EUROLYGA 2023

Londone surengtas olimpinių žaidynių uždarymo paradas

Londone pirmadienį

Dviratininkė Sarah Story šių metų parolimpinėse žaidynėse iškovojo 4 aukso medalius. Iš viso 34 metų sportininkė turi 11 olimpinių apdovanojimų - iš jų 5 iškovoti anksčiau, kai S. Story dalyvavo plaukimo varžybose. ("Reuters")
Dviratininkė Sarah Story šių metų parolimpinėse žaidynėse iškovojo 4 aukso medalius. Iš viso 34 metų sportininkė turi 11 olimpinių apdovanojimų - iš jų 5 iškovoti anksčiau, kai S. Story dalyvavo plaukimo varžybose. ("Reuters")
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2012, 10:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:34 PM

Išpuoštomis judančiomis platformomis, kurių buvo 21, Olimpinių ir Parolimpinių žaidynių sportininkai važiavo nuo Šv.Pauliaus katedros iki Bakingamo rūmų, o danguje Karališkųjų oro pajėgų akrobatai virš Malo gatvės nutiesė tris spalvotas juostas - raudoną, baltą ir mėlyną.

„Neįtikėtina, jog visa tai mums visiems, - sakė Zara Phillips karalienės Elizabeth II anūkė, laimėjusi dailiojo jojimo sidabro medalį. - Tartum būtų visos žaidynės ..., minia neįtikėtina, mes jiems taip dėkingi“.

Londone surengtos dvejos sklandžios žaidynės, nepaisant buvusio nerimo dėl saugumo užtikrinimo ir atšiaurokų orų, pakėlusios recesijos apimtos šalies gyventojų ūpą. Tarptautinio dėmesio centre Britanija atsidūrė jau gegužę, kai buvo švenčiamas karalienės deimantinis jubiliejus.

„Kokia auksinė vasara buvo mūsų šaliai, - džiaugėsi ministras pirmininkas Davidas Cameronas. - Manau, tai suteikė mums didžiulį dvasinį pakilimą; suvienijo mūsų šalį“.

Anot D. Camerono, reikia imti pavyzdį iš Olimpinių žaidynių, kai Europos šalys kovoja su milžiniškomis skolomis, imasi griežto taupymo programų.

„Manau, dar kai ko galime pasimokyti iš šio nepaprasto laikotarpio, - kalbėjo jis prie Dauning Strito. - Norint šalims laimėti šiame konkuruojančiame ir sunkiame pasaulyje, reikia tikėti, kad galima nuveikti didžiulių darbų“.

„Reikia tikėti, kad galima padaryti geriausiai, laimėti geriausiai, ir, manau, kad Olimpines ir Parolimpines žaidynes mes surengėme kaip vieninga šalis“.

Olimpines žaidynes praėjusį mėnesį Didžioji Britanija baigė trečioje vietoje, pelniusi 29 aukso, 17 sidabro ir 1 bronzos medalių, viršydama 2008-ųjų Olimpiados rezultatus.

Parolimpinėse žaidynės britų komanda liko trečia su 120 medalių, nors siekta antrosios vietos.

Londono sporto vasaros pabaigtuves sekmadienį vakare vainikavo koncertas, kuriame dalyvavo rokeriai „Coldplay“, ritmenbliuzo žvaigždė Rihanna, reperis Jay-Z.

Parolimpinių žaidynių uždarymo ceremonija buvo surengta Olimpiniame stadione miesto rytinėje dalyje, kur, Londonui laimėjus teisę surengti Olimpines žaidynes, per septynerius metus apleista pramoninė zona virto 226 ha miesto parku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.