EUROLYGA 2023

Per parolimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją Lietuvos delegacijoje trūks golbolininkų

„Juokinga, bet anglai elgiasi taip, tarytum pirmą kartą gyvenime pamatė lietų ir juos ištiko šokas“, - linksmai apie mūsų valstybės vėliavos pakėlimą olimpiniame kaimelyje pasakojo Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis. Jau penkias dienas parolimpiadai Londone besirengianti 11 sportininkų Lietuvos delegacija šiandien per žaidynių atidarymo ceremoniją į stadioną įžengs ne pilna sudėtimi – jėgų neeikvoti nutarė ambicijų auksą Londone iškovoti puoselėjantys golbolininkai.

Trečiadienį vakare Londone vyks parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonija, o jau ketvirtadienį prasidės kovos dėl medalių. (Reuters nuotr.)
Trečiadienį vakare Londone vyks parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonija, o jau ketvirtadienį prasidės kovos dėl medalių. (Reuters nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Aug 29, 2012, 11:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:47 AM

„Vyrams jau kitą rytą 9 valandą teks grumtis su Didžiosios Britanijos atstovais. Jie nutarė, kad liks kaimelyje. Tad parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos metu į stadioną įžengs penki mūsų sportininkai ir keli treneriai“, - apie šios dienos Londono parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos niuansus portalui lrytas. lt sakė G. Zavadckas.

Lietuvos trispalvę parolimpiados atidarymo ceremonijoje neš tituluotas rutulio stūmikas, tris medalius – vieną sidabro ir du bronzos – savo kolekcijoje turintis Rolandas Urbonas. Londono parolimpinėse žaidynėse, kurios startuos rugpjūčio 30 dieną ir vyks iki rugsėjo 9-osios, Lietuvai atstovaus šešių narių golbolo (aklųjų riedulio) rinktinė, plaukikas Kęstutis Skučas ir keturi lengvaatlečiai - Ramunė Adomaitienė (šuolis į tolį), Irena Perminienė (rutulys), Mindaugas Bilius (rutulys, diskas) bei R. Urbonas (rutulys).

„Jei visi vienuolika mūsų parolimpinės rinktinės narių laimėtų medalius, jų būtų septyni – golbolo atstovų medalius laikytume vienu apdovanojimu. Tačiau visi tikrai nelaimės – manau, kad galime pasvajoti apie 3 medalius, o du apdovanojimai būtų realus rezultatas“, - sakė vakar į Londoną atskridęs LPOK prezidentas Vytautas Kvietkauskas.

Šalies parolimpinio komiteto generalinis sekretorius G. Zavadckas pasakojo, kad Lietuvos delegacija įsikūrė šeštame vieno iš devynaukščių olimpinio kaimelio namų aukšte. Žemiau ir aukščiau lietuvių apsigyveno australai bei Alžyro sportininkai.

Nors didelių nesusipratimų įsikuriant olimpiniame kaimelyje nebuvo, vis dėlto vienam iš LPOK vadovų ne kartą teko belstis į organizacinio komiteto duris.

„Tai rakto nebuvo, tai telefono, tai šaldytuvo. Teko reikalauti ir antklodžių sportininkams. Bet organizatorius taip pat galima suprasti – sportininkų antplūdis, visi visko nori“, - teigė G. Zavadckas.

Tačiau Lietuvos delegacijos vadovas negalėjo suprasti, kodėl anglai pasijuto bejėgiai prapliupus lietui.

„Rugpjūčio 25 dieną olimpiniame kaimelyje turėjo būti pakelta Lietuvos trispalvė. Bet labai lijo ir patys anglai elgėsi kaip maži vaikai – negalėjo pasakyti ar bus keliama vėliava, ar ceremoniją teks atidėti. Likus pusvalandžiui iki numatytos ceremonijos valandos jie vis dar kalbėjo apie lietų kaip apie stichinę nelaimę, nors stebėti vėliavos pakėlimą jau rinkosi Lietuvos ambasados Didžiojoje Britanijoje darbuotojai, vietos lietuvių žurnalistai.

Organizatoriai tik ir šnekėjo apie nežinia iš kur „atsiradusį“ lietų ir tik po valandos surado vietą kaimelyje, kur yra stogas bei buvo pakelta trispalvė“, - pasakojo G. Zavadckas.

Ketvirtadienį parolimpiadoje startuos tik mūsų šalies golbolo meistrai, o jau penktadienį be pastarųjų savo jėgas išbandys R. Adomaitienė bei S. Skučas.

2008 metais Pekino parolimpinėse žaidynėse dalyvavo rekordinis Lietuvos sportininkų skaičius - 26. Kinijoje golbolo rinktinė ir rutulio stūmikė Aldona Grigaliūnienė iškovojo sidabro medalius.

Iš viso per penkerias parolimpines žaidynes, kuriose dalyvauja sportininkai su fizine ir regėjimo negalia, lietuviai yra iškovoję 30 medalių (Barselonoje - 7, Atlantoje - 11, Sidnėjuje - 3, Atėnuose - 7, Pekine – 2).

Lietuvos parolimpiečiai yra iškovoję 4 aukso, 11 sidabro ir 15 bronzos medalių.

Londono parolimpinės žaidynės dėl medalių 20-je rungčių varžysis daugiau kaip 4300 atletų iš 166  valstybių.

Lietuvos parolimpiečių startų tvarkaraštis (data laikas sportininkas rungtis):

08-30 11:00 val. Lietuva – Didžioji Britanija golbolas

08-31 12:15 val. Ramunė Adomaitienė šuoliai į tolį

08-31 12.15 val. Lietuva – Suomija golbolas

08-31 13:47 ir *22:34 val. Kęstutis Skučas plaukimas 50 m laisvu stiliumi (kvalifikacija ir finalas)

09-01 13:30 val. Lietuva – Brazilija golbolas

09-01 21:05 val. Irena Perminienė rutulio stūmimas

09-02 21:45 val. Lietuva – Švedija golbolas

09-03 12:05 val. Rolandas Urbonas rutulio stūmimas (kvalifikacija)

09-04 21:45 val. Lietuva – Turkija golbolas

09-05 13:10 val. Mindaugas Bilius rutulio stūmimas (finalas)

09-06 20:00-0:00 val. *Lietuva Golbolas, ketvirtfinaliai

09-06 12:55 ir *20:48 val. Kęstutis Skučas Plaukimas 50 m nugara (kvalifikacija ir finalas)

09-06 20:30-23:00 val. *Lietuva golbolas, pusfinaliai

09-07 20:30-23:00 val. *Lietuva golbolas, finalai

09-07 21:30 val. Mindaugas Bilius disko metimas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.