EUROLYGA 2023

D. Gudzinevičiūtės mintyse – LTOK prezidento rinkimai ir karjeros pabaiga

Po Londono olimpinių žaidynių šaulė Daina Gudzinevičiūtė ne tik nesitreniravo, bet ir nelaikė rankose ginklo. Tačiau šis faktas nesutrukdė 2000 metų Sidnėjaus olimpinei čempionei iškovoti trečiąją vietą jau 15 kartą rengiamose „Žalgirio Didžiojo Prizo 2012“ skrendančių taikinių šaudymo varžybose. „Tik šeštadienį nuplėšiau muitinės plombą nuo šautuvo dėklo – sugrįžusi iš Londono nenorėjau treniruotis. Todėl trečioji vieta man yra tikrai geras rezultatas“, - sakė 46-erių D. Gudzinevičiūtė.

D. Gudzinevičiūtė šaudymo varžybose Vilniuje užėmė 3 vietą - varžybų momentai.<br>V. Ščiavinskas
D. Gudzinevičiūtė šaudymo varžybose Vilniuje užėmė 3 vietą - varžybų momentai.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Aug 26, 2012, 9:34 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:35 AM

Tranšėjinėje aikštėje šeštadienį ir sekmadienį Vilniaus šaudykloje sėkmingai šaudžiusi D. Gudzinevičiūtė aplenkė 27 konkurentus ir į finalą pateko su geriausiu rezultatu: kartu su estu Anrdesu Kullu lietuvė iš 200 taikinių numušė 184.

Tačiau finale garsiai Lietuvos šaulei teko nelengva dalia išlaikyti kitų penkių varžovų spaudimą. Iš 25 taikinių D. Gudzinevičiūtė pataikė 17 ir persišaudyme dėl 2-osios vietos - iki pirmo nepataikyto taikinio - tik po devynių šūvių serijos pralaimėjo estui Urmui Saaliste. Kvalifikacijoje pastarasis buvo trečias, numušęs 180 lėkštelių, o finale jis nepataikė į keturias lėkšteles. Nugalėtoju tapo estas A. Kullas, per lemiamą finalinę seriją nepataikęs taip pat 4 taikinių.

„Tikrai nelengva konkuruoti su vyrais – juk moterų varžybose šaudoma į 75 taikinius, o čia turėjau iš viso šauti į 225 lėkštutes. Skirtumas matosi“, - sakė D. Gudzinevičiūtė, sėkmingiausiai pasirodžiusi iš visų Lietuvos atstovų. Varžybose grūmėsi 9 šalių šauliai.

Apvalioje aikštėje niekas negalėjo prilygti Rusijos šaudymo rinktinės nariui Valerijui Šominui. Šis kvalifikacijoje iš 200 galimų pataikė į 199 taikinius, o finale iš 25 lėkštučių numušė 24. Iš viso apvalioje aikštėje kovojo 32 dalyviai.

- Ar dar šiemet nusimato varžybų, ar tai paskutinieji startai?, - lrytas.lt paklausė D. Gudzinevičiūtės.

- Yra dar varžybų – greitai vyks atviras Baltarusijos čempionatas, tačiau nežinau, ar važiuosiu. Banali situacija: pase jau nėra kur dėti vizų ir jį tektų staigiai keisti. Sezonas eina į pabaigą, todėl viskas rimsta.

- Vadinasi, turėsite daugiau laiko sudėlioti taškus, įvertinti pasirodymą olimpiadoje?

- Kaip čia pasakius... Sportinė veikla rimsta, bet turiu idėjų ne tik dėl savo sportinės karjeros...

- Ką reiškia „dėl karjeros“?

- Tai ką, aš tik atnešusi pažymą, jog miriau galėsiu baigti sportinę karjerą? Viskas turi pradžia ir pabaigą – amžino nieko nėra. Reikia jau galvoti ir apie kitą veiklą. Dabar mąstau apie būsimus Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento rinkimus.

- Norite pasakyti, kad žiemą dalyvausite LTOK prezidento rinkimuose?

- Aš tik mąstau apie tai – negaliu patvirtinti ar paneigti, kad kandidatuosiu, tačiau neatmetu tos galimybės, kad kelsiu savo kandidatūrą. Per mėnesį apsispręsiu.

- O kaip su šaudymo sportu?

- Jei žengsiu šį žingsnį, dviejų darbų negalėsiu daryti – teks atsisveikinti su šaudymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.