos ir buvimo arti tako, pareigūnai jį suėmė, kad būtų išvengta galimo tvarkos pažeidimo. Buvo keletas faktorių, leidusių policijai jį areštuoti, įskaitant tai, kad lenktynininkai artėjo, o saugumo reikalavimai buvo padidinti dėl renginio svarbumo ir netgi dėl didelio žiūrovų skaičiaus.“

Pasak kalbėtojo, policijos pajėgos gavo iš M. Worsfoldo laišką, kuriame jis teigia, kad „supranta ir vertina tai, jog pareigūnai ėmėsi tokių veiksmų.

Kovotojai už sergančiuosius Parkinsono liga teigė, kad tai yra „nuolat pasitaikančių nesusipratimų“ pavyzdys. Jų atstovė Laura Bowey pridūrė: „Nepaisant to, kad Parkinsonu serga daugiau kaip 127 tūkst. žmonių Jungtinėje Karalystėje, ligoniai visuomet patenka į panašius nesusipratimus, susijusius su jų būkle.“

„Pernelyg dažnai žmonės pasakoja, kad jie kaltinami, jog yra girti arba keistai elgiasi, kai jie tiesiog užsiima savo kasdiene veikla. Tikimės kad Marko patirtis padės atkreipti dėmesį į šią gluminančią problemą“, - sakė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.