EUROLYGA 2023

Olimpiečių pagerbimas Vyriausybėje: L. Asadauskaitė premjerui padovanojo špagą

Trečiadienį sėkmingai Londono olimpiadoje pasirodę mūsų šalies sportininkai sulaukė dar vienos sveikinimų bangos ir pagerbimo. Vyriausybės rūmuose ministras pirmininkas Andrius Kubilius olimpiečiams, kurie pelnė medalius ar iškovojo 4–8 vietas, jų treneriams ir aptarnaujančiam personalui įteikė simbolinius premijų čekius. Pagrindiniais ceremonijos veikėjais tapo sportininkai, iš Londono sugrįžę su medaliais. Tiesa, tarp jų nebuvo Rūtos Meilutytės – jai atstovavo tėvas Saulius Meilutis.

Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Aug 22, 2012, 6:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:31 AM

Kaip teigė olimpinės plaukimo čempionės tėvas, sportininkė  trečiadienį Kaune buvo susitarusi tikrintis sveikatą ir negalėjo atšaukti vizito pas gydytojus.

„Tai planinis patikrinimas", - sakė S. Meilutis, prasitaręs, jog Rūta dar neapsisprendė, kur investuos gautą solidžią piniginę premiją.  

Į Vyriausybę taip pat neatvyko šiuo metu Lozanoje varžyboms besirengiantis disko metikas Virgilijus Alekna, poilsiaujantis imtynininkas Aleksandras Kazakevičius ir penkiakovininkas Justinas Kinderis bei vaiko gimtadienį švenčianti buriuotoja Gintarė Scheidt.

Vyriausybės vadovas A. Kubilius neišvydo ir nė vieno aštuntąją vietą olimpiadoje užėmusios Lietuvos rinktinės krepšininko – nacionalinei komandai atstovavo tik buvęs jos atašė Antanas Guoga ir trenerio asistentas Robertas Kuncaitis.

Plaukikei R. Meilutytei ir penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei atiteko premijos po 400 tūkst. litų, kanojininkui J. Šuklinui – 200 tūkst., boksininkui Evaldui Petrauskui bei imtynininkui Aleksandrui Kazakevičiui – po 150 tūkst. litų premijos.

„Vien žodžiais „ačiū" neapsiribosi. Man smagu, kad būdamas premjeru jau antrą kartą įteikiu piniginius čekius  olimpiečiams. Tai dariau ir po 2000 metų olimpiados Sidnėjuje", - sakė A. Kubilius.

Beje, L. Asadauskaitė į Vyriausybę atvyko su dovanomis – olimpinė čempionė A. Kubiliui įteikė vardinę špagą, o Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Viktoras Majauskas premjerui siūlė "pabaksnoti" ja daug problemų keliančius žmones.

„Špaga nepradurs žmogaus, tik mėlynę paliks ant kūno", - juokavo V. Majauskas.  

Dar 11 sportininkų ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė olimpinėse žaidynėse užėmė 4–8 vietas – jiems taip pat buvo įteikti simboliniai čekiai.

Ketvirtą vietą disko metimo sektoriuje laimėjęs V. Alekna iš valstybės gaus 80 tūkst. litų premiją, penktąją poziciją septynkovėje užėmusi Austra Skujytė ir dviračių treke iškovojusi Simona Krupeckaitė – po 60 tūkst. litų, už pelnytą šeštą vietą buriavimo varžybose Gintarė Scheidt ir irkluotojai Saulius Ritteris bei Rolandas Maščinskas – po 40 tūkst. litų, septinti likę S. Krupeckaitė ir imtynininkas Edgaras Venckaitis – po 30 tūkst. litų, o aštunti likę Lietuvos krepšinio rinktinės nariai, penkiakovininkas Justinas Kinderis, plaukikas Giedrius Titenis, irkluotojai Mindaugas Griškonis bei Donata Vištartaitė gaus po 20 tūkst. litų.

Perpus mažesnes premijas gavo sportininkų treneriai ir dar kuklesniais pinigais tenkinosi olimpiečius aptarnaujantis personalas.

Iš viso sėkmingai pasirodžiusiems atletams, jų treneriams bei sportininkus prižiūrėjusiems medikams ir mokslininkams bus įteikta  3,3 mln. litų premijų. Šiandien visi apdovanotieji piniginėmis premijomis gavo tik simbolinius čekius, o pinigai per mėnesį bus pervesti į banko sąskaitas.

Taip pat Vyriausybėje olimpiečiams buvo įteikti Kūno kultūros ir sporto departamento medaliai.

Ministras pirmininkas savo kalboje pabrėžė, kad šios olimpinės žaidynės Lietuvai buvo ypač sėkmingos, o pagal medalių skaičių tūkstančiui gyventojų Lietuva pateko į geriausiai pasirodžiusių valstybių dešimtuką.

„Galime ne tik didžiuotis individualiomis mūsų sportininkų pergalėmis, bet ir tuo, kad Lietuva pagal pasiektus rezultatus, medalius, tenkančius tūkstančiui gyventojų, pasaulyje yra 8–10 vietoje. Kas mus lenkia? Trinidadas ir Tobagas, įvairios salų valstybės. Gyvenime jos mums ne konkurentės“, – nesikuklino premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.