EUROLYGA 2023

Kvapą gniaužiančioje bokso dvikovoje V. Kličko gins titulą

Šį savaitgalį „Viasat Sport Baltic“ kanalo žiūrovai galės išvysti dvi bokso gigantų kovas. Jose grumsis aukščiausio lygio asai.

V. Kličko intensyviai ruošiasi kovai dėl titulo<br>AP
V. Kličko intensyviai ruošiasi kovai dėl titulo<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2012, 3:14 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:46 PM

Rugsėjo 8 dieną 23 val. 55 min. prasidės tiesioginė transliacija iš Maskvos, kur garsusis sunkiasvoris iš Ukrainos Vitalijus Kličko grumsis su profesionalų ringe dar nepralaimėjusiu Vokietijos atstovu Manueliu Charru. Tai bus mūšis dėl WBC (Pasaulio bokso kongreso) čempiono diržo.

Rugsėjo 9-osios ankstų rytą, 4 val. 30 min., – tiesioginė transliacija iš JAV miesto Ouklando. Čia dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos) ir WBC čempiono titulų antrojo vidutinio svorio kategorijoje (iki 76,2 kg) kausis du amerikiečiai – Andre Wardas ir Chadas Dawsonas.

Kova Maskvoje gali tapti paskutiniu vyresniojo iš brolių Kličko 41 metų Vitalijaus pasirodymu bokso ringe. Taip nutiks, jei bokso veteranas šį rudenį pateks į Ukrainos parlamentą. 203 cm ūgio V. Kličko Rusijos sostinėje gins pasaulio čempiono vardą.

Pasak daugelio bokso apžvalgininkų, Vitalijaus Maskvoje laukia itin rimtas iššūkis. 27 metų sirų šeimoje Libane gimęs 192 cm ūgio M. Charras, kuris profesionalų varžybose iškovojo 21 pergalę (11 nokautu) ir nepatyrė nė vienos nesėkmės, pasižymi labai galingais smūgiais, be to, yra ištvermingesnis už daug vyresnį varžovą. Ukrainiečio pagrindiniai koziriai – kur kas didesnis ūgis ir ilgesnės nei priešininko rankos.

Profesionalų ringe 44 kartus laimėjęs (40 nokautu) ir dusyk suklupęs V. Kličko prieš kovą gyrė savo priešininką: „Charras dabar yra vienas geriausių sunkiasvorių boksininkų pasaulyje. Jis jaunas, stiprus, agresyvus.“

Tuo tarpu Vokietijos atstovas tryško pasitikėjimu savo jėgomis: „Esu 1000 procentų įsitikinęs, kad mano taktika bus geresnė nei Vitalijaus. Aš būsiu naujasis WBC čempionas.“ Didžiulės intrigos galima laukti ir A. Wardo bei Ch. Dawsono akistatoje. Jie iš esmės vienodo lygio atletai. Abu titulus ginsiantis 28 metų 180 cm ūgio A. Wardas profesionalų varžybose nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, šventė 25 pergales (13 nokautu).

30-metis 188 cm ūgio Ch. Dawsonas yra pasaulio čempionas pagal WBC versiją kitoje kategorijoje – pussunkio svorio (iki 79,4 kg). Jo statistika taip pat įspūdinga – 31 laimėta kova (17 nokautu) ir tik viena nesėkmė.

V. Kličko ir M. Charro kovos vaizdo įrašą bus galima stebėti rugsėjo 9 d. 7.00 ir 17.00 val., 10 d. 21.00 val. A. Wardo ir Ch. Dawsono akistatos pakartojimas – 9 d. 9.20 ir 18.00 val., 10 d. 23.20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.