EUROLYGA 2023

„Girstučio“ baseinui prašoma papildomų lėšų naujesnei įrangai

Kaune rekonstruojamų

Šiuolaikinės penkiakovės atstovai „Girstutyje“ galės tobulinti ne tik plaukimo įgūdžius - cokolinėje komplekso dalyje ketinama įrengti 200 kvadratinių metrų ploto patalpą, pritaikytą fechtavimo ir šaudymo treniruotėms.<br>N. Povilaitis.
Šiuolaikinės penkiakovės atstovai „Girstutyje“ galės tobulinti ne tik plaukimo įgūdžius - cokolinėje komplekso dalyje ketinama įrengti 200 kvadratinių metrų ploto patalpą, pritaikytą fechtavimo ir šaudymo treniruotėms.<br>N. Povilaitis.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-30 23:28, atnaujinta 2018-03-17 01:14

„Sportinis plaukimo baseinas buvo projektuojamas kaip atitinkantis visus reikalavimus rengti visų lygių sporto varžybas. Tačiau nuo techninio projekto parengimo 2006 metais iki šių dienų labai patobulėjo ir pasikeitė plaukimo baseinų įrangos technologiniai sprendimai. Techniniame projekte numatyti elektroninės laiko matavimo sistemos dalies ir įrangos techniniai parametrai jau neatitinka šiuolaikinių reikalavimų“, - Kauno miesto savivaldybės ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas miesto mero patarėjas Zenonas Abramavičius.

Šis klausimas aptartas trečiadienį Vyriausybėje vykusiame pasitarime, kuriame su trijų didžiausių šalies miestų vadovais kalbėta apie tarptautinius standartus atitinkančius sporto baseinus.

Pasak ministro pirmininko kanclerio Deivido Matulionio, papildomai „Girstučiui“ reikėtų kelių šimtų tūkstančių litų.

„Tai buvo darbinis susitikimas, per anksti kalbėti apie pinigų skyrimą, kol tam nepritarė Vyriausybė“, - BNS ketvirtadienį sakė D.Matulionis.

Anot savivaldybės panešimo, už papildomas lėšas šiuo metu rekonstruojamų „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų 50 metrų ilgio baseine būtų sumontuota moderniausia elektroninė laiko matavimo sistema ir kita būtina įranga.

„Pagrindiniai ir patys svarbiausi „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcijos darbai jau baigti. Artimiausiu metu bus atliekami hidroizoliaciniai bandymai. Su bendrove „Kauno vandenys“ jau tariamasi dėl bandymams reikalingo vandens kiekio. Po to iš Vokietijos atvežtomis plytelėmis bus klojama pagrindinio baseino vonia. Šiuo metu statybininkai baigia apšiltinti pastatą ir netrukus pradės teritorijos tvarkymo darbus: asfaltuos stovėjimo aikštelę, pasodins veją, įrengs teritorijos apšvietimą, trinkelėmis išklos takus“, - pasitarimo dalyviams apie „Girstučio“ rekonstrukcijos darbus pasakojo A.Kupčinskas.

Savivaldybė taip pat nurodo, kad Lietuvos plaukimo federacija buvo įpareigota jai pateikti detalią informaciją apie dabartinius technologinius sprendimus, būtinus moderniam ir visus tarptautinius reikalavimus atitinkančiam plaukimo baseinui. Gavus šią informaciją, bus aišku, kokio finansavimo bus prašoma iš Vyriausybės.

„Tuo pačiu planuojame baseine įrengti papildomą įrangą, kuri leis jame rengti ne tik plaukimo, bet ir vandensvydžio varžybas. Be to, „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmuose galės treniruotis šiuolaikinės penkiakovės atstovai“, - tvirtino meras.

Šiuolaikinės penkiakovės atstovai „Girstutyje“ galės tobulinti ne tik plaukimo įgūdžius - cokolinėje komplekso dalyje ketinama įrengti 200 kvadratinių metrų ploto patalpą, pritaikytą fechtavimo ir šaudymo treniruotėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.