EUROLYGA 2023

Į Londoną grįžo olimpinė dvasia, iškilmingai atidarytos parolimpinės žaidynės

Nors Londono olimpinių žaidynių uždanga nusileido prieš tris savaites, olimpinė nuotaika iš Didžiosios Britanijos sostinės niekur nedingo. Trečiadienio vakarą iškilmingai atidarytos parolimpinės žaidynės.

Londone vyko parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonija.<br>AP
Londone vyko parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 11:23 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:47 AM

Londono parolimpinėse žaidynėse, kurios startuos rugpjūčio 30 dieną ir vyks iki rugsėjo 9-osios, Lietuvai atstovaus šešių narių golbolo (aklųjų riedulio) rinktinė, plaukikas Kęstutis Skučas ir keturi lengvaatlečiai - Ramunė Adomaitienė (šuolis į tolį), Irena Perminienė (rutulys), Mindaugas Bilius (rutulys, diskas) bei R. Urbonas (rutulys).

Lietuvos trispalvę parolimpiados atidarymo ceremonijoje neš tituluotas rutulio stūmikas, tris medalius – vieną sidabro ir du bronzos – savo kolekcijoje turintis Rolandas Urbonas.

Atidarymo ceremonijoje nebus Lietuvos golbolo rinktinės, mat jau ketvirtadienį ji pradeda kovą su Didžiosios Britanijos rinktine.

Parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje pluša 3 tūkst. savanorių, o renginį stadione stebės apie 80 tūkst. žiūrovų.

Parolimpinėse žaidynėse dalyvaus 4200 sportininkų iš 166 valstybių.

Istorija. Abejos žaidynės turi atskiros komitetus – yra tarptautinis olimpinis komitetas bei tarptautinis parolimpinis komitetas. Pirmosios parolimpinės žaidynės 1960 metais Romoje vyko savaitę po vasaros žaidynių. Po ketverių metų Tokijuje vykusias olimpiadas taip pat skyrė savaitę.

Tačiau 1968 metais Meksikoje buvo atsisakyta rengti parolimpines žaidynes. Tuomet jos buvo perkeltos į Tel Avivą ir iki 1988 metų parolimpinės žaidynės vyko atskirai nuo olimpinių.

1988 metais vasaros olimpinės žaidynės vyko Seule, kuris sutiko priimti parolimpiečius. Nuo to laiko žaidynės vėl vyko kartu. 2001 metais buvo oficialiai nuspręsta, jog miestas, norintis surengti olimpines žaidynes, turi rengti ir parolimpiadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.