EUROLYGA 2023

Kikbokso garsenybė S. Maslobojevas: „Stiprus tas, kuris susivaldo“

„Vos ne kasdien sulaukiu naujų norinčiųjų sportuoti. Tikrai prisijungs dar trys merginos. Turiu minčių suburti papildomą grupę. Pas mane treniruojasi daugiausia žmonės iki 21 metų, nes vyresniems laikas - pusę penkių -- nėra patogus, ne visi būna baigę darbus“, - pasakojo 25-erių S. Maslobojevas.

S. Maslobojevo treniruotė.<br>J. Stacevičius
S. Maslobojevo treniruotė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Sep 15, 2012, 9:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:17 PM

„Vos ne kasdien sulaukiu naujų norinčiųjų sportuoti. Tikrai prisijungs dar trys merginos. Turiu minčių suburti papildomą grupę. Pas mane treniruojasi daugiausia žmonės iki 21 metų, nes vyresniems laikas - pusę penkių -- nėra patogus, ne visi būna baigę darbus“, - pasakojo 25-erių S. Maslobojevas.

Iš Klaipėdos kilęs pasaulio sunkiasvorių kikbokso čempionas neketina atsisveikinti su profesionaliu sportu. Jis derins trenerio darbą ir asmenines treniruotes.

„Nemanau, kad mane reikės dažnai pavaduoti. Tačiau jei prireiks, tai padarys klube dirbantys kolegos, kurie taip pat yra sukaupę daug patirties“, - patikino kovotojas.

Nori laužyti stereotipus Vasaros pradžioje S. Maslobojevo pavardė nuskambėjo skandalingai. Vienoje sostinės picerijoje jis įsivėlė į incidentą su personalo darbuotojais. Sportininkas tikino, kad tik bandė išskirti konfliktuojančius draugus ir kavinės darbuotojus, tačiau su visa kompanija atsidūrė areštinėje. „Esu įsitikinęs ir savo mokiniams stengiuosi įdiegti, kad stiprus ne tas, kuris kumščiais rodo jėgą, bet tas, kuris susivaldo“, - aiškino kovotojas. Pasak sportininko, incidentas picerijoje davė didelį postūmį imtis trenerio darbo. „Sportas keičia žmones ir dažniausiai - į gerąją pusę. Bet tik tuos, kurie rimtai į tai žiūri. Visuomenė apaugusi stereotipais, esą, užsiimantieji kovinėmis sporto šakomis yra be ateities, be intelekto, sudaužyta galva. Tai labai pasenęs požiūris. Aš siekiu iš jaunuolių - dažnai sugadintų - padaryti tikrus vyrus, kurie sugeba save apginti, kurie turi teisingas vertybes ir tikslą gyvenime. Pasiryžau šiam darbui atiduoti visą save“, - pasakojo S. Maslobojevas.

Mokiniai sparčiai tobulėja Dabartinė veikla S. Maslobojevui nėra nauja. Jis kelerius metus dirbo asmeniniu treneriu, dažnai pavadavo trenerį komandos pratybose. Tačiau savo mokinių grupę pasaulio čempionas turi pirmą kartą. „Iš pradžių buvo sunku. Nesu pratęs vadovauti, keista, kai į mane kreipiasi „jūs“, kai keliasdešimt žmonių gaudo kiekvieną mano žodį, klausia nuomonės. Tačiau kiekvienoje treniruotėje jaučiuosi vis geriau. Matau, kad tie, kurie manęs klauso, pradeda kitaip judėti, kitaip kvėpuoti. Sportuoti pradedančių jaunų žmonių stuburas dažnai būna kreivas, o raumenys - neproporcingai išvystyti. Tenka juos ištampyti. Tiems siūliukams - net rankomis jų iš pradžių nepavadinsi - reikia duoti jėgos. Įdedu daug darbo, o kai matau, kad kiekvienoje treniruotėje pavyksta vis geriau, jaučiu dar didesnį stimulą stengtis“, - pasakojo kovotojas. Gavo neįkainojamų pamokų S. Maslobojevas ne kartą vyko į užsienį semtis patirties: ne tik dalyvavo turnyruose, bet ir treniravosi su geriausiais bokso specialistais. Praėjusiais metais JAV sportininkas dirbo su garsiu bokso treneriu Donu Turneriu, išugdžiusiu daugiau nei 20 pasaulio čempionų, tarp jų - ir Evanderį Holyfieldą, kuriam pavyko du kartus nugalėti Mike'ą Tysoną. „Ta pamokos, kurias įgavau treniruodamasis su D.Turneriu– neįkainojamos“, - sakė kovotojas. Lietuvos kikbokso federacijos trenerio sertifikatą turintis S. Maslobojevas pasirengęs užsienyje tobulintis ir kaip treneris. Šiemet jis vėl rengiasi vykti į JAV: „Toliau dirbsiu. Norisi, kad mano mokiniai turėtų geriausią mokytoją“. Žada nerti į kitą sritį Į treniruotes pas pasaulio čempioną žmonės ateina turėdami skirtingus tikslus. Vieni nori išmokti apsiginti, kitus atveda smalsumas, treti svajoja apie ringą ir kovas. „Bėgant laikui daugelio požiūris keičiasi. Kai kurie truputį pasportavę nusprendžia, kad tai -- ne jiems. Kiti užsinori išbandyti jėgas ringe, nors į treniruotes atėjo turėdami visai kitą tikslą“, - pasakojo kovotojas. Beveik dešimtmetį sporto salėje plušantis, o dabar ir kitus mokantis S. Maslobojevas ateityje norėtų išbandyti kitą sritį. „Nemanau, kad baigęs sportinę karjerą toliau dirbsiu treneriu. Turiu daug planų ir idėjų, tačiau apie tai nenoriu visiems pasakoti - dar neišsipildys“, - nusišypsojo sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.