EUROLYGA 2023

Vyriausybės rūmuose olimpiečiams bus įteiktos premijos

Vyriausybės rūmuose ministras

Lietuvai atstovaujantys sportininkai Londono vasaros olimpinėse žaidynėse iškovojo du aukso, vieną sidabro bei du bronzos medalius. (J. Stacevičius).
Lietuvai atstovaujantys sportininkai Londono vasaros olimpinėse žaidynėse iškovojo du aukso, vieną sidabro bei du bronzos medalius. (J. Stacevičius).
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 22, 2012, 8:15 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:00 AM

Lietuvai atstovaujantys sportininkai Londono vasaros olimpinėse žaidynėse iškovojo du aukso, vieną sidabro bei du bronzos medalius. Dar 11 sportininkų ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė olimpinėse žaidynėse užėmė 4 – 8 vietas.

Premjeras sportininkams įteiks simbolinius premijų čekius. Iš viso olimpiečiams, jų treneriams bei sportininkus prižiūrėjusiems medikams ir mokslininkams bus įteikta premijų už 3,3 mln. litų.

Už pirmąją vietą olimpinėse žaidynėse skiriama 400 tūkst. litų premija, už antrąją – 200 tūkst., už trečiąją – 150 tūkst. litų.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad šios olimpinės žaidynės Lietuvai buvo ypač sėkmingos, o pagal medalių skaičių tūkstančiui gyventojų Lietuva pateko į geriausiai pasirodžiusių valstybių dešimtuką.

„Galime ne tik didžiuotis individualiomis mūsų sportininkų pergalėmis, bet ir tuo, kad Lietuva pagal pasiektus rezultatus, medalius, tenkančius tūkstančiui gyventojų, esame pasaulyje yra 8-10 vietoje“, - LRT radijui antradienį sakė premjeras.

A.Kubilius teigė taip pat ketinantis su sportininkais aptarti klausimus dėl sporto infrastruktūros.

Londono olimpinėse žaidynėse čempionėmis tapo plaukikė Rūta Meilutytė ir šiuolaikinės penkiakovės atstovė Laura Asadauskaitė, sidabro medalį laimėjo kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, bronzos medalininkais tapo imtynininkas Aleksandras Kazakevičius bei boksininkas Evaldas Petrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.